"Gerçekten" haber verir 25 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Rekorluk pide festivali

AYDIN’IN Karacasu ilçesinde 21. Karacasu Afrodisias Kültür Sanat ve Tanıtım Festivali başladı. Törende konuşan Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Mesut Kırcalı, festivalin, bölgenin tanıtımı için iyi bir fırsat olduğunu belirtti.

AKP Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk de pidesi ile ünlü Karacasu’nun her geçen gün geliştiğini ve adını duyurduğunu ifade etti. Etkinlikler kapsamında, Belediye Parkı’nda yöresel yemek, Cuma Mahallesi’nde seramik yarışması düzenlendi. İncirliova Mehter takımının gösterisi de büyük ilgi gördü. Etkinlikte 5.5 metre uzunluğunda pide hazırlandı. Halil İbrahim Köse’nin yaptığı pide, davetlilere ikram edildi. Köse, ‘’Geçen yılki festivalde yaptığım pidenin boyu 4.39 metreydi. Bir hafta önce Aydın Valiliği’ne gönderdiğim pide de 5 metre uzunluğundaydı. Bugün de 5.5 metre boyunda pide yaptım’’ dedi. Halil İbrahim Köse, hedefinin Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek büyüklükte pide yapmak olduğunu söyledi. Festivalde ayrıca Karacasu Belediyesi tarafından yaptırılan Konuk Evi’nin açılışı yapıldı.Belediye Başkanı Emin Mete, eski Karacasu Belediye binasını, aslını bozmadan, iç bölümlerde yapılan düzenlemelerle 11 odalı konuk evine dönüştürdüklerini söyledi.

/ Aydın

25.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Üsküdar’da “Kâtibim” günleri

  Peygamber olmadan önce de “Muhammed-ül Emin”di

  Umut Yavuz’un şiir kitabı çıktı

  Rekorluk pide festivali

  Kalbim Bosna’da kaldı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır