"Gerçekten" haber verir 30 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

TESK: Alarm zilleri çalmaya başladı

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘’Veresiye defterinin kabarması, rafların boşalmasıyla her yerde alarm zilleri çalmaya başladı’’ dedi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, kredi kartları borçlarının giderek artması sebebiyle vatandaşların esnaf ve sanatkârlardan veresiye yoluyla alış veriş yaptıklarını belirterek, veresiye defterinin de artık dolmaya başladığını kaydetti.

Bütün uyarılarına rağmen kontrolsüz ve kuralsız olarak açılan AVM’lerden de kötü sinyaller gelmeye başladığını ifade eden Palandöken, acilen sektörler arası uyumu sağlayacak tedbirlerin alınmasını istedi. Tüketici harcamalarında önemli miktarda düşüşler yaşandığını belirten Palandöken, ‘’Küçük esnaf bu ülkenin aynasıdır. Veresiye defterinin kabarması, rafların boşalmasıyla her yerde alarm zilleri çalmaya başladı. Esnafımızın feryadı herkese bir uyarı olmalıydı’’ dedi. 2007 sonunda 179 olan AVM sayısının, Mayıs 2008 itibarıyla 199’a çıktığını ve 3 yıl içerisinde bu sayının 350’lere ulaşmasının beklendiğini ifade eden Palandöken, açıklamasında şunları kaydetti: ‘’Kontrolsüz ve kuralsız yan yana açılan büyük alış-veriş merkezlerinin sadece bizi değil kendilerini de etkileyeceğini söyledik. Ama sıkıntı tahminimizden daha önce patladı.”

/ Ankara

30.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  İşadamları zammın şokunda

  TESK: Alarm zilleri çalmaya başladı

  Bir litre benzin fiyatına file doluyor

  Türkiye’nin en büyük şirketi, Tüpraş

  Sermaye kazançları vergilendirilsin

  Vergi borçluları teşhir edilecek

  Tüketicinin güveni kalmadı

  Hisarcıklıoğlu: Yüzde 7'nin altı başarısızlık

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır