25 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Tahkikat sonucunu bekliyorum

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ‘’Türkiye’de bir siyasi şahsiyete karşı, bir başbakan yardımcısına karşı, hele hele Türkiye’nin en güzide, en onurlu ve en disiplinli kurumu silahlı kuvvetler içerisinde böyle bir yanlışlık yapacak kimsenin olmadığına bütün gönlüyle inanmak istediğini’’ belirterek ‘’Ama bunu bir adli tahkikat sonucunda vereceğime de inanıyorum ve o günü de bir an evvel hasretle bekliyorum’’ dedi.

Arınç, Televizyon Yayıncıları Derneği yönetim kurulu üyeleri ve sektör temsilcileriyle Ihlamur Kasrı’nda yaptığı toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu, kendisine yönelik suikast hazırlığı iddialarına ilişkin soruları cevapladı. Olayın gerçekleştiği Cumartesiden bu yana basın önünde konuyu konuşmadığını ifade eden Arınç, “Bu benimle ilgili bir konu. Olayın bir mağduru varsa o da ben görünüyorum” dedi. Adli tahkikatı etkilememek için özellikle bu konuda konuşmamaya gayret ettiğini dile getiren Arınç, olayla ilgili gazetelerde pek çok şey yazıldığını, Genelkurmay Başkanlığının da bir bildiri yayımlayarak ve kamuoyunu bilgilendirdiğini hatırlattı. Haftasonu Manisa ve İzmir’de programları olduğunu, Cumartesi akşamı konutundaki polislerden birinin aramasıyla konuyu kısaca öğrendiğini anlatan Arınç, Ankara Emniyet Müdürü’nün de kendisini arayarak bilgi vermek istediğini, kendisinin de Ankara’ya döndüğünde bilgi alacağını söylediğini belirtti. Ankara’daki görüşmede bilmesi gereken emniyetle ilgili bir kaç konu hakkında emniyet müdürünün kendisini bilgilendirdiğini ifade eden Arınç, “Aldığım bir kaç bilgiyi Bakanlar Kurulundaki arkadaşlarımla paylaştım. Açıkça şunu söyleyeyim, emniyet müdürünün bana verdiği 1-2 bilgi dışında ne bir belgeyi görmüşlüğüm, ne kamera kayıdını izlemişliğim vardır. Sizi namusumla temin ederim ki savcının hakimin işine karışacak biri değilim” diye konuştu.

‘’Bülent Arınç ve resmi sıfatı olan başbakan yardımcısı olarak’’ tahkikatın en iyi şekilde devam ettirilmesini ve sonuçlanmasını istediğini belirten Arınç, ‘’Bu sonuçlanacak tahkikata göre hepimiz Türkiye’de huzurlu bir hayat sürdüğümüze, hukuk devletinin bütün gücüyle egemen olduğuna ve Türkiye’de iddia edildiği gibi bir yanlış iş yapacak herhangi bir örgütün veya grubun bulunmadığına bir kez daha inanalım’’ dedi.

Arınç, ilk günden bu yana ‘’Bülent Arınç’a suikast hazırlığı’’ şeklinde haberler verildiğini hatırlatarak, sözlerine şöyle devam etti:

‘’Bu, insanları üzen, sıkan, hatta tedirgin eden bir şey. O gün yapılan tespitler, elde edilen bilgi ve bulgular, olayın güpe gündüz cereyan etmesi, Allah korusun bir suikast, eylem, kötü fiil yapılacağı anlamına gelmiyor. Bu çok ileri bir iddia. Ama yapılan iş bir bilgi toplama mıdır, bir gözetleme midir, hazırlık mıdır? Bunun takdirini adli makamlar yapacaktır. Benim şahsen bir endişem yok. Biz siyasetin içindeyiz, siyasetin zor günlerinde çok bulunduk. Yanlış iş yapanları tanıdık, bu yolda gidenlerin zaman zaman neler yapabileceğini gördük, ama ben Türkiye’de bir siyasi şahsiyete karşı, bir başbakan yardımcısına karşı, hele hele Türkiye’nin en güzide kurumu, en onurlu kurumu, en disiplinli kurumu silahlı kuvvetler içerisinde böyle bir yanlışlık yapacak kimsenin olmadığına bütün gönlümle inanmak istiyorum. Ama bunu bir adli tahkikat sonucunda vereceğime de inanıyorum ve o günü de de bir an evvel hasretle bekliyorum.’’

SUÇ DUYURUSU AŞAMASINDA DEĞİLİM

“Konuya ilişkin suç duyurusunda bulunma aşamasında değilim” diyen Arınç, konuyu MGK’ya götüreceğini söylemediğini kaydetti. Arınç, koruma sayısının 3’ten 4’e çıkarıldığını, olaydan sonra ailesinin de tedirgin olduğunu belirtti.

ADLÎ BİR KONU

Arınç, Ankara’dan İstanbul’a gelişinde Atatürk Havalimanı’nda da basın mensuplarının, kendisine yönelik suikast girişimi iddialarına ilişkin sorusu üzerine ‘’Olay adlî bir konu. Sanıyorum yakın zamanda bütün yönleriyle açıklanacak. Biz de hepimiz öğrenmiş olacağız’’ diye konuştu.

25.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni parti de kurtaramadı

  KAPALI DEVRE İŞLEYEN SİSTEM ÇÖKTÜ

  33 erle ilgili soruşturma yok

  ‘PKK elebaşlarını yakaladık, ama emir gelince bıraktık’

  TSK, kendi kendini yıpratıyor

  Uzman çavuş taburcu oldu

  Polise cop ve biber gazı dersi

  Tahkikat sonucunu bekliyorum

  Rumlar, Türkiye-AB ilişkilerini bozdu

  Uygur avı durdurulsun

  İşverenden, işçinin “eylem” kararına tepki

  Akdamar Kilisesi 12 Eylül’de ibadete açılıyor

  Emekli astsubay gözaltına alındı

  Emekli aylıklarına zam için kanun teklifi

  Kurban yolsuzluğunda 20 tutuklama

  Bir gazeteciye daha saldırı

  2. el araç satış ve devri noterden

  Elektrik direği devrildi, tren seferleri aksadı

  Reçetedeki eksikliğin faturası hastaya

  SAYIN BAŞBAKANA AÇIK MEKTUP

  Rusya’da İslâm merkezi açılıyor

  Orkideler tehlikede

  Doktorlar 17 yıldır hastalığa teşhis koyamadı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl