"Gerçekten" haber verir 17 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çelik: Bir dahaki sezon değişecek

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ilköğetimde okutulan İnkılâp Tarihi kitabında askerî darbelerin haklı gösterilmesi skandalıyla ilgili olarak gerekli kanunî işlemleri derhal başlattığını söyledi. Çelik, “Önümüzdeki eğitim sezonunda böyle bir kitap olmayacak” dedi.


NE DEMEK TOPLAYAMAYIZ? DERHAL TOPLATIN

“Kitaplar bir an önce toplatılsın. Bu şekilde en fazla bir ay kaybedersiniz, fakat kitaplarda o yanlış bilgiler olursa bir nesli kaybedebiliriz” diyen

‘Kitap dağıtıldı, toplatamayız’

Talİm ve Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan, “Darbelerle ilgili kelime ve cümleler seçilirken daha hassas davranılabilirdi. ‘Yakın tarihimiz’ ünitesi


  Dinî özgürlüklere baskılar artt

ABD’de Din ve Kamu Politikası Enstitüsü tarafından Başkan Bush’a gönderilen bir mektupta, Türkiye’de dinî özgürlüklere ilişkin problemlerin arttığı vurgulandı ve bu problemler, “Türklüğe hakarete ilişkin yasal kısıtlamalar, başörtüsü ve Heybeliada Ruhban Okulunun fonksiyonuna ilişkin kısıtlamalar” olarak sıralandı.


  Anayasada yine fırsat kaçmasın

“Türkiye, AB katılım müzakereleri kapsamındaki reformlara tüm enerjisiyle yeniden dönsün” diyen AB’nin genişlemeden sorumlu temsilcisi Olli Rehn, “Anayasa reformu fırsatının tekrar kaçırılmamasını” istedi.


  Balkanlar’da 500 yıllık gelenek

Osmanlı’nın Balkanlar’da bıraktığı en önemli eserlerden biri olan ve UNESCO tarafından koruma altına alınan Makedonya’daki tarihî Alaca Camiinde Kur’ân-ı Kerimi hatmeden çocuklar için 500 yıldır geleneksel olarak tören düzenleniyor.


  Erdoğan: İslamofobia insanlık suçu ilan edilsin

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, ‘’adına İslamofobia denen vehmin, adı üstünde patolojik bir ruh hali olduğunu’’ ifade ederek, ‘’Belli merkezlerden üretilen bu paranoya, özellikle bizler antisemitizmi insanlık suçu ilan ederken, İslamofobiayı bir insanlık suçu ilan etmesini farklı medeniyetlerin mensuplarından bekliyoruz’’ dedi.


  Tersanelerdeki işçi ölümleri ILO’ya bildirildi

DİSK, tersanelerde yaşanan iş kazaları ve işçi ölümleri ile Tekirdağ’da bir fabrikada sendikaya üye oldukları için işçilerin “konteynıra hapsedildikleri” iddiasını Uluslararası Çalışma Örgütü’ne (ILO) bildirdi.


  Genelkurmay'da ''iletişim toplantısı''

BASIN kuruluşu temsilcilerinin çağrılı olduğu iki günlük ‘’İletişim Toplantısı’’nın ilki Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un da katılımıyla dün başladı.


  Nüfus işlemleri durdu

NÜFUS ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ana sisteminde meydana gelen arıza sebebiyle Türkiye genelinde yaklaşık 24 saat nüfus hizmetleri verilemedi.


  ÜAK yarın toplanacak

ANKARA Üniversitesi Morfoloji binasında gerçekleştirilecek toplantıda, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, Kurul Başkanlığını Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünden devralacak ve bu görevi 1 yıl süreyle yürütecek.


  TOKİ’den memura kurasız konut

TOPLU Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 4 ilde, toplam 200 konutu, memura “kurasız” satacak. TOKİ’den yapılan açıklamaya göre, Mersin-Silifke, Gaziantep-Islahiye ve Mardin-Midyat projelerinden 48;er konut ile Samsun-Çarşamba projesinden 56 konut, memurlara satılacak.


  Mumcu, 18 Ekim’de siyaseti bırakıyor

ANAVATAN Partisi 6. Olağan Büyük Kongresi, 18 Ekim’de toplanacak. Genel Başkanı Erkan Mumcu kongrede siyaseti bıraktığını açıklayacak. Kongre, partinin kurulduğu 1983’ten bu yana ilk kez parti genel merkezinde gerçekleştirilecek.


  Süleyman Hilmi Tunahan duâlarla anılıyor

SON devirin din âlimlerinden Süleyman Hilmi Tunahan, vefatının 49. sene-i devriyesinde sevenleri tarafından duâlarla anılıyor.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır