"Gerçekten" haber verir 31 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘ISI, militanlarla derin bağlantı içinde’

CIA da Karzai gibi Afganistan konusunda Pakistan’ı suçluyor

NEW YORK Times gazetesi, Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatının (CIA), Pakistan istihbarat servisi ajanlarının, Afganistan’da artan şiddetten sorumlu bazı militan örgütlerle derin bağlantıları olduğunu gösteren kanıtı Pakistan yetkililerine sunduğunu belirtti.

Gazete, CIA yetkilisi Stephen R. Kappes’in, Pakistan gizli servisi ISI ajanları ile aşiret bölgelerinde etkin olan militanlar arasındaki bağlantılarla ilgili yeni bir bilgiyle 12 Temmuz’da İslamabad’ı ziyaret ettiğini ve bu ziyareti gizli tuttuğunu yazdı. Kappes’in Pakistan’da askeri ve sivil yetkililerle görüşmesinden birkaç gün önce Kabil’deki Hindistan Büyükelçiliğine saldırı düzenlendiğine ve Afganistan hükümetinin kamuoyu önünde saldırıda ISI’nın parmağı olduğu yönünde suçlamada bulunduğu hatırlatılıyor.

New York Times, CIA’nin değerlendirmesinin, Amerikalı yetkililerin, Pakistan’daki aşiret bölgelerinde üst düzey El Kaide yetkilileri ile yakın ilişkilerini sürdürdüğüne inandığı Celalettin Hakkani tarafından yönetilen militan örgütle ISI arasındaki bağlara işaret ettiğini kaydetti.

Washington’da Bush yönetimi yetkilileri ile görüşen ve bir televizyon programına katılan Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani de ‘’ISI’daki bazı ajanların militanlara sempati duyması inanılmaz. Buna izin veremeyiz’’ dedi. CIA, ABD’deki 11 Eylül terör saldırılarından önce Afganistan’daki Taliban rejimi ile yakın ilişkileri olan Pakistan gizli servisinin içinde sadakat konusundaki uzun süreli endişelerine rağmen Pakistan’daki militanlarla ilgili istihbarat için ISI’ya yoğun bir şekilde bağlı olmuştu.

/ New York

31.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Karaciç, Miloseviç’in yolunda

  ‘ISI, militanlarla derin bağlantı içinde’

  Bush’un Erivan adayına onay

  ABD’de siyahlara kölelik özrü

  İsrail askerleri çocuk katletti

  ‘ İran’ın çaresi yaptırımlar’

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır