Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ürün fiyatları bütün vergiler dahil YTL cinsinden belirtilecek

Reklam Kurulu, reklam verenlerin, ticari reklam ve ilanlarında, mal veya hizmetin bütün vergiler dahil, YTL cinsinden ve gerçek değeri üzerinden fiyatın belirtilmesini istedi.

Reklam Kurulu Başkanı Özcan Pektaş, yaptığı yazılı açıklamada, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun’un 12. maddesine göre malla ilgili bütün vergiler dahil fiyatı içeren etiket konulması zorunluluğu bulunduğunu hatırlattı.

Pektaş, açıklamasında şunları söyledi: “Ticari reklam ve ilanlarda mal veya hizmetlere ilişkin fiyatların Türk Lirası cinsinden belirtilmeksizin dolar veya avro gibi döviz cinsinden belirtilmesi, bu fiyatlara KDV ve ÖTV gibi vergilerle dahil edilmemesi, Tüketicinin ödemekle yükümlü olduğu bu vergilerin artı KDV şeklinde ayrıca belirlemesi şeklindeki uygulamaların mevzuat hükümlerine aykırılık oluşturduğu kanaatine varılmıştır. Reklam verenlerin, ticari reklam ve ilanlarda yer alacak fiyat duyurularında, mal veya hizmetin tüm vergiler dahil Türk Lirası cinsinden gerçek değerinin belirtilmesi hususunda gerekli hassasiyet göstermeleri, mecra kuruluşları ile Reklam ajanslarının da söz konusu reklam ve ilanlar konusunda gerekli özeni göstermeleri, idarî yaptırımla karşı karşıya kalmamalarını teminen önem arz etmektedir.’’

/ ANKARA

23.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2007’de büyüme azaldı, borç arttı

  TOKİ’den İlkbahar atağı

  Yonca altın yılını yaşıyor

  Küresel krizin sorumlusu hırslı, açgözlü bankerler

  THY Halep'e uçacak

  Ali Ülker “yılın iş insanı”

  Çömlek’in tadı dünyayı sardı

  Makro ekonomideki iyileşme vatandaşa yansıyor

  MESS: KEY’deki paralar çarçur edildi

  Ürün fiyatları bütün vergiler dahil YTL cinsinden belirtilecek


 Son Dakika Haberleri