"Gerçekten" haber verir 17 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Piyasalarda LB depremi sürüyor

ABD'Lİ yatırım bankası Lehman Brothers’ın iflası ve sigorta şirketi AIG’nin ABD Berkez Bankası’ndan (Fed) acil fonlama istemiyle artan global endişelerin dolara talebi arttırmasıyla dolar, YTL karşısında 4.5 ayın yeni rekorunu kırdı.

Doların önceki gün başlayan yükselişi dün de sürdü ve 1,28 YTL seviyesini aştı. Bankalararası piyasada dolar 1,2840 YTL’ye kadar yükseldi. Böylece dolar 30 Nisan’dan bu yana en yüksek düzeye çıktı. Yurtdışı piyasaları saran ‘Lehman depremi’nin etkisiyle dün yüzde 5.3 düşüş yaşanan İMKB’de kayıplar dün de sürdü. İMKB Ulusal 100 Endeksi ilk seansta 564 puanlık düşüşle 34 bin 517 puana geriledi. Hisse senetlerinin değer kaybı yüzde 1.6 olarak gerçekleşti. 14 Nisan 2010 vadeli gösterge kıymetin bileşik faizi en yüksek yüzde 19.45’i gördü.

11 EYLÜL SONRASI EN KÖTÜ GÜN

ABD borsaları Lehman Brothers’ın iflasını istemesi ve sigortacı AIG’nin ayakta kalmaya çalışmasının ardından ABD finans sisteminin istikrarı hakkında artan korkularla 11 Eylül sonrasındaki açılıştan beri en kötü gününü yaşadı. Dow Jones dün yüzde 4.42 değer kaybetti. ABD borsalarındaki sert kayıplar sonrasnıda Tokyo Borsası da yaklaşık yüzde 5 düşüşle günü tamamladı. Avrupa borsalarında ise yüzde 2’ye yakın kayıplar görülüyor. Moskova, Prag ve Budapeşte borsalarının yer aldığı gelişmekte olan ülkelerde düşüşler yüzde 7’nin üzerinde. Bu arada Londra’da bankalararası para piyasasında güven eksikliği nedeniyle borçlanmaların durdu.

MERKEZ BANKASI GÜVEN VERDİ

Merkez Bankası Piyasalar Genel Müdürlüğü tüm gelişmeleri yakından takip ediyor. Bir Merkez Bankası yetkilisi, “Tüm gelişmeler veri setimizde.Gelişmeleri anlık takip ediyoruz. Piyasalardaki gelişme faiz başta olmak üzere dolar ve hisse senedi işlemleri üzerinde olumsuz etki yaptı. Ani bir gelişme olması durumunda gerekli müdahaleyi yapacağız” dedi.

17.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  2008’i de kaybediyoruz

  Kamu yatırımları yoğunlaştırılacak

  Koyun sayısı 20 milyonun altına inecek

  Piyasalarda LB depremi sürüyor

  Otomobiller susuz da pırıl pırıl

  EPDK: Rafineri için ‘hayır’ demedik

  Bilişimde rekabet endeksinde 38. sıradayız

  Kriz gayrimenkule yatırımı arttıracak

  Sivil Toplum Kuruluşları UTESAV iftarında buluştu

  Yabancılar ‘istikrar kötüye gidecek’ diyor

  Otoyolun son halkaları da tamamlanacak

  Bankalara ‘uyum programı’ zorunluluğu

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır