Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Çukurova’da son yılların en bereketli buğday hasadı

Son yılların en bereketli buğday hasadının yapıldığı Çukurova’da, geçen yıla göre alınan ürünün yüzde 25-30’a varan oranda arttığı bildirildi.

Adana’nın Ceyhan ilçesi Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin buğday üretiminin önemli bir bölümünün karşılandığı Çukurova yöresinde bu yıl yaklaşık 200 bin hektar alana buğday ekimi yapıldığını anımsattı.

Yörede mayıs ayı ortalarında başlayan hasadın tamamlandığını ifade eden Tezcan, bu yıl iklim koşullarının iyi gitmesinin birim alandan alınan ürünün verimini önemli oranda artırdığını kaydetti. Tezcan, geçen yıla dekara 350-400 kilo olan verimin bu yıl yüzde 25-30 oranında artarak ortalama 500 kilograma yükseldiğini ifade ederek, verim yüksekliğinin rekolteyi de artıracağını söyledi.

Tezcan, son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirterek, ‘’Rekoltenin de yaklaşık 1,5 milyon tona ulaşmasını bekliyoruz’’ dedi. Yüksek verimin yanı sıra ürünün fiyatının da geçen yıla göre iyi olduğunu anlatan Tezcan, şunları kaydetti:’’Bu durum üreticinin yüzünü güldürdü. Ayrıca, geçen yıl bu dönemde kilogramını 45 YKr’den sattığımız buğdayı bu yıl 55-60 YKr sattık. Bu fiyatlarını halen istikrarını koruyor. Uzun yıllardan sonra buğday hasadını mutlu bir şekilde kapatmanın sevincini yaşıyoruz.’’ Bu arada, İç Anadolu Bölgesi’nden demir yolu ile Çukurova’ya gelen biçerdöver operatörleri de hasadın tamamlanmasının ardından yöreden ayrıldı. Öte yandan, hasadın tamamlanmasının ardından bazı üreticilerin tarlalarını sürerek ikinci ürün mısır ekimine başladıkları belirtildi. Bu yıl yörede yaklaşık 20 bin dekara ikinci ürün mısır ekiminin yapılacağı, ekim çalışmalarının temmuz ayı ortalarına kadar devam edeceği ifade edildi.

/ Andana

17.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Kısır çekişmeler vatandaşın işini büyütmüyor

  Hem istihdam, hem işsizlik arttı

  Türk yatırımcı, Kuzey Ren Vestfalya ekonomisinin vazgeçilmezi

  Çukurova’da son yılların en bereketli buğday hasadı

  Otomotiv ihracatında yükselen pazar, Rusya

  Konya’da ilk mahsul buğday borsaya geldi

  Küresel ekonomi risklerle karşı karşıya

  İstikbal’den Yeni Mobilya İcon’u

  Güneydoğu’dan serbest bölgelere ihracat geriledi

  İpek Yolu kavşağı, Türkiye

  Savunma projeleri rekora koşuyor

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır