"Gerçekten" haber verir 10 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İslâm san'atları, bakış açılarını değiştirdi

Geleneksel el ve süsleme san'atlarına olan ilgiyi arttırmak için açılan kurslar sayesinde kursiyerler bir eğitmen kadar başarılı olabilecek seviyeye geliyor.

Türk-İslâm san'atındaki incelikleri öğrenerek, eserleri tek düze olarak incelememeyi öğrenen kursiyerler, böylece geniş bir bilgi birikimine de sahip oluyor.

Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açılan tezhip ve minyatür kursuna katılan her yaştan ve meslekten insan da hem san'at icra ediyor, hem de bakanlık tarafından onaylı bir belgeye sahip olarak bu konudaki yeteneğini tescilliyor.

Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde tezhip ve minyatür kursuna katılanların, sanatla uğraşmanın kendilerine verdiği pozitif enerjiyle öğrenme istekleri de artıyor. 2004 yılında açılan kurslara her geçen yıl ilginin artmasının, san'ata olan bakış açısının da bu vesileyle değişmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu söyleyen Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı, kursiyerlerin aldıkları eğitim sonucunda eğitmen kadar başarılı olabilecek düzeye geldiklerine dikkat çekiyor.

Bu başarıların kendilerini de mutlu ettiğini ifade eden Küçükdağlı, her kursiyerin kurs bitiminde Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan onaylı belgeye sahip olmalarını da yeteneğin tescillenmesi adına önemli gördüğünü belirtiyor. Orman mühendisi olan ve 2 yıl önce kursa başlayan Songül Özkan, müzelere ve san'at merkezlerine gittiğinde eserleri tek düze incelediğini fakat kursa katıldıktan sonra Türk İslâm san'atının ince noktaları hakkında fikir sahibi olduğunu ifade ederek, bunun genel kültüre de katkısının büyük olduğunu vurguluyor.

Marmara Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünde okuyan ve tatil için Kahramanmaraş’a gelen Sümeyye Boz da, daha önceleri de ilgilendiği Türk İslâm san'atıyla ilgili çalışmalar yapıyor. San'atla uğraşmanın insanı sakinleştirdiğini kaydeden Boz, ruhun da bu sayede dinginleştiğini belirtiyor.

2 yıldır hat san'atı ile uğraşan biyoloji bölümü öğrencisi Emin Ethem Turgut ise bu işle uğraşmanın kendisine pozitif enerji yüklediğini söylüyor. 52 yaşındaki emekli öğretmen Muzaffer Kaplan da, 15 yıldır hüsn-ü hatla uğraştığını, tezhibin de hattın elbisesi olduğunu belirterek, bu san'at dalında uğraş verdiğini dile getiriyor.

10.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İslâm san'atları, bakış açılarını değiştirdi

  Müzelere yüzde yüz zam

  Uşak Garı’ndan kültür geçecek

  İstanbul İslamî edebiyata evsahipliği yapıyor

  Tatillerini Kur’ân öğrenerek değerlendirdiler

  Sakarya’da, başarılı okuma programı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır