24 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

2016'NIN STARTI VERİLDİ

TÜRKİYE'NİN EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık logosu, İstanbul'da yapılan törenle kamuoyuna tanıtıldı.

Swissotel'de düzenlenen törende Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, TFF Başkan Vekilleri Lutfi Arıboğan ve Servet Yardımcı, TFF Genel Sekreter Vekili ve EURO 2016 Proje Koordinatörü Orhan Gorbon katıldı. Toplantının başında 16 Yaş Altı Genç Milli Futbol Takımı oyuncusu Gökhan Sürücü, logonun tanıtımını yaptı. Sürücü, geçen yılkı şampiyonayı izlediğini belirterek, ''En büyük hayalim EURO 2016'nın Türkiye'de olması ve o kupayı alacak oyuncular arasında yer almak'' dedi.

8 KENTE 9 STAT AÇIKLANDI

Tanıtılan logo, EURO 2016 maçlarının yapılması planlanan 8 kenti simgeleyen 8 ayrı renkten oluşan lale figürünün içindeki futbol topundan oluşuyor.Toplantıda, şampiyonaya ev sahipliği yapması planlanan kent ve statlar da açıklandı. EURO 2016 için İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı ve yapımı devam eden Seyrantepe'deki Türk Telekom Arena, Kayseri'de Kadir Has Stadı'nın yanı sıra İzmir, Konya, Antalya, Bursa, Eskişehir ve Ankara'da yapılacak yeni statların şampiyonaya hazır hale getirileceği bildirildi. Tüm bu şehirlerin altyapı yatırımlarının tamamlanacağı, özellikle ulaşım ve konaklama konularında büyük yatırımlar gerçekleştirileceği vurgulandı. Bu arada, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın, üstü ve yanları kapatılarak, çevresel düzenlemesiyle birlikte şampiyonaya yeni haliyle hazır hale getirileceği kaydedildi. Öte yandan, bu 8 kentin dışında Adana, Şanlıurfa ve Trabzon'un da yedek şehirler olduğu ifade edildi.

28 MAYIS 2010'DA BELLİ OLACAK

Türkiye, Fransa, İtalya ve İsveç-Norveç, geçtiğimiz mart ayında UEFA'ya başvurarak EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği için adaylıklarını açıklamıştı. Adaylık sürecinde 15 Şubat 2010 tarihinde UEFA'nın Nyon merkezinde yapılacak bir törenle dosya teslimi yapılacak ve adaylar üzerindeki yurt dışı tanıtım engelleri bu tarihte kalkacak. Ardından mart ve nisan ayları içerisinde UEFA'dan iki heyet aday ülkeleri ziyaret edecek. Bu ziyaretlerde öncelikle adaylık dosyasının teknik yönleri incelenecek ve aday şehirler gezilecek. İkinci ziyaret ise politik destek ziyareti olacak. 27 Mayıs 2010'da Cenevre'de toplanacak UEFA Yönetim Kurulu, adaylık dosyasıyla ilgili yapılan değerlendirmeleri içeren raporları tartışacak ve 28 Mayıs 2010'da UEFA Yönetim Kurulu üyeleri oy kullanarak EURO 2016'nın ev sahibini belirleyecek.

BAKAN ÖZAK: LOGOYU ÇOK BEĞENDİM

TÜRKİYE'NİN EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık logosu İstanbul'da tanıtılırken, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, ''Bundan sonraki süreç yalnızca Futbol Federasyonu'nun destekleyeceği ve yürüteceği bir süreç olmayacak. Bir takım ruhu oluşturursak biz bunu başarırız. Bundan sonraki birlikteliğe son derece ihtiyacımız var'' dedi. Bakan JÖzak, hazırlanan logoyu çok beğendiğini ifade ederek, Türkiye'nin tarihinin, kültürünün ve sanatının sporla birleştirildiğini kaydetti.

Erol Doyuran / İstanbul

24.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  2016'NIN STARTI VERİLDİ

  ŞOK: Dereli hakemliği bıraktı

  Arda'nın gönlünde Liverpool var

  BEŞİKTAŞ'TA ÖNLENEMEYEN DÜŞÜŞ

  F.Bahçe ve Beşiktaş'a küfür cezası geldi

  Eski yıldızlar futbol şöleninde buluşacak

  Yeni Asya'ya ödül

  SCHUMACHER BİR YIL İÇİN 7 MİLYON AVRO ALACAK

  ABDİ İPEKÇİ 36 GÜN SONRA KAPILARINI AÇIYOR

  TÜRK-JAPON LİSE TAKIMI BUGÜN KARŞILAŞIYOR

  ÇALIMBAY, YOULA'YI MAHKEMEYE VERDİ

  DAKAR TÜRK EKİBİ BUENOS AİRES'E GİTTİ

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl