"Gerçekten" haber verir 18 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Lavrov: Hemen çekilme olmaz

rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bir TV söyleşisinde, Gürcistan’daki Rus birliklerinin mevzilerinden hemen çekilmelerinin söz konusu olmadığını söyledi.

Tarafların, çatışma öncesi mevzilerine dönmelerini içeren bir ateşkes anlaşması imzalamış olmalarına, Rus birliklerinin Tiflis yakınındaki bir kasabayı terk etmelerine ve ABD’den gelen ‘’hızla çekil’’ çağrılarına karşın Lavrov, ‘’geniş çaplı bir çekilmenin, Güney Osetya’da Rus birliklerince alınacak güvenlik tedbirlerine bağlı olacağını’’ söyledi. Güney Osetya’daki ‘’Rus barış gücü’’ askerlerini takviye edeceklerini, Rus güçlerinin, Güney Osetya’da güvenliği öncelikle pekiştirmeleri gerekeceğini belirten Lavrov, ‘’Güney Osetya çatışma bölgesine gönderilmiş olan Rus silâhlı kuvvetleri birlikleri, bu güvenlik tedbirleri alındığı zaman çekilecekler’’ dedi. Lavrov, bunun ne kadar zaman alacağı sorusuna ise ‘’gerektiği kadar’’ karşılığını verdi. Rusya Dışişleri Bakanı, bölgeye hangi ülkelerin barış gücü yerleştireceğine de ‘’ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice değil, Güney Osetya halkının karar vereceğini’’ söyledi.

/ Moskova

18.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Müşerref ya istifa, ya azil

  Ruslar ağırdan alıyor

  Lavrov: Hemen çekilme olmaz

  Rice: Çekilme hızlı olmalı

  Ermenistan’dan, ne şiş yansın ne kebap tavrı

  ‘Gori’de, insanî durum dramatik’

  Suud’dan, Türk’e yapılan muameleyi bekliyorlar

  Amr Musa: Yeni bir soğuk savaş ortaya çıkıyor gibi

  160 yıl önce batan geminin peşine düştüler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır