Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Talabani’den herkese teşekkür

Türkiye’ye 2 günlük “çalışma ziyareti”ne gelen Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, “Türk halkına, tüm askerlere, komutanlara, Türkiye’deki tüm liderlere şükranlarını” sundu. Talabani, “Biz muhalefetteyken bize bir vize konusunda bile cimrilik yapan ülkeler vardı. Buna karşın Türkiye, yüzlerce mülteciyi barındırmış ve bağrına basmıştır” dedi.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Irak’ın Türkiye ile ilişkilerine ‘’ayrı bir önem’’ verdiğini belirterek, bu ilişkileri teröre karşı savaşmak esasına dayalı bir işbirliğiyle geliştirmek niyetinde olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çalışma ziyareti için Ankara’da bulunan Irak Devlet Başkanı Celal Talabani onuruna Çankaya Köşkü’nde akşam yemeği verdi.

Irak Devlet Başkanı Talabani, yemekteki konuşmasına, ‘’Bugün sizlerin arasında bulunmaktan ve başta siyasal, ekonomik, kültürel ve bilimsel konularda olmak üzere birçok alanda sıkı ilişkilerimizin olduğu ve her iki ülke halkları arasında tarihsel ve dinsel bağların bulunduğu Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün konuğu olmaktan büyük onur duymaktayım’’ sözleriyle başladı.

Ankara’ya yaptığı ziyaretin bir dostluk mesajı olmakla birlikte, mevcut kardeşliğin ve akrabalığın bir göstergesi olduğunu vurgulayan Talabani, ‘’İstibdat ateşinden yeni kurtulan, demokratik, adil ve eşitliğin yaygın olduğu bir toplum düzeni teşkil etmeye çalışan yeni Irak, bütün komşularıyla en sağlam ilişkileri kurmak için uğraşmanın yanısıra, bir zamanlar uygarlıkların beşiği olan ve dünyanın kalbi sayılan bir yerde kurulmuştur’’ diye konuştu. Irak Devlet Başkanı Talabani, ‘’Bu münasebeti bir fırsat bilerek, en zor günlerimizde bizlere yardım eli uzatmayı esirgemeyen, zalimlerle mücadele ettiğimiz günlerde toplu yok olma cehenneminden kaçan binlerce mülteciye kapılarını açan, ticaret ve geçişleri hiçbir biçimde engellemeyen ve yüzümüze kapatmayan yüce Türk halkına, hükümet, asker ve siyasal partileriyle en derin şükranlarımızı ve minnetarlığımızı halkım adına buradan ifade etmek isterim’’ dedi, ayrıca eski cumhurbaşkanlarından merhum Turgut Özal, Süleyman Demirel ve eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit gibi kişilere de saygılarını sundu ve teşekkürlerini iletti. Talabani, konuşmasının sonunda ise, Cumhurbaşkanı Gül’ü en yakın zamanda Bağdat’ta görmek istediklerini ve bundan sonsuz mutluluk duyacaklarını bildirdi.

/ ANKARA

09.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İKT’den itidal çağrısı

  Talabani’den herkese teşekkür

  Kıbrıs’ta yeni bir inisiyatif yok

  Afganistan’da, Danimarka ve Hollanda tel’in edildi

  Kolombiya krizi sona erdi

  Blair, Yale’de ders verecek

  Kadınlar, kadın başkanın istifası için yürüdü

  ABD ile Belarus krizi devam ediyor

  Kuzey Kore’den Suriye’ye yakın ilgi


 Son Dakika Haberleri