"Gerçekten" haber verir 16 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

TÜRKİYE YANLILARI ÜZGÜN

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup üyesi Vural Öger, Türkiye’nin son dönemde içine düştüğü iç siyasî tartışmaların ve Avrupa vizyonunu kaybetmiş görüntüsünün, Avrupa Komisyonu genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn gibi Türkiye’nin üyeliğini her aşamada desteklemiş kişileri üzdüğünü söyledi.


Marmaris’te orman yangını

Marmaris’te bulunan Aksaz Deniz Üs Komutanlığı sorumluluk sahasındaki bölgede yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına üç helikopter ve çok sayıda ar

AKP cici parti, niye kapatılsın?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP hakkındaki kapatma dâvâsıyla ilgili olarak, “AK Parti kapatılmayacak. Bunu manşet yapabilirsi


  Şimşek’in emeklilere bakışı böyle

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’deki emeklilik sisteminin ülke şartlarına ve dünyaya göre oldukça makul, cömert bir yapıya sahip olduğunu, aylık bağlanma oranlarında dünyanın en yüksek ülkelerinden biri olduğumuzu iddia etti.


  Akdeniz’de 6.4’lük deprem: 1 ölü

Akdeniz'de Rodos Adasının güneyinde dün sabah Richter ölçeğine göre 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.


  Devlet bana 14 gün baktı

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu iken önceki akşam tahliye edilen ATO Başkanı Sinan Aygün, cezaevi günlerini anlatırken, “Askerlikte eğitim yapıyorduk. Bu ülke için birşey yapmaya çalışıyorduk. Ama bu sefer 14 gün sırt üstü yatarak, devlet bana 14 gün baktı. İnşallah devlete olan bu borcumu en kısa sürede öderim” dedi.


  Darbe günlükleri de soruşturulmalı

MAZLUMDER Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ergenekon iddianamesinde Özden Örnek’in Nokta'da yayınlanan günlüklerinin yer almadığını hatırlatarak, “Gerçek anlamda hukukî bir karar vermek için darbe günlükleri soruşturulmalıdır” dedi


  Banyoda düşen Veli Küçük hastaneye yatırıldı

İSTANBUL Ümraniye’de bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcılara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, kaldığı koğuşundaki banyoda düşmesi sonucu tedavi amacıyla getirildiği Kocaeli Devlet Hastanesi’ne yatırıldı


  Bireysel silâhlanma ürkütüyor

DÜNYADA sivillere ait her 1000 silâhtan birinin kayıp ya da çalınmış olduğu, bu silâhların büyük bölümünün ambargo uygulanan ya da çatışma içinde olan ülkelere kaçırıldığı bildirildi.


  Konya’da Darülaceze kurulacak

ACİL Hastalara Yardım Vakfı Genel Başkanı Süleyman Doğan, cumhuriyet tarihinin ilk darülacezesini Konya’da faaliyete geçireceklerini bildirdi.


  Yetim ve öksüz çocuklar sevindi

2007-2008 eğitim ve öğretim yılında başarılı olan öğrencilere Yetim Öksüz Çocuklar Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YÖÇEYDER) tarafından bisiklet ve saat hediye edildi.


  Tam üyelik hedefinde sapma yok

DIŞİŞLERİ Bakanı Başmüzakereci Ali Babacan, devlet politikası haline gelen AB’ye tam üyelik hedefinde herhangi bir sapma olmadığını vurguladı.


  ‘Ortak Akıl’dan dev demokrasi mitingi

ORTAK Akıl Hareketi’nin Türkiye genelindeki en büyük mitingi pazar günü Bursa’da yapılacak.


  Şırnak’ta 22 terörist etkisiz hale getirildi

GENELKURMAY Başkanlığı, Şırnak İncebel Dağları bölgesinde 11-14 Temmuz 2008 tarihleri arasında devam eden operasyon sonucunda, aralarında üst düzey bir sorumlunun da bulunduğu toplam 22 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.


  Kapatma dâvâsında rapor bekleniyor

ANAYASA Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AKP hakkındaki kapatma davasında raportör Osman Can’ın raporunu bugün teslim edip etmeyeceğini bilmediğini söyledi.


  Biga, 4.1 ile sarsıldı

ÇANAKKALE'NİN Biga ilçesi yakınlarında hafif şiddette bir deprem meydana geldi.


  TIR, otomobili biçti: 6 ölü

ERZİNCAN'DA bir otomobil ile karşı yönden gelen TIR’ın çarpışması sonucu 6 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.


  Zehir tacirlerine göz açtırılmıyor

iSTANBUL narkotik polisinin son 3 haftada düzenlediği operasyonlar kapsamında 171 kişi gözaltına alındı.


  Savcılık millet adına olur, evet savcıyım

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


  Yanan her bir ağaçla, kuraklığa yaklaşıyoruz

ORMAN YANGINLARININ, SU KAYNAKLARINI DA YÜZDE 50 ORANINDA RİSKE ATTIĞI BİLDİRİLDİ.


  İstanbul yine Avrupa’nın 3’üncüsü

İstanbul, Amerika’nın çok satan ‘’Travel and Leisure’’ dergisinin yaptığı ankette, Avrupa’nın popüler şehirleri Paris, Prag, Venedik, Barselona ve Viyana’yı geride bırakarak, bu yıl da Avrupa’nın en iyi üçüncü şehri seçildi.


  İngiltere’de, alkolün azına da yasak

Sürücülerin belirli bir miktara kadar alkol almış halde araç kullanmalarına izin verilen İngiltere’de, 17-20 yaş arasındaki sürücülerin az da olsa alkollü olarak direksiyon başına geçmesinin yasaklanması planlanıyor.


  Zamana ters binen saat

Konya’nın Akşehir ilçesinde 47 yıldır Nasreddin Hoca ile ilgili hediyelik eşyalar üreten emekli bir öğretmenin, hocanın fıkralarından esinlenerek yaptığı tersine işleyen saati, görenleri önce şaşırtıyor sonra güldürüyor.


  Yeşil Vagon, 4 ilde 80 öğretmene ulaştı

Bölgesel Çevre Merkezi (REC), Millî Eğitim Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı işbirliğinde yürütülen ve BOSCH Ev Aletleri’nin desteği ile gerçekleştirilen Yeşil Kutu Çevre Eğitimi Projesi kapsamında yola çıkan Yeşil Vagon, Malatya, Elazığ, Muş, Van ilerine uğrayarak 2008 yılı rotasını tamamladı.


  İran ile ABD arasında flört

İRAN, ABD’nin istemesi halinde bu ülkeyle diplomatik ilişki kurulabileceğini bildirdi.


  Obama’nın, çekilmek için Türkiye’ye ihtiyacı olacak

ABD’DE Demokrat Parti Florida Milletvekili Robert Wexler, Demokrat Parti’nin başkan adaylığını garantileyen Barack Obama’nın ABD Başkanı olduğu takdirde ilk hedefinin Irak’tan güvenli bir şekilde asker çekmek olacağını ve bunun için de Türkiye ile işbirliğine ihtiyaç duyduğunu söyledi.


  Frankfurter Allgemeine gazetesinin yorumu: ‘Türkiye’de, İslâmileşme belirtisi yok’

ALMAN “Frankfurter Allgemeine” gazetesi, Türkiye’deki gelişmeler hakkında yayımladığı yorumda, ülkenin İslâmileşeceğine dair bir belirtinin olmadığını yazdı.


  Irak’ta askerî merkeze saldırı

IRAK'TA El Kaide’nin kalesi Bakuba’nın doğusunda bir asker alma merkezine düzenlenen intihar saldırısında ölenlerin sayısının 28’e yükseldiği bildirildi.


  Irak bayrağı yarışmayla seçilecek

IRAK, ülkenin yeni bayrağını seçmek için yarışma düzenlendiğini, ülke içinde olsun olmasın bütün Iraklıların yarışmaya katılabileceğini açıkladı.


  İsrail-Hizbullah takası tamam

İSRAİL kabinesi, Hizbullah örgütüyle esir değişimi anlaşmasını onayladı. Anlaşma gereğince, İsrail, 2 askerinin karşılığında 5 Lübnanlı gerillayı serbest bırakacak.


  Enver İbrahim hakkında tutuklama fezlekesi

Malezya muhalefet lideri Enver İbrahim hakkında, “fiilî livata” suçlamasıyla açılan soruşturma çerçevesinde tutuklama kararı çıkarıldı.


  İran, yeni bir tatbikata hazırlanıyor

İRAN'IN yeni bir askerî tatbikata hazırlandığı bildirildi.


  Rusya, Suudi Arabistan’la askerî işbirliği anlaşması imzaladı

RUSYA ile Suudi Arabistan arasında askerî teknik alanında işbirliği yapılmasını öngören anlaşma imzalandı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör