Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Ne mutlu YouTube’um kapalı diyene!

YouTube diye bir hadise var. Daha doğrusu yok. Zira yasaklı. İçinde yer alan on binlerce video arasında bir veya birkaç tanesi Atatürk’e hakaret ettiği için, yok o kadar bile değil, hakaret bile sayılmayan deli saçması şeyler için site toptan yasak.

Sulh ceza mahkemelerimiz arı gibi çalışıyor maşallah! Birinin kapatma süresi bitince hop diğerininki devreye giriyor. Hatta bazen sayfayı açınca mesela dördünün birden mahkeme kararıyla karşılaşıyoruz. Bakıyoruz 2. Ankara Sulh Ceza Mahkemesi’nin kapattığını 6. Ankara Sulh Ceza BİR KEZ daha kapatmış! Oradan gelmiş Sivas 1. Sulh, BİR KEZ de o kapatmış... Hey yavrum hey.. Duble kilitler, tribleks (emlakçı imlası!) engellemeler! Kapalı siteyi bir kez daha kapatan ülkeme kurban olayım ben!

Memlekette meşhur olmak isteyen ne kadar sulh ceza mahkemesi varsa hepsi birer kere kapattırsın bence. Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Sayelerinde hem memleketi tanırız, nerede sulh ceza mahkemesi varmış, nerede yokmuş öğreniriz. “Ordaaa bir sulh ceza mahkemesi var uzakta, yargılansak da yargılanmasak da bizim sulh cezamııııızdır!”

***

Fakat kötü haber: Şimdi temelli kapatılacakmış! Dünyada bir ilki biz gerçekleştireceğiz yani. Dünyanın en çok ziyaret edilen, internette YT (YouTube)’dan önce YT’dan sonra şeklinde bir milat yaratabilmiş olan, alt tarafı bir video paylaşım sitesi olan (hazırladığın videoyu orada yayınlıyorsun, millet de seyrediyor) bir site, sulh mahkemelerimiz açıp kapatmaktan yorulduğu için (herhalde) toptan kapatılacakmış!

Oldu mu şimdi! Halbuki Ardahan, Çemişgezek, Ezine, Pülümür, İvrindi, Ardanuş, Tatkavaklı ve Engürücük mahkemelerindeydi sıra.. Onların da isimlerini bir kez olsun görmek isterdik youtube açılış sayfasında. (Buralarda mahkeme yoksa ben ne yapayım! Açılıncaya kadar beklerdik, ne olacak..)

(Editörün notu: Hayır mahkemeler tek tek yorulmasın diye değil Türkiye’de temsilcilik açmadıkları için kapatılıyor site. İnternet güvenliğine ilişkin yasaya göre YouTube’un Türkiye’de güvenlik ve yetki belgesi ile lisans almasını, ofis açmasını ve vergi mükellefi olması gerekiyormuş. İnternette yüz milyonlarca site olduğu düşünülürse, hepsinin Türkiye’de ofis açması, ruhsat alması ve vergi vermesi gerekiyor bu durumda.)

Şimdi insan ağız tadıyla dalga da geçemiyor. Çünkü bir şeyle dalga geçebilmek için gülünçlüğün veya saçmalığın belli bir alt sınıra kadar dayanmış olması lazım. Gülünçlük veya saçmalık o alt sınırı geçince artık dalga geçemezsin. Demek istediğim: Aptalla dalga geçebilirsin ama zihinsel özürlüyle dalga geçemezsin mesela. Zihinsel özürlü, söz konusu dalga geçebilme sınırının altındadır.

Bizim durum bu. Dalga geçebilme sınırının altına indik.

Ve bu çağdaş, ilerici, aydınlık, demokratik, tekrar çağdaş, ilerici, aydınlık, demokratik Türkiye’de oluyor öyle mi? Biz bu değerlerimizi kaybetmek korkuyoruz değil mi? Peeee...

Vatan, 3.6.2008

Mutlu TÖNBEKİCİ

04.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye’de din özgürlüğü mümkün mü?

  Ne mutlu YouTube’um kapalı diyene!

  Yüzüncü yıl…

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır