"Gerçekten" haber verir 27 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bölgeler kalkınma ajanslarıyla gelişecek

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, bölgesel ekonomik kalkınma ve sosyal gelişme projeleri ile ülkede kardeşlik ve birliğin daha da pekişeceğini kaydetti.

Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerini kapsayan Ekonomik ve Sosyal Konsey, Ekren başkanlığında toplandı. Ekren toplantının açılışında yaptığı konuşmada, yerel düzeyde kapasitenin artırılması, kırsal kalkınmanın hızlandırılmasını hedeflediklerini söyledi. Sosyal restorasyonu tamamlamak istediklerini kaydeden Ekren, bütün bölgelerin sosyal ve kültürel sermayesinin artırmaya çalıştıklarını belirtti. Ekren, ‘’Bu çerçevede sosyal sorumluluk bağlamında imkan ve kaynakları etnik, dinsel ve bölgesel bir farklılık gözetmeden Türkiye’nin her köşesine, her beldesine ve her vatandaşına eşit şekilde dağıtma arzu ve düşüncemiz aynen devam etmektedir. Böylece bölgesel ekonomik kalkınma ve sosyal gelişme projeleri ile kardeşlik ve birlik daha da pekişecek tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet anlayışı çok daha güçlü şekilde yerini bulacaktır’’ diye konuştu.

Amasya, Çorum, Tokat ve Samsun illeri kapsayan bölge için, Samsun merkezli kalkınma ajansı kurulmasına karar verildiğini, usul ve yöntemlerin belirleneceğini belirten Ekren, kalkınma ajanslarının, işbirliği sayesinde bölge düzeyinde kalkınma programı ve kaynaklarının daha esnek planlanmasını sağlayacağını anlattı. Bölge potansiyelini ortaya çıkarmak açısından ‘’cazibe merkezlerinin’’ de önem taşıdığına dikkati çeken Ekren, bu yıl için Diyarbakır, Sivas, Trabzon’da cazibe merkezleri oluşturacaklarını belirtti ve cazibe merkezlerinin yaygınlaştırılması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

/ Samsun

27.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Enerji üretiminde yeni dönem

  Günlük tüketimde rekor

  Serbest muhasebecilik resmen bitti

  Nükleer santral ihalesinde 10 firma şartname aldı

  Otobüs firmaları da akaryakıtta ÖTV ve KDV indirimi istedi

  Kirlilik ve mazot zammı balıkçıları yıktı

  Şoför esnafı çözüm arıyor

  TPAO: Karadeniz’de 3 yılda 7 kuyu açacağız

  Türkiye’den sermaye göçü hızlandı

  Vergi daireleri bugün de açık

  Saman, hububat fiyatına yaklaştı

  Yeni kanun SB’de yatırımı arttıracak

  Bölgeler kalkınma ajanslarıyla gelişecek

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır