Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İKT’den itidal çağrısı

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu, Batı Kudüs’te önceki gün 8 Tevrat öğrencisinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı kınadı. İKT’den dün yapılan yazılı açıklamada, Prof. İhsanoğlu’nun olayla ilgili derin endişe duyduğu ifade edildi.

Batı Kudüs’te Yahudilere ait din okulunu hedef alan saldırıda 10 öğrenci de yaralanmıştı. Saldırganın Doğu Kudüs’te oturan ve daha önce Yeşiva’nın şoförlüğünü yapan bir Arap olduğu belirlenmişti.

İhsanoğlu, İKT’nin dünyanın neresinde olursa olsun her türlü şiddet olayına ve terörizme karşı duruşunu bir kez daha yineledi. Bu kapsamda, İsrail’in aralarında çocukların da bulunduğu Filistinli sivillere yönelik şiddetini hatırlatan İKT Genel Sekreteri, “Umarım bu kınama, Filistinlileri hedef alan şiddet karşısında sessiz kalan dünyanın gözünü açar” ifadelerini kullandı. Genel Sekreter, kısır döngü haline gelen karşılıklı cinayetlere son verilmesi gerektiğini vurguladı. İsrail’in son Gazze saldırılarında çoğu sivil 120’den fazla Filistinli vefat etmişti.

Prof. İhsanoğlu, ‘trajik olay’ olarak nitelendirdiği saldırıdan sonra taraflara itidal, uluslar arası topluma da Filistin sorununa adil bir çözüm için harekete geçme çağrısı yaptı.

Batı Kudüs’teki saldırıyı aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Batılı ülkeler kınamıştı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ise Libya’nın karşı çıkması sebebiyle baskını kınayamamıştı. Lübnan, bu olayla birlikte İsrail’in Gazze’de sivilleri öldürmesinin de kınanmasını isterken, ABD buna karşı çıkmıştı.

/ RİYAD

09.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İKT’den itidal çağrısı

  Talabani’den herkese teşekkür

  Kıbrıs’ta yeni bir inisiyatif yok

  Afganistan’da, Danimarka ve Hollanda tel’in edildi

  Kolombiya krizi sona erdi

  Blair, Yale’de ders verecek

  Kadınlar, kadın başkanın istifası için yürüdü

  ABD ile Belarus krizi devam ediyor

  Kuzey Kore’den Suriye’ye yakın ilgi


 Son Dakika Haberleri