23 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bombalarla yapamadı, ambargoyla yapıyor

İHH’nın Gazze’ye uygulanan ambargoyu delmek amacıyla “Filistin’e yol açık” sloganıyla düzenlediği yardım konvoyu yoluna devam ediyor. Konvoya katılanlardan İngiliz eğitim uzmanı Jachie Alsauil, muhabirimiz Mustafa Gökmen’e, “İsrail bomba ile öldüremediği insanları ambargo ile öldürmeye çalışıyor” dedi.

Bombalarla yapamadı, ambargolarla yapıyor

İngiltere vatandaşı Eğitim uzmanı Jachie Alsauil, İsrail’in bomba ile öldüremediği insanları ambargo ile öldürmeye çalıştığını söyledi.

Filistin halkına destek olmak üzere İngiltere’den yola çıkan “Filistin’e Yol Açık” Gazze yolculuğunu sürdürüyor. Şam’daki Sahara Otelde iki gece konaklayan konvoydakilerden İngiliz eğitim uzmanı Jachie Alsail, Yeni Asya’ya konuştu. Kendisini orta yaşlı bir bayan olarak tanımlıyan Alsail, seyahati süresince uğradığı ülkeler içinde en fazla Türkiye’den etkilendiğini söyledi. Gazze’nin kendileri için önemli olduğunu belirten Jachie Alsail, şunları kaydetti:

“Çünkü oradaki insanlar yardıma muhtaç. Ordaki insanlar bombaların altında günlerce hayatta kalma mücadelesi verdiler. Çok büyük bir felaket yaşadılar. Şimdi de ambargo sebebiyle sıkıntı çekiyorlar. İsrail, bomba ile öldüremediği insanları ambargo ile öldürmeye çalışıyor. Bu haksızlığa dikkat çekmek için İngiltere’den yola çıktık. Başaracağımızı umuyorum.”

Jachie Alsail, kendi ülkesi de dahil dünyanın güçlü ülkelerinin bu drama seyirci kaldığını kaydederek, kan ve gözyaşı ile dünyaya hakim olma çabalarının insanlık için felaketten başka bir şey getirmediğine dikkat çekti.

“FİLİSTİN’E YOL AÇIK” KONVOYU ŞAM’DA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

Filistin halkına destek olmak üzere İngiltere’den yola çıkan ve hafta sonu Suriye’nin başkenti Şam’a ulaşan “Filistin’e Yol Açık” konvoyu Şam’da gövde gösterisi yaptı. Şam yakınlarındaki El Sahara Otelinde konaklayan konvoy için “Hoş geldiniz” gecesi düzenlendi. Hamas’ın Şam’da bulunan Siyasi Büro Şefi Halid Meşal’in yardımcısı Musa Ebu Marzuk ile çok sayıda Suriyeli ve Filistinlinin katıldığı gecede Türkiye bayrakları da dikkat çekti. Gecede konuşan Ebu Marzuk, “İnşallah bir gün özgürce Gazze’ye ve Kudüs’e gireceğiz” dedi. Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Ebu Marzuk, “Baskıyı ve zulmü göze alarak bize yardım etmeye geldiniz. Siz ey büyük insanlar! Onlarca sınırı geçtiniz. İsrail’in verdiği zararlara karşılık siz, ümidi ve inancı taşıyorsunuz” ifadesini kullandı.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım da konuşmasında, konvoyun İngiltere’den yola çıktığını hatırlatarak, “Tek hedefimiz Gazze’ye girmek ve ambargoyu delmek. Tüm İslam ülkelerinin desteğini arkamıza almış durumdayız. İnşallah Mısır, bu duyarlılığı görerek Refah sınır kapısını konvoyumuza açacaktır” dedi.

Öte yandan konvoy organizatörlerinden İngiliz parlamenter George Galloway, otelde düzenlediği basın toplantısında, “Biz Avrupalılar olarak, Gazze’ye daha fazla destek olabiliriz. Ancak Gazze’yi özgürleştirecek olanlar Araplardır” diye konuştu.

Rachel’in kutsal dâvâsı Filistin için çok önemli

Konvoydakİ arkadaşlara tarafından Filistin uğruna 2003’te İsrail tarafından hunharca öldürülen ABD’li barış gönüllüsü Rachel Corrie, benzetilen İrlandalı Aktivist Gazeteci Cveeva (Caoimhe) Butterly, Rachel’in kutsal davasının Filistin için çok önemli olduğunu söyledi. Onun sayesinde bu davanın bir yerlere geldiğini belirten Butterly, “Onun sayesinde dünya duydu ve anladı orada yaşanan gerçekleri. Biz onu önemsiyoruz, hayırla yad ediyoruz” dedi.

İrlanda’da doğduğunu ancak Afrika asıllı olduğunu düşündğünü ifade eden fakat Butterly, şuları söyledi: “Aktivistim, insan hakları mücadelesi veriyorum. Özellikle 7-8 yıldır Filistin meselesi ile ilgileniyorum. Filistin meselesi ile ilgilenmek benim için şereftir. Bu kutsal bir sorun. Avrupa devletleri, hükümetleri bu konuya ilgisiz. Ama zaten halk ile hükümetler arasında daima fark var. Bazı şeyler hükümetlerin elinde değil ve bazı şeyleri halka söylemiyorlar. Tabi biz ilgileneceğiz, bu tür konulara ilgi göstereceğiz ki hükümetlerimiz de ona göre meseleyle ilgilensinler. Sonuçta bu sorun stratejik bir sorun değil.”

İrlandalı Gazeteci Butterly, Türkiye’yi çok sevdiğini belirterek, Türkiye’deki ilgi alaka karşısında gözyaşlarını tutamadığını kaydetti. Butterly, “Tüylerim diken diken oldu. Türk halkı çok duyarlı. Onlar, her zaman Filistin’in yanında. Hepsi mücahit, hepsi mücadeleci. Başbakan Tayyip Erdoğan da bu konu ile ilgili. Ona da teşekkür ediyoruz. 5 yıldır ben Gazze’de yaşıyorum. Zaman zaman oradayım. Ambulans şoförlüğü yapıyorum orada. İsrail son saldırıda 16 gazeteciyi şehit etti. Biz de her zaman tehlike içindeyiz ama umursamıyoruz. Dünyanın ilgisini bu zulme çevirebilirsek memnun oluruz” diye konuştu.

MUSTAFA GÖKMEN

23.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  AB savsaklandı

  Bir intihar daha

  Bombalarla yapamadı, ambargoyla yapıyor

  Eski DTP’liler Mahmur’da

  55 kaçak yakalandı

  Suriye ile bir kapı daha açıldı

  Bulanık’ta “gizlilik” kararı

  ‘Sır ölümlere Meclis el atmalı’

  “Suikast girişimi’’ vahim bir durum

  Ahmet Türk hakkında soruşturma

  HAK-İŞ'ten AB'ye ‘vize’ tepkisi

  501 saatte 110 kanun çıktı

  Yeni Anayasa için “darbe duâsı”

  Gül, devletin zirvesini topluyor

  Sokaktaki eylemi EĞİTİMCİ BİTİRİR

  H1N1 gribinin tedavi masrafları devletten

  Sigara yasağı uygulaması, işletmelerin yüzünü güldürdü

  Okul servisinde etüt yapıyorlar

  Çalışanlara, tez hazırlamadan yüksek lisans fırsatı

  Araçlar köprüde birbirine girdi

  Havayolunda yolcu hakları düzenlemesi geliyor

  Anlaşma olmazsa ilâç parayla alınacak

  MGB, ‘Özgürlük Konvoyuna’ minibüs bağışladı

  Akdeniz’de 5,4 büyüklüğünde deprem

  Edirne’deki nehirlerin debisi düştü

  Güneşkent Antalya’ya doğru

  Ege’de barajlar yeni yıla dolu girecek

  Havayolu şirketi yolcularını ortada bıraktı

  Erciyes’te kar sevinci

  Çöpe atılan parçalardan geçiniyorlar

  Cepte tehlike var

  Paslanma ve parmak izine son verecek buluş

  Demir eksikliği zekâyı etkiliyor

  Acı, gerçekten paylaşılabiliyor

  Ekmeği atıklardan çıkarıyorlar

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl