"Gerçekten" haber verir 18 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ruslar ağırdan alıyor

FRANSA Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Gürcistan’da “ateşkesin hassas” olduğunu söyledi. Kouchner, Fransız “Journal du Dimanche” gazetesine verdiği demeçte, Rus askerlerinin çekilmemesi konusunda, “Bu çok endişe verici. Ateşkes, bütün ateşkesler gibi hassas. Ancak diplomatik ve siyasî baskıların kesinlikle devam etmesi gerek” dedi.

“Asıl önemli olanın Rus güçlerinin çekilmesi” olduğunu belirten Kouchner, ancak anlaşmanın imzalanmasına rağmen çekilmenin halen başlamadığını ifade etti. Kouchner, gazetenin yarınki sayısında yayımlanacak demecinde, “Tedbirli olmaya devam edelim... Yine de iki taraf da anlaşmaya uyarsa bu en kısa süren savaşlardan ve en kısa sürede varılan ateşkeslerden biri olacak. Ancak ne yazık ki bu noktada değiliz” dedi. Rus haber ajansları, Rus askerlerinin Güney Osetya’dan çekilmesiyle ilgili çelişkili haberler yayımladı. Rus İtar-Tass ajansının, adının açıklanmasını istemeyen bir Savunma Bakanlığı yetkilisine dayandırdığı haberinde, bazı Rus askerlerinin, Gürcistan’ın ayrılıkçı Güney Osetya bölgesinden çekildiği belirtildi.

Bir Rus general de bazı Rus askerlerinin Güney Osetya’dan çekilmekte oldukları açıklamasını yaptı.

Öte yandan Rus İnterfaks ajansına açıklama yapan, yine adının açıklanmasını istemeyen bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, çekilmenin başlamadığını kaydetti. Güney Osetya Savunma Bakanlığı sözcüsü İrina Gagloyeva da Oset polisinin, başşehir Tshinvali’de Rus barış gücü askerlerinin yerine geçtiğini söyledi.

Bu arada, Abhaz ayrılıkçıların Rus güçlerinin desteğiyle 13 Gürcü köyü ve Abhazya yakınlarındaki bir hidroelektrik santralini kontrol altına aldığı bildirildi.

Gürcistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, silahlı Abhaz ayrılıkçıların, Rus güçlerinin desteğiyle Zugdidi bölgesinde 2, Tsalenjikha bölgesinde 11 köy ile Enguri’deki bir hidroelektrik santralini kontrol altına aldığı belirtildi.

/ Paris

18.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Müşerref ya istifa, ya azil

  Ruslar ağırdan alıyor

  Lavrov: Hemen çekilme olmaz

  Rice: Çekilme hızlı olmalı

  Ermenistan’dan, ne şiş yansın ne kebap tavrı

  ‘Gori’de, insanî durum dramatik’

  Suud’dan, Türk’e yapılan muameleyi bekliyorlar

  Amr Musa: Yeni bir soğuk savaş ortaya çıkıyor gibi

  160 yıl önce batan geminin peşine düştüler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır