Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bosna-Hersek AB yolunda

Bosna-Hersekli Şair Prof. Dr Cemalettin Latiç, ülkesinin, 16 Haziran’da AB’ye entegre olmak üzere anlaşma imzalayacağını, gelecek yıl ise NATO’ya aday üye olacağını bildirdi.

Bosna-Hersekli Şair Prof. Dr Cemalettin Latiç, ‘’Avrupa’daki merkezlerin, Müslüman nüfusun artmasından korktuğunu’’ söyledi. Sakarya Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen ‘’Sakarya Uluslararası Balkan Buluşması’’ etkinlikleri kapsamında Adapazarı Kültür Merkezinde (AKM) ‘’Balkanlar’ın Geleceği’’ konulu konferans düzenlendi. Burada konuşan Latiç, modern dünyada bütün toplumların birbirleriyle kaynaşma arayışı içinde olduğunu belirtti. Ancak Batı ülkelerinin, Müslümanların kaynaşmalarını ‘’terör örgütü’’ gibi göstermek istediğini savunan Latiç, şunları söyledi: ’’Durumumuzu anlayabilmeniz için son 150 yıldaki soykırımları bilmeniz gerekir. Osmanlı döneminde Bosna-Hersek eyaletinde yüzde 75 Müslüman bulunmaktaydı. 20. yüzyıl başında Bosna Hersek’te yüzde 30 Müslüman vardı. 1990’da ise yüzde 44 Müslüman, yüzde 30 Sırp, yüzde 16 Hırvat vardı. Almanya’da yayınlanan bir istatistiğe göre bugün Bosna-Hersek’te yüzde 60 Müslüman yaşamakta. Ama ayrı yaşıyoruz, gücümüzü birleştiremiyoruz. Coğrafya olarak bölünmüş bir şekilde yaşıyoruz. Niye? Çünkü Avrupa’daki merkezler Müslüman nüfusun artmasından korkuyor.’’

Boşnakların dünyanın en umutsuz milletlerinden olduğunu ifade eden Latiç, ülke nüfusunun üç katından fazla Boşnak’ın ülke dışında yaşadığını bildirdi. Ülkesinin, 16 Haziranda AB’ye entegre olmak üzere anlaşma imzalayacağını, gelecek yıl ise NATO’ya aday üye olacağını bildiren Latiç, AB’nin üyesi olarak yurt dışında bulunan Boşnakların vatanlarına dönebileceklerini ifade etti.

/ Sakarya

15.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  “Yeryüzü Doktorları’’ Filistin yolunda

  Bosna-Hersek AB yolunda

  İran uranyumda ısrarlı

  Rusya’dan Mehter geçti

  İrlanda’nın “Hayır”ı sıkıntı oluşturacak

  Hamas-İsrail Kahire’de görüşecek

  İki jet havada çarpıştı

  Sigara yasağı İngiltere’de işe yaradı

  Japonya’da 7.2’lik deprem

  “Enerji fiyatlarında artış açlık getirecek”

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır