Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Çömlek’in tadı dünyayı sardı

Çömlek Taşfırında Kurufasulye’nin sahibi Maksut Günaydın, 3 yıllık bir geçmişleri olmasına rağmen ünlerinin Amerika’dan Avustralya’ya uzandığını belirterek, müşterilerinin arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İtalya eski başbakanı Silvio Berlusconi, futbolcular ve san’atçıların da bulunduğunu söyledi.

Çamlıca Tepesi’ndeki merkezde sorularımızı cevaplandıran Günaydın, bize başarılarının sırrını anlattı. Babasının telkiniyle ve lokantacılıktan hiç anlamadığı halde 3-4 ay gibi kurs alarak işe girdiğini belirten Günaydın, kuru fasulye ile başladığı işi geliştirmek için Anadoluya giderek araştırma yaptığını söyledi. Araştırma sonucu güzel tatları bulduğunu ve bunun neticesinde Çömlek olarak marka olduklarını kaydeden Günaydın şunları ifade etti; “Büyümeye devam ediyoruz. İki lokantaya franchising (isim hakkı) verdik. Bir lokanta ile daha anlaşma yaptık bir ay sonra da oraya isim hakkımızı vereceğiz. Üç yere franchising vermiş olacağız. Bir de kendi yerimiz var Maltepe’de. Merkezimiz ise bir buçuk yıl önce kiraladığımız Çamlıca Tepesi’ndeki bu tesisimiz.”

Kurufasulye’deki güzel tadın sırrını sorduğumuz Günaydın şu bilgileri verdi; “Yüksek rakımlı Erzurum yaylalarında yetişen, sunî gübre kullanılmadan o yaylanın toprağı, hayvan gübresi, suyuyla sulanarak yetişen kuru fasulyeden bulup alıyorsunuz. Ben bu fasulyeyi İstanbul’a 8 YTL’ye getiriyorum kilosunu. Tabi tek başına o yetmiyor. Ustalığın güzel olacak, pişirdiğin kap güzel olacak, kullandığın diğer malzemeler de organik olacak. Bu güzellikleri bir araya getirdiğin zaman mükemmel bir tat ortaya çıkıyor. Pişirme işlemi 150 derece ısılık fırında 3-3,5 saat sürüyor. Yemeğe lezzet verme işi bir meslektir, san’attır yemeğe lezzet vermek insanın yıllarını alıyor. Yemek eleştirmenleri ve yemek kitabı yazarı heyeti bizi 5 yıldız ile birinci seçtiler.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İtalya eski başbakanı Silvio Berlusconi, futbolcular, san’atçılar ve her kesimden müşterilerinin olduğunu vurgulayan Günaydın açıklamasına şöyle devam etti, “Avustralya, İngiltere, Almanya, Hollanda, Gürcistan, Azerbaycan ve daha birçok ülkeden gelenler oluyor. İşadamlarımız yurt dışına gittiklerinde Çömlek’ten bahsediyorlar, duyanlar İstanbul’a geldiğinde buraya uğruyor. Turistlerde bazen otobüslerle geliyor. Kuru fasulyeyi çok beğeniyorlar.

Doktorlardan da çok müşterim var. Fasulye midelerine rahatsızlık vermediği, bağırsaklarında şişlik, gaz yapmadığı için tercih ediyor. Müşteri geldiğinde yemekten ve verilen hizmetten memnun kalınca çevresine anlatıyor.

Sonra gruplar halinde geliyorlar, böylece ünümüz yayılıyor.”

Mönülerinde ayrıca Çömlek’e has süzme mercimek çorbası, Trabzon Akçabat, İnegöl ve kaşarlı köfte çeşitleri olduğunu ifade eden Günaydın, hafif yemek isteyenlere de tavuk çeşitleri olarak ızgara yapıklarını ayrıca, pilav, turşu, tatlı olarak da sütlaç ve künefe bulunduğunu söyledi.

Fiyatlarının da pahalı olmadığı için özellikle Cumartesi, Pazar yer bulmanın çok zor olduğunu ifade eden Günaydın, “Ayrıca Pazar günleri saat 08:30 ile 12:30 arasında açık büfe kahvaltımız var. Tam, 53 çeşit kahvaltılığımız 10 YTL. Diğer günlerde de 13 çeşit kahvaltılık tabağımız 5 YTL olarak gruplara, derneklere, şirketlere toplantılarına ev sahipliği yapıyoruz. 200-250 kişilik salonumuz var. Tabağımız zengin olduğu, yerimizde geniş müsait olduğu araba sesi olmadığı için toplantı, seminer ve sohbetler yapan kuruluşlar burayı tercih ediyorlar. Ramazan ayında iftarlarda da açığız” dedi

BAŞARIMI HELÂLİNDEN ÇALIŞMAYA

VE İYİ HİZMETE BORÇLUYUM

Başarınızı nelere borçlusunuz? diye sorduğumuz Günaydın şunları kaydetti; Fiyat politikamıza bu şekilde devam edeceğiz. Birden öyle zengin olmaya niyetimiz yok. Çok fazla para kazanmak için ben bunu yapmıyorum. Ben yaptığım mesleği seviyorum. Herşeyin iyisini sunuyorum. Burasını dolu görmek istiyorum. Başarılı olmak istiyorum. Kalitemi bozmadığım için Çömlek büyüdü. İnsanları aldatmamayı, onlara iyi şeyler sunmayı ön planda tutup, helâlinden çalışıp helâl kazanınca hizmetin en iyisini yapınca müşterileriniz çoğalıyor. Ardından para zaten geliyor. Benim sloganım; mesele karın doyurmak değil, damak tadı ile sağlıklı beslenebilmektir. Müşterilerimiz gelmeden www.comlek.com.tr intenet adresinden veya 0 (216) 31629 53 adresinden rezervasyon yaptırabiliyor.

Ümit KIZILTEPE / İSTANBUL

23.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2007’de büyüme azaldı, borç arttı

  TOKİ’den İlkbahar atağı

  Yonca altın yılını yaşıyor

  Küresel krizin sorumlusu hırslı, açgözlü bankerler

  THY Halep'e uçacak

  Ali Ülker “yılın iş insanı”

  Çömlek’in tadı dünyayı sardı

  Makro ekonomideki iyileşme vatandaşa yansıyor

  MESS: KEY’deki paralar çarçur edildi

  Ürün fiyatları bütün vergiler dahil YTL cinsinden belirtilecek


 Son Dakika Haberleri