Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Hidayet: Tek hedefim All Star olmak

ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Orlando Magic'te forma giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, iyi oyunculardan kurulu olan (A) Milli Takım'ın 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda şampiyon olabileceğini söyledi.

Soruları cevaplayan Hidayet, milli takımda geçen sezon çok iyi bir performans sergilediğini ifade ederek, ''İyi performansımın milli takımın başarısına pek katkı sağlamaması beni üzdü. O yüzden bu yaz geçen seneden çok daha iyi çalışıp, kendimi iyi hazırlayacağım. Milli takıma gelecek arkadaşlarla iyi bir hava yakalayıp, istenilen başarılara yavaş yavaş ilerleyeceğiz'' dedi. 2001'de Avrupa ikincisi olan milli takımın yeniden o başarıyı yakalayabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirten Hidayet, şöyle devam etti:

2009 ELEMELERİNİ GEÇMELİYİZ

''Bizim bir an önce o havaya girmemiz gerekir. Gerek kafa olarak gerek fizik olarak kendimizi o yönde hazırlamalıyız. Biz iyi bir ekibiz, iyi oyunculardan kuruluyuz. 2001'den sonra alınan sonuçlarda çok tartışılacak konu var ama artık bunlar geçmişte kaldı. Önümüzde elde edeceğimiz başarıları konuşmalıyız. Önümüzde 2009 Avrupa Şampiyonası elemeleri var.Elemeleri geçip, Avrupa Şampiyonası'na katılmalıyız. 2009 Avrupa Şampiyonası'nda şampiyonluk neden olmasın, biz o kapasiteye sahibiz. Grup elemelerinde iyi bir hava yakalayıp, Avrupa Şampiyonası'nda da elde edeceğimiz iyi bir başarı Türk basketbolunun bir adım daha ilerlemesini sağlayacak.''

ALL STAR OLACAĞIMI BEKLİYORDUM

NBA'deki 8. sezonunda ''En Çok Gelişme Kaydeden Oyuncu'' seçilen Hidayet Türkoğlu, All Star seçilmeyi beklediğini, beklentisi gerçekleşmeyince düş kırıklığı yaşadığını söyledi. ''All Star'a seçilsem daha mutlu olabilirdim'' diyen Hidayet, ''İyi bir performans sergiliyorsanız öyle ödüllendirilmek istiyorsunuz. Çünkü bireysel olarak oyuncuların en büyük hedefi All Star'a seçilmektir. Büyük otoritelerin, All Star'a seçilmiş oyuncularımızın bile All Star'a seçileceğim şeklinde yorum yapmaları beni ümitlendirmişti. Hepsi beni oraya layık görüyorlardı ama olmadı. Tabii bu konuda bir düş kırıklığı yaşadım'' diye konuştu.

NBA'DEN SONRA TÜRKİYE'YE DÖNERİM

Hidayet, bu olayın kendisini daha da hırslandırdığını belirterek, 'All Star'a seçilememem beni moral ve performans olarak hiç düşürmedi. Hatta daha da kamçıladı. Bunun ardından daha değişik başarılara imza attım. Sezonu iyi bitirdiğim için mutluyum. Çünkü bireysel olarak her geçen gün daha iyi oynamak için hedef koyarım. 'En Çok Gelişme Kaydeden Oyuncu' ödülü aldığım ve bir ilki gerçekleştirdiğim için gururlandım'' şeklinde konuştu. NBA'de 8 yılını geride bıraktığını hatırlatan milli basketbolcu, ''Bundan sonraki hedefim All Star olmak, takım olarak şampiyonluğa ulaşıp yüzük almak. NBA'de daha ne kadar oynayacağımı hiç düşünmedim. Oynayabildiğim kadar NBA'de oynamak isterim. NBA'deki kariyerim bittikten sonra Türkiye'ye dönersem, kariyerime başladığı takım olan Efes Pilsen veya tuttuğum takım olan Fenerbahçe Ülker'den birine dönebilirim'' dedi.

04.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  İsviçre polisi Türkleri fişliyor

  Hidayet: Tek hedefim All Star olmak

  Türkiye finallere 3. defa katılıyor

  FİNALLERİN BİLETLERİ KARABORSAYA DÜŞTÜ

  Fenerbahçe Ülker bugün şampiyonluk maçı oynuyor

  Galatasaray'dan açıklama: Arda Turan satılık değil

  Trabzonspor'da Yakup ve Ceyhun dün imza attı

  G.Antepli Ekrem Beşiktaş'ta

  Dr. Sadık Ahmet Turnuvası Cumartesi Münih'te başlıyor

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır