Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Makro ekonomideki iyileşme vatandaşa yansıyor

Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakcı, makro ekonomik göstergelerdeki iyileşmenin, vatandaşa istihdam, düşük enflasyon ve millî gelirdeki artışla yansıdığını söyledi.

Çukurova Genç İşadamları Derneği’nin (ÇUGİAD) toplantılarına katılan Çanakçı, Türkiye’ye yabancı sermayenin sürdüğüne dikkati çekerek, sadece Ocak ayında 600-700 milyon dolarlık bir yabancı sermaye girişinin söz konusu olduğunu, bunun yıl sonuna kadar 18 milyar doları bulmasının beklendiğini belirtti. Özelleştirmeye rekabet gücünün artması açısından baktıklarını belirten Çanakçı, şöyle devam etti: ‘’Özelleştirme programında halen büyük ölçekli kuruluşlarımız var. Tekel’in ardından THY ve Telekom’da kalan kamu hisseleri, elektrik dağıtım ve üretimi, otoyollar, köprüler var. Bu çalışmalarda çıkış noktamız etkinliği ve rekabet gücünü artırmak.’’

Ekonomideki iyileşmenin vatandaşa yansıdığını kaydeden Çanakçı, ‘’Makro ekonomik göstergelerdeki iyileşme vatandaşa istihdam, düşük enflasyon ve millî gelirdeki artışla yansıyor. Türkiye’de tüketim mallarının gelişimine, otomobil satışlarına ve ev sahipliği rakamlarına baktığımızda çok ciddi ilerlemeler görüyoruz. Bunların hepsi hayat standardındaki yükselişin göstergesi. Türkiye’de ortalama yüzde 7,4 oranında büyüme oluyorsa bu mutlaka vatandaşa yansıyordur. Ancak, gelişme arttıkça, refah düzeyi yükseldikçe talepler de yükseliyor’’ dedi.

/ ADANA

23.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2007’de büyüme azaldı, borç arttı

  TOKİ’den İlkbahar atağı

  Yonca altın yılını yaşıyor

  Küresel krizin sorumlusu hırslı, açgözlü bankerler

  THY Halep'e uçacak

  Ali Ülker “yılın iş insanı”

  Çömlek’in tadı dünyayı sardı

  Makro ekonomideki iyileşme vatandaşa yansıyor

  MESS: KEY’deki paralar çarçur edildi

  Ürün fiyatları bütün vergiler dahil YTL cinsinden belirtilecek


 Son Dakika Haberleri