"Gerçekten" haber verir 16 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

GÜİZA RESMEN FENERBAHÇE'DE

FENERBAHÇE'NİN yeni transferi Daniel Gonzalez Güiza, sarı-lacivertli kulüple resmi sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Basın Toplantı Odası'nda yapılan ve kulüp asbaşkanları Murat Özaydınlı, Mahmut Uslu ve genel sekreter Vedat Olcay'ın da hazır bulunduğu törende, İspanyol futbolcu kendisini 4 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Güiza, yeni takımında giyeceği 14 numaralı sarı-lacivertli formayla imza törenine katılırken, gazetecilerin sorularını cevapladıktan sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın zeminine çıkarak, medya mensuplarına poz verdi. Gazeteciler, imza törenine yoğun ilgi gösterdi. 17 Ağustos 1980 doğumlu ve 1.80 metre boyundaki Daniel Gonzalez Güiza, geçen sezon formasını giydiği Real Mallorca'da 27 gol atarak, İspanya Ligi'nde ''Gol Kralı'' unvanını alırken, Euro 2008'de şampiyonluğu kazanan İspanya Milli Takımı'nda da 2 gole imza koydu.

FENERBAHÇE AVRUPA'DA İYİ İŞLER YAPTI

İmza törenindeki konuşmasına Türkçe ''Merhaba'' diye başlayan İspanyol futbolcu, çok heyecanlı olduğunu belirterek, ''Burada olmaktan çok mutluluk duyuyorum. Başkanımıza ve yöneticilere teşekkür ediyorum. Burada başarılı olacağıma inanıyorum'' dedi. İspanya'da lakabının ''okçu'' olduğunu belirten Güiza, ''Umarım okçudan etkilenirsiniz ve sizi mutlu ederim. Bir an önce oynamaya başlamak istiyorum. Fenerbahçe, dışarıdan bakıldığında da çok büyük bir kulüp. Şampiyonlar Ligi'nde de iyi işler yaptı. Gelme sebeplerimden bir tanesi Fenerbahçe'yi daha iyi noktalara taşımak'' diye konuştu. İspanyol EFE Ajansı muhabirinin, ''Türk futbolunun en pahalı transferi ve gol kralı olarak buraya geldin. Bu durum üzerinde baskı yapacak mı?'' şeklindeki sorusu üzerine Güiza, ''Buraya gol kralı ve en pahalı futbolcu olarak gelmek tabii ki bir baskı yapar. Ancak ben gerekeni yapacağım, geçen sezonki gollerimi artırmaya çalışacağım. Luis Aragones ile çalışmak da benim için bir şereftir'' şeklinde konuştu.

HEDEFİM BU SEZON 27 GOL ATMAK

Güiza, imza töreninin ardından FB TV'de canlı yayına katıldı. ''Fenerbahçe, kulübü ve taraftarlarıyla inanılmaz derecede mükemmel. Umarım hep beraber Fenerbahçe'yi iyi yerlere taşırız'' diyen İspanyol futbolcu, sarılacivertli kulübü tercih etmesinin sebebini ise ''Futbolcunun gelebileceği en yüksek noktalardayım. Kısmetimde bu vardı. Başka yere gidemezdim'' sözleriyle açıkladı. Güiza, Fenerbahçe'deki hedefleri konusunda da ''Fenerbahçe'yi hem burada, hem de Avrupa'da şampiyon yapmak istiyorum. Burada da gol kralı olmak istiyorum. Amaçlarımdan bir tanesi, burada da en az 27 gol atmak. Bunu daha ileriye taşımak için çalışacağım ve okçu olarak adımı yazdıracağım'' diye konuştu.

16.07.2008


 

Güiza ‘krallar gibi’ karşılandı

FENERBAHÇE'NİN yeni transferi Daniel Güiza, önceki gün İstanbul'da kendisine yapılan karşılamadan etkilendiğini söyledi.

İspanyol basınında yer alan açıklamalarında, ''Çılgıncaydı, burada kendini bir yıldız gibi hissediyorsun'' diyen Güiza, ''Ne kadar insan vardı bilmiyorum ama ite kaka beni her yere götürdüler. İnsanlar neredeyse üzerimdeydi. Tam bir gürültü patırtıydı. Güvenlikçiler beni arabaya koşarak götürdüler. Etkileyiciydi'' değerlendirmesinde bulundu. İspanyol basını da Güiza'nın İstanbul'da ''Krallar gibi'' karşılandığını yazdı.

VALENCİA ARAGONES'TE ISRAR EDİYOR

Bu arada İspanyol spor basını, Valencia'nın, Fenerbahçe'nin teknik direktörü Luis Aragones'e teklifinin halen gündemde olduğunu iddia etti. Valencia'da, teknik direktör Unai Emery'nin hiçbirşey yokmuş gibi çalışmalarına başladığı belirtilirken, buna rağmen Aragones'in Valencia kulübünün yeni patronu Juan Villalonga'nın teklifini düşündüğü ileri sürüldü. İspanyollara göre, Aragones'in, kendisine güvenen Fenerbahçe'ye ihanet etmek istemediği, ancak Fenerbahçe'nin gönlünün olması halinde Valencia'ya gidebileceği ifade edilirken, bu yüzden Valencia'nın, Fenerbahçe kulübü başkanı Aziz Yıldırım ile konuşması gerektiği söyleniyor. İspanya'da yapılan yorumlarda, Aragones'in durumunun bugün netlik kazanacağı bildirildi.

16.07.2008


 

NBA'de istediğim noktaya gelemedim

NBA'DE Orlando Magic'de çok iyi bir sezon geçiren milli oyuncu Hidayet Türkoğlu, (A) Milli Takım'ın 2009 Avrupa Şampiyonası elemelerini geçebilecek güçte olduğunu söyledi.

2009 Avrupa Şampiyonası grup elemeleri çerçevesinde International Hospital'da sağlık kontrolünden geçen Hidayet, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, takım arkadaşlarına güvendiğini dile getirerek, ''Kadromuz elemeleri geçebilecek güçte. Ümit ediyorum ki iyi bir kamp programı geçirdikten sonra 3 Eylül'de başlayacak maçlarda hiç fire vermeden (A) Milli Takımımızın yıllardır yaptığını biz de bu kadroyla devam ettirir ve 2009 Avrupa Şampiyonası'na gitme hakkını kazanırız'' dedi.

ALL-STAR'A SEÇİLMEDİĞİM İÇİN ÜZÜLDÜM

NBA kariyeriyle ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Hidayet, NBA'de en çok gelişme gösteren oyuncu ödülünü aldığı için çok mutlu olduğunu ifade etti. Milli basketbolcu, 29 yaşında bu ödülü aldığı için daha mutlu olduğunu dile getirdi. Hidayet, geçen sezon All-Star'a seçilmediği için üzüldüğünü dile getirdi. Milli basketbolcu, All-Star'a seçilmemesiyle ilgili bir soru üzerine, ''Ben her zaman All-Star'ı bir zirve olarak görmüşümdür. Bir oyuncunun gelebileceği en üst nokta diye düşünmüşümdür. Oraya gelmem için çok az kalmıştı ama olmadı. Tabii ilk zamanlar üzüldüm. Ama ben, bunun beni çok etkilemesine izin vermedim. Tekrar oyunumu oynamaya devam ettim.'' ifadelerini kullandı.

İSTEDİĞİM NOKTALARA HENÜZ GELMEDİM

Hidayet Türkoğlu, önünde uzun yılların olduğunu belirterek, istediği noktalara henüz gelmediğini söyledi. Bir basın mensubunun, ''Kariyerini bitirdiğinde ne yapmayı düşünüyorsun'' şeklindeki sorusunu, milli basketbolcu şöyle cevaplandırdı: ''Sonuçta belli bir yaştan sonra bırakacağız. Zaten şu an ileriye dönük yatırımlar yapmaya başlıyorum. Kurmuş olduğum spor okulları var. Oradaki gençlerimizle vakit geçiriyorum. Bu da benim için ileriye dönük bir opsiyon olabilir. Basketbolu bıraktıktan sona antrenörlük dışında bu tip organizasyonlarla boy göstermek isterim. Ama önümde daha uzun yıllar var. İstediğim noktalara henüz gelmedim. Oralara geldikten sonra zamanı geldiğinde biz de evimize döneriz.''

16.07.2008


 

12 Dev Adam start alıyor

POLONYA'DA düzenlenecek 2009 Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek için eylül ayı içinde eleme grubu maçları oynayacak (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, bugün Abdi İpekçi Salonu'nda toplanarak, kondisyon çalışmalarına başlayacak.

Günde çift antrenman yapacak olan milliler, günün ilk antrenmanını kondisyoner Paolo Bellati yönetiminde 10.30-12.30 saatleri arasında, ikinci antrenmanı ise 18.30-20.30 saatleri arasında yapacak. Antrenmanların ilk 15 dakikası basına açık olacak.

Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında Fransa, Belçika ve Ukrayna ile birlikte (C) Grubu'nda yer alan ''12 Dev Adam'', eleme maçları öncesinde, ABD'nin davetlisi olarak Çin'de, ABD ve Litvanya ile 2 hazırlık maçı oynayacak, ardından da 16-18 Ağustos tarihleri arasında Karadağ'da, Karadağ, Makedonya ve Romanya'nın katılacağı 2008 Trophy Turnuvası'nda mücadele edecek. ''12 Dev Adam'', hazırlıkları kapsamında eleme grubu maçlarından önce, Konya'da düzenlenecek Efes Pilsen World Cup 7'de de Portekiz, İngiltere ve Bosna-Hersek ile mücadele edecek.

Milliler, 3 Eylül Çarşamba günü Avrupa Şampiyonası elemelerindeki ilk maçını evinde Ukrayna ile oynayacak. 6 Eylül Cumartesi günü Belçika ile deplasmanda karşılaşacak olan ''12 Dev Adam'', 10 Eylül Çarşamba günü ise gruptaki 3. maçında Fransa'yı konuk edecek. 13 Eylül Cumartesi günü Ukrayna ile deplasmanda karşılaşacak olan milliler, 17 Eylül Çarşamba günü Belçika'yı konuk ettikten sonra, gruptaki son maçında 20 Eylül Cumartesi günü deplasmanda Fransa ile karşı karşıya gelecek.

16.07.2008


 

AVUSTURYA'DA 2. HAZIRLIK MAÇI : F.Bahçe-Sparta Prag

AVUSTURYA'NIN kış sporları merkezi Kitzbühel'de yeni sezona hazırlanan Fenerbahçe, bugün yapılacak Sparta Prag maçı öncesi bugün ilk 15 dakikası basına açık 90 dakikalık bir antrenman yaptı.

Teknik direktör Luis Aragones,, futbolculara yan top ve frikik çalışması yaptırdı. Yeni sezona hazırlık çalışmalarını 20 Temmuz'a kadar Kitzbühel bölgesinde sürdürmesi planlanan Fenerbahçe, son hazırlık maçını ise 19 Temmuz Cumartesi günü Çek Cumhuriyeti'nin Ceske Budejovice takımıyla yapacak.

16.07.2008


 

İngiltere Premiere Ligi 2 yıl Digitürk'te izlenecek

İNGİLTERE Premiere Lig 16 Ağustos 2008'de başlayacak. Maçları 2010 yılına kadar iki sezon süresince Digitürk tarafından sporseverlerin beğenisine sunulacak.

Dünyanın ve İngiliz futbolunun en prestijli ligi olarak adlandırılan toplam 20 takımın yer aldığı Premier Lig'de oyuncularımız Tuncay Şanlı - (Middlesbrough) Tugay Kerimoğlu - (Blackburn Rovers) yanısıra dünya futbolunda önemli yeri olanyıldız oyuncular da izlenebilecek. Digitürk üyeleri Süper Lig, Fortis Türkiye Kupası, Brezilya Ligi ve Rusya Ligi'nden sonra İngiltere'nin en prestijli ligi ile futbola doyacak.

16.07.2008


 

Özbek Kuruvchi kulübü Samuel Eto'o'yu transfer etti

nÖZBEKİSTAN Yüksek Ligi'nde ilk yarısını lider olarak tamamlayan Taşkent'in Kuruvchi Kulübü, İspanya'nın Barcelona takımından forvet oyuncusu Samuel Eto'o ile kontrat imzalayacağını duyurdu. Asya Futbol Konfederasyonu resmi İnternet sitesinde (www.the-afc.com) yer alan haberde, Asya Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkan ve Özbekistan Yüksek Ligi'nin ilk yarısını da zirvede tamamlayan Kuruvchi Kulübü'nün, Samuel Etoo ile kontrat imzalayacağı duyurulurken, Kamerunlu futbolcunun 17 Temmuz'da Taşkent'e geleceği kaydedildi.

Haberde ayrıca Barcelona Kulübü'nün diğer futbolcuları Puyol, Xavi ve İniesta'nın 20-21 Temmuz tarihlerinde Kuruvchi kulübünde seminer vereceği ve kendi deneyimlerini paylaşacağı ifade edilirken, bunun yanı sıra Barcelona'nın 8 menajerinin de önümüzdeki dönemde Kuruvchi kulübünde çeşitli seminerler düzenleyeceği belirtildi.

16.07.2008


 

Nihat Kahveci topa vuruş tekniklerini öğretiyor

MİLLİ Takımın ve Villarreal'in başarılı oyuncusu Nihat Kahveci, UEFA'nın internet sitesinde futbol ve topa vuruş tekniklerini öğretiyor.

Beşiktaş'ın eski teknik direktörlerinden John Benjamin Toschak tarafından 2003 yılında İspanya takımlarından Real Sociedad'a transfer olan ve şimdilerde İspanya'nın güçlü ekiplerinden Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan Villerrael'de top koşturan Nihat Kahveci, UEFA'nın intente sitesinde yer alan klibinde futbol dersi veriyor.

16.07.2008


 

‘Şifo Mehmet’ kendi markası ‘Şifom’'u piyasaya sundu

BEŞİKTAŞ'IN eski futbolcusu Mehmet Özdilek'in, ''Şifom'' markasıyla piyasaya çıkardığı tekstil ürünleri, dünden itibaren satışa sunuldu.

Mehmet Özdilek ve ekibi tarafından tasarlanan ürünler arasında erkek ve bayan eşofman takımları, çocuk forma ve eşofman takımlarının yanı sıra Şifo Mehmet imzalı futbol topu, şapka, bileklik, çanta gibi aksesuarlar bulunuyor. Futbol oynadığı dönemlerde kendisine verilen ''Şifo'' lakabını kullanarak ''Şifom'' markasını hazırlayan Mehmet Özdilek, Boyner mağazalarında ve ''www.sifomehmetstore.com'' sitesinde satılacak ürünlerden elde edilecek gelirin yüzde 20'sini 6 ay boyunca Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na (TEGV) bırakacak. Mehmet, 2001 yılında yaptığı jübileden elde edilen geliri de TEGV'e bırakmıştı.

16.07.2008


 

Bisiklet camiasında Balkan Şampiyonluğu sevinci

GOLD City takımının sporcusu Semra Yetiş'in, Karadağ'da yapılan Dağ Bisikleti Balkan Şampiyonası'nda birinci olması camiayı sevindirdi

Karadağ'daki şampiyonada en yakın rakibine bir tur fark atarak yarışı tamamlayan Semra Yetiş'in şampiyonluğu konusunda Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Semra Yetiş'in Balkan şampiyonluğunun tesadüf olmadığını belirtti. ''Yaptığımız doğru çalışmalar ve planlamalar sportif başarılarımıza da yansımaya başladı. Semra Yetiş'in Balkan şampiyonluğu, planlı bir çalışmanın ürünüdür'' diyen Müftüoğlu, göreve geldiklerinden bu yana hem federasyonun yapılanmasıyla ilgili değişiklikler yaptıklarını, hem de sportif etkinliklere önem verdiklerini anlattı.

16.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör