"Gerçekten" haber verir 30 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Real Madrid'e Müslüman tokadı

İSPANYA, MALİ'Lİ MÜSLÜMAN FUTBOLCU SEYDOU KEİTA'NIN REAL MADRİD'İN TRANSFER TEKLİFİNİ GERİ ÇEVİRMESİNİ KONUŞUYOR. KEİTA, KULÜBÜN FORMASI ÜZERİNDE TAŞIDIĞI İÇKİLİ REKLÂMLAR YÜZÜNDEN DÜNYADAKİ BÜTÜN FUTBOLCULARIN HAYALİNİ SÜSLEYEN MOR-BEYAZLI FORMAYI GİYMEYİ REDDEREK, BARCELONA'NIN TEKLİFİNİ KABUL ETTİ.

EURO 2008’de finale yükselen İspanyollar, büyük bir sevinç yaşarken, ülkenin spor basını Malili Müslüman futbolcu Seydou Keita’nın Real Madrid’in transfer teklifini reddedip, ezeli rakibi Barcelona’ya gitmesiyle çalkalanıyor. İspanya’nın en ünlü spor gazeteleri Marca ve As, Sevilla’nın Malili yıldızı Seydou Keita’nın önümüzdeki sezon için Real Madrid’ten astronomik bir transfer teklifi aldığını ancak ünlü yıldızın bu cazip teklifi inancı için reddettiği haberini manşetine taşıdı. Marca gazetesinde yer alan habere göre Keita (28) Real Madrid kulübü hakkında yaptığı araştırmalar neticesinde kulübün forması üzerinde taşıdığı bazı reklâmlar nedeniyle dünyadaki tüm futbolcuların hayalini süsleyen mor beyazlı formayı reddetmiş

İÇKİ REKLAMLI FORMA RAHATSIZLIĞI

Habere göre, Sevilla’daki takım arkadaşı Frederic Oumar Kanoute gibi İslâm dinine bağlılığıyla tanınan Malili ünlü yıldız, yapacağı sözleşmede reklâm anlaşması gereği formasının üstünde “bwin” adında bir Alman firmasının reklâmını taşıyacağını öğrenir. Bu firmanın faaliyetleri hakkında bilgi toplamaya başlayan Keita, şirketin Avrupa’da içki üreten bir firmayla ortak olduğunu öğrenir. İslâm'da içkinin haram olduğunu bilen Seydou Keita (aslında ismi Seyyid Keita’dır ancak Mali dilinde Seydou diye okunur) sadece Avrupa’nın değil dünyanın en büyük klubü olan Real Madrid’in teklifini gözünü kırpmadan reddeder.

BARCELONA’YI TERCİH ETTİ

Keita, Sevilla ile normal antremanını yaparken Real Madrid’in en büyük rakibi Barcelona Kulübü’nden transfer teklifi alır. Tabii Keita Real Madrid Klubü hakkında yaptığı araştırmaların benzerini Barcelona Kulübü için de yapar. Sözleşmeyi baştan sona büyük bir dikkatle inceleyen Keita, Barcelona’nın formasında yalnızca BM Çocuklara Yardım Fonu Unicef’in reklâmını taşıdığını görünce imza atmakta sakınca görmez.

DECO'NUN YERİNE OYNAYACAK

1999’de Nijerya’da düzenlenen Dünya Gençler Şampiyonası'nda en değerli futbolcu seçilen Keita 14 milyon Euro karşılığında Barcelona’ya transfer oldu. Barcelona’nın yeni sezon için yaptığı ilk transfer olan Keita son iki sezondur hiçbir kupa kaldıramayan takımdan ayrılacak olan Portekizli oyun kurucu Deco’nun yerine görev alacak. İbadetlerini aksatmadan yapan Keita, takım arkadaşı Kanoute ile Sevilla yönetimine başvurarak antreman yaptıkları zamanda kulüpte namaz kılabilecekleri bir yer tahsis ettirmişlerdi. (

30.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Real Madrid'e Müslüman tokadı

  Lincoln yarın İstanbul'da

  Gökhan Zan: Beşiktaş'la masaya oturacağım

  F.Bahçe yeni sezonu 15 futbolcuyla açtı

  Burak Yılmaz Fenerbahçe'de 4 yıllık sözleşmeye imza attı

  Aragones: Kalmam için birşey yapmadılar

  Toshack: Nihat olsaydı Türkiye, Almanya'yı yenerdi

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır