"Gerçekten" haber verir 27 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

ÖSS 2009’da da yasaklı; değişiklik “belki” 2010’da

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ÖSS ile ilgili olarak bu yıl “zaman zarlığından” dolayı büyük bir değişiklik yapılmayacağını belirterek, “Köklü değişiklikler olursa ancak 2010 yılında olur. 2009'da ufak tefek değişiklikler olabilir. Bunlar için komisyon çalışıyor”dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ÖSS ile ilgili olarak bu yıl ‘’zaman zarlığından’’ dolayı büyük bir değişiklik yapılmayacağını belirterek, ‘’Ama ufak tefek değişiklikler yapabiliriz. Bu değişiklikler için bir komisyon çalışıyor, henüz çalışmalarını tamamlamadı’’dedi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan da 2009-ÖSS’de yöneltilecek soruların yenilenen lise müfredatı göz önünde bulundurularak hazırlanacağı belirterek, ‘’Biz bu sene soruları hazırlarken şu anda son sınıfta olanların son 3 yılda okudukları derslere göre soruları hazırlıyoruz. Örneğin 2 yıl önce mezun olan bir aday okumadığı bir dersten sorularla karşılaşabilir’’ diye konuştu. 2009-ÖSS’de adayları ne gibi değişikliklerin beklediği sorusuna Özcan, ‘’ÖSS ile ilgili bu sene maalesef vakit darlığından dolayı çok ciddî, büyük bir değişiklik yapamayacağız ama ufak değişiklikler yapabiliriz’’ cevabını verdi. Bu değişikliklerin neler olacağı sorusu üzerine Özcan, ‘’Onu şimdi söylemek istemiyorum. Bu değişiklikler için bir komisyon çalışıyor. Komisyonun çalışmaları, hazırlıkları henüz tamamlanmadı’’ dedi.

‘’Bu değişikliklerden biri katsayı mı?’’ sorusu üzerine Özcan, şöyle konuştu: ‘’Öyle değil. Bütün alternatifleri önümüze getirecekler. Biz onlardan çok geniş kapsamlı bir çalışma istedik. Sadece alan, ağırlıklar değil, başka türden yapılabilecek iyileştirmeler varsa onları da Genel Kurul’un dikkatine sunmalarını istiyoruz. Genel Kurul’un da onlardan en iyisini seçmesini bekliyoruz. Henüz sunmadılar. Ama sonuna doğru geldiler.’’ Yapılacak değişikliklerin adaylara ne zaman duyurulacağı yönündeki soruya Özcan, ‘’Çok önemli şeyler değişmeyeceği için son dakikaya kadar bekleyebilirsiniz. Bu sene ÖSS’de ciddi bir şeyler beklememek lazım, zamanın azalması yüzünden. Ama ciddî değişiklikler yapacaksanız onu 1 yıl önceden duyurmak lâzım. Köklü değişiklikler olursa ancak 2010 yılında olur. 2009’da ufak tefek değişiklikler olabilir’’ karşılığını verdi. Millî Eğitim Bakanlığının lise müfredatını değiştirdiğine işaret eden Özcan, ÖSS’de soruların yeni müfredat doğrultusunda hazırlanacağını kaydetti. ÖSS’de yapılacak değişikliklerle ilgili çalışan komisyonda Millî Eğitim Bakanlığı yetkililerinin de bulunduğunu belirten Özcan, komisyon çalışmalarını tamamladıktan sonra Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile de görüşeceğini ifade etti.

2009-ÖSS

14 HAZİRAN’DA

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Yarımağan, 2009-ÖSS’nin 14 Haziranda yapılmasının planlandığını, başvuruların da Şubat ayının ortalarında başlayacağını kaydetti. Lise müfredatındaki değişikliklerin 2009-ÖSS’de sorulara nasıl yansıyacağının sorulması üzerine Yarımağan, sınavda testlerin kapsamına ilişkin daha önce açıklama yaptıklarını anımsattı. Yarımağan, şöyle konuştu: ‘’Bizim ÖSYM olarak ana ilkemiz şu: Biz bu yıl soruları hazırlarken, bu yıl mezun olanları öncelikle dikkate alıyoruz. Bu adayların okudukları derslerle ilgili bilgileri Millî Eğitim Bakanlığından aldık. Bütün kitapları, programları aldık. Soruları buna göre hazırlıyoruz. Ama ufak tefek şeyler dışında çok köklü değişikler yok. Özetle, biz bu sene soruları hazırlarken şu anda son sınıfta olanların bu yıl, geçen yıl, 2 yıl önce, son 3 yılda okudukları derslere göre soruları hazırlıyoruz. Yani hep son sınıflara göre hazırlanır. Müfredatta değişiklik olursa örneğin 2 yıl önce mezun olan bir aday okumadığı bir dersten sorularla karşılaşabilir. Çünkü bu sene son sınıfta olanlar okumuşlardır onu. Yani ders düzeyinde olmasa bile konu düzeyinde değişiklikler olabilir.’’

27.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  SEÇİM, REFORMLARI ENGELLEMESİN

  Erdoğan: Halk AB’yi istiyor

  Pilottan başka sorumlular da var

  ÇİLELİ DÖNÜŞ YOLCULUĞU

  Doğalgaza yine mi zam?

  Askerî istihbarattansan davul zurnayla yollayalım

  ÖSS 2009’da da yasaklı; değişiklik “belki” 2010’da

  KÜRESEL ISINMA ARI NESLİNİ DE TÜKETECEK

  Türkmen hacıların masrafını devlet karşılıyor

  Apollo, göktaşına karşı uyardı

  Çocuklara 2 yaşından itibaren kitap okuyun

  İşsizlik dünyanın sonu değil

  İnternette ‘doktorculuk’ sakıncalı

  Madencinin pnömokonyozun korkusu

  İyi olacak hastanın ayağına gitti

  Terörden zarar görenlere yardım eli

  Yaşlı ve özürlüler bayrama parasız girmeyecek

  DP Başkanlık Divanı üyeleri belli oldu

  Ekren: Özel sektörün borcu 5 kat arttı

  Doğan’ın Vakit’e açtığı dâvâya tepki

  Babacan Azerbaycan’ı ziyaret edecek

  Ardahan Belediyesi’nde polis araması

  Danıştay saldırısı davası Yargıtay'da

  Ücretsiz kömür dağıtımında kan aktı

  Akaryakıt ürünlerinde indirim

  Akreditasyon uygulaması çarpıtıldı

  Türkiye ABD’nin ortağı olmaya devam edecek

  Tayland’da başbakan, genelkurmay başkanına sert çıktı

  Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı

  Kuzu: 9 paket çıkardık

  MASAK’tan mal varlığı incelemesi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır