Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Biri tahrip, diğeri tahrik ediyor

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, AKP’nin devleti tahrip, CHP’nin de tahrik ettiğini söyledi. İki partinin birbirini manipüle ederek Türkiye’deki siyaseti anormalleştirdiklerini anlatan Soylu, “Ak Parti devleti ve kurumlarını tahrip etmektedir. CHP’nin de yaptığı açıktır. Yani birisi tahrip, birisi bir tahrik mekanizması kurmuştur. Ve bu kavga Türkiye’yi önemli ölçüde enerjisini boşa sevk eden bir ülke haline getirmektedir” dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, AKP’nin devleti tahrip, CHP’nin de tahrik ettiğini söyledi. 2 partinin birbirini manipüle ederek Türkiye’deki siyaseti anormalleştirdiklerini anlatan Soylu, “Ak Parti devleti ve kurumlarını tahrip etmektir. CHP’nin de yaptığı açıktır. Yani birisi tahrip birisi bir tahrik mekanizması kurmuştur. Ve bu kavga Türkiye’yi önemli ölçüde önemli enerjisini boşa sevk eden bir ülke haline getirmektedir” dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Mersin’e gelen Soylu, Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık beldesinde Belediye Başkanı Halil İbrahim Yetkin’i makamında ziyaret etti.

Soylu, ziyaret sırasında, Demokrat Parti’nin köklü bir geçmişe sahip olduğunu, Türkiye’nin siyasi geleneğini yansıttığını vurguladı. CHP’nin normal yollardan iktidara gelebilme şansına sahip olmadığının herkes tarafından bilindiğine dikkat çeken Soylu şöyle devam etti: “Aylardan beri Türkiye’nin her meselesini sanki bir işaret fişeği edasında atarak bazen kurumları, bazen askeri, bazen Yargıtay’ı bazen Anayasa Mahkemesi’ni tahrik etmeye çalışıyor. Bu da iktidar partisinin işine geliyor. Hiçbir şey yapmamasına, ekonomide başarısız tablo çizmesine ve Türkiye’yi yönetememesine rağmen bir kavga ortamı oluşturuyorlar ve gerçek meseleleri örtmeye çalışıyorlar. AK Parti ve CHP’nin yaptığı Türkiye gündemini meşgul etmektir. Ak Parti ve CHP aynı havuzdan besleniyorlar. Türkiye bunlardan kurtulmalıdır.” Soylu şunları söyledi: “TBMM’de bulunan 4 siyasî parti ideolojik temelli partilerdir. Bunlar gerginlikten beslenmektedir. Bugün Türkiye’de gerginliğin temel problemlerinden bir tanesi Türkiye’yi sağduyuya, uzlaşmaya davet edecek, kamplaşmalardan kutuplaşmalardan arındırabilecek, kavga ve kaostan arındırabilecek bir partinin bulunmamasıdır.”

Soylu, şöyle devam etti: ’’Benim oturduğum koltuk, Türkiye’nin yapısına ulaşmasında her yolunda, her barajında, her fabrikasında toplamının yüzde 85’inde imzası olan bir koltuktur. Ben de bu partiyi yeniden gençleştirmek, kasketlileri güldürmek, kadınların siyaset yapabilmesini sağlamak için varım. Bugün Türkiye’yi idare edemeyenler, idare şeklini elini yüzüne bulaştıranlar, bugün Meclis’te durarak ana muhalefet görevini layıkıyla yerine getiremeyenlere siyaset nasıl yapılırmış diye göstermek için karşınızdayım.’’

Soylu, iki ay önce ‘’beyaz yürüyüş’’e başladığını hatırlatarak, ‘’O zaman bir çuval gübrenin fiyatı 50 YTL iken şimdi 100 YTL sınırlarını aştı. Cep telefonuna daha önce 100-200 kontör alan vatandaşlarımız şimdi parça kontörü bile alamaz hale geldi’’ dedi.

Tahıl ambarı olan Türkiye’nin, 17 milyon ton buğdayı zor üretir duruma geldiğini söyleyen Soylu, şunları kaydetti: ’’Çünkü Türkiye’nin tarlaları sulanmıyor. Çünkü bir Demokrat, bir Adalet, bir Doğru Yol Partisi yok ki sulama kanalları yapabilsin, barajları yeniden harekete geçirebilsin. Ankara’da duracaklar, orada senaryo üzerine senaryo yazacaklar. Neymiş dinleme yapıyorlarmış, neymiş Dışişleri Bakanı dünyanın öbür tarafında mübarek dinimiz üzerinden siyaset yapacakmış. Bu ülkenin insanlarının din ve vicdan özgürlüğünü biz sağladık, ama bir gün bunun üzerinden siyaset yapmadık.’’

/ Mersin

04.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Biri tahrip, diğeri tahrik ediyor

  İnsan haklarına ‘5N 1K’ modeli

  AB destekli ‘Basın Akademisi’ kuruluyor

  Başörtüsü dâvâsı yarın başlıyor

  Başörtülü öğretmene AİHM’den yine red

  MHP, dinleme iddiaları için Meclis Araştırması istedi

  Bakan Şahin: Öcalan’a, radyo ve gazete veriliyor

  Kur’ân öğretiminde “kur” sistemi geldi

  Bilecik’in Söğüt ilçesine üniversite kurulacak

  Kraliçe, Bursa’yı coşkulu ve renkli bulmuş

  Elektrik borcunu ödeyemeyince susuz kaldılar

  Köylülerin heyelan korkusu

  Trafik kazaları:1 ölü, 4 yaralı

  TÜSİAD’çıların iki yüzü

  ABD ile nükleer işbirliği yapıyoruz

  “Gönül Köprüsü” Projesi, Diyarbakır’da başladı

  Demirel: GAP, bir an evvel bitirilmeli

  Hükümetin Eylem Planı yetersiz

  Genç Yaklaşım’a çevre ödülü

  Anız yangını küresel ısınmayı arttırıyor

  KKKA’ya bu yıl 14 kurban verdik

  Uzun yolda 5 dakika camları açın

  Küçük hukuk fakülteleri büyüklerine katılacak

  Yılanlardan şifa arıyorlar

  Hâlâ israf edecek miyiz?

  Diyet yapanlar bolca erik yesin

  Şehir ormanları gürültüyü azaltıyor

  En küçük ‘dış gezegen’ bulundu

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır