"Gerçekten" haber verir 04 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

ABD’de tarihî seçim

Amerikan halkı, bugün tarihinin en önemli seçimlerinden biri için sandık başına gidiyor. Demokrat Parti adayı Barack Obama ile Cumhuriyetçi Parti adayı John McCain, George W. Bush’tan başkanlık koltuğunu devralmak için yarışıyor. İlk siyahî başkan adayı olması sebebiyle seçimi Amerikan tarihinin en önemli seçimlerinden biri haline getiren Obama, seçim öncesi yapılan son anketlerde, rakibi McCain'den 6-7 puan önde görünüyordu.

Bugün ABD’de başkanlık seçimleri yapılıyor. Bu seçim sonucunda Beyaz Saray’ın yeni sahibi de belirlenmiş olacak. ABD halkı ile birlikte dünya da seçim sonuçlarına kilitlendi. Seçimlere bir gün kala, kampanyalar kilit eyaletler üzerine odaklanmıştı. Bugün yapılacak seçimlerde ABD’nin 44’üncü başkanı belirlenecek. Demokrat aday Barack Obama, dün Florida, Kuzey Carolina ve Virginia eyaletlerinde seçmenlere seslendi. Bu eyaletlerin tamamı 2004 seçimlerinde tercihlerini Cumhuriyetçilerden yana kullanmıştı. Cumhuriyetçi aday John McCain ise doğuda Florida’dan başlayıp batıda Arizona’da sona ermek üzere toplam yedi eyalette konuşmalar yaptı.

Gözlemciler, 40’a yakın eyalette seçmenlerin renklerinin belli olduğunu, kalan 10 eyalette ise yarışın bıçak sırtında olduğunu belirtiyorlar.

Ohio, Virgina, Florida, Nevada, Indiana gibi son seçimlerde Cumhuriyetçilere oy vermiş eyaletler de bu kararsız eyaletler arasında. Barack Obama Ohio’da, McCain ise komşu Pennsylvania’da mitingler düzenlemişti. 1964’ten bu yana Ohio’nun seçtiği aday başkanlık koltuğuna oturan aday olmuştu. Obama, Ohio’da yaptığı konuşmada “Amerika’yı değiştirmeye iki gün kaldı.” demişti. McCain ise Pennsylvania’da kalabalığa herkesin kapılarını çalmaları çağrısında bulunmuş, “Yardımınızla kazanabiliriz.” diye konuşmuştu. CNN’in yaptırdığı bir kamuoyu yoklamasına göre Obama McCain’in 7 puan ilerisinde. Reuters/C-SPAN/Zogby anketi ise Obama’nın yüzde 50, McCain’in yüzde 44 oy alacağını öngörüyor. Ajanslar

04.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD’de tarihî seçim

  Abbas: İsrail ile barış çok uzakta

  Ovadya Yusef’den U dönüşü

  Balfour İlanının yıl dönümünde Filistinliler buruk

  İran: ABD ile aracıya ihtiyacımız yok

  Demokratik Kongo için acil toplantı çağrısı

  Suudi Arabistan: 2003’te başka bir “11 Eylül”ü önledik

  Irak Petrol Bakan Yardımcısı yaralandı

  Sinyora Ankara’ya geldi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır