25 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Yeni parti de kurtaramadı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının PKK’nın sivil oluşumuna yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Siirt, Hakkari, Tunceli, Batman, Şanlıurfa, Şırnak ve Van’ı kapsayan 11 ildeki operasyonlarda aralarında belediye başkanlarının da olduğu çok sayıda BDP'li gözaltına alındı.

Eski DTP’li başkanlar gözaltında

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütü PKK’nın sivil oluşumu ‘’Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) Yapılanması’’na yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca dün sabah erken saatlerde Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Siirt, Hakkari, Tunceli, Batman, Şanlıurfa, Şırnak ve Van’ı kapsayan 11 ilde başlatılan operasyonda 9’u belediye başkanı 33 kişi gözaltına alındı. Eşzamanlı operasyonda gözaltına alınanlar arasında siyasî yasaklı olan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, kapatılan DTP’li Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay, Şırnak’ın Cizre ilçesi Belediye Başkanı Aydın Budak, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk ve DTP’nin kapatılması üzerine Barış ve Demokrasi Partisine (BDP) geçen Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Başkanı Zülküf Karatekin, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Çınar Belediye Başkanı Ahmet Cengiz, Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven, Suruç Belediye Başkanı Etem Şahin, kapatılan DTP’nin eski Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek, BDP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, İHD Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Hatip Dicle, kapatılan DTP’nin eski Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan da bulunuyor. Eski DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan belediye başkanları için “Hepsi demokratik siyasetin içinde olan partili arkadaşlarımız” ifadelerini kullandı.

KCK’YA YÖNELİK 5. OPERASYON

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü PKK’nın sivil oluşumu KCK/TM yapılanmasına yönelik ilk operasyon, 2009 yılının Nisan ayında düzenlendi, bunu 3 operasyon takip etti. Devam eden ve gözaltına alınanların sayısında artış olabileceği kaydedilen 5. operasyonun, uzun süren teknik, fiziki takip ve telefon dinlemesi sonucu gerçekleştirildiği ve 33 kişinin örgüt üyesi ve yöneticisi olmaktan gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar, ifadeleri alınmak üzere, soruşturmanın yürütüldüğü yer olan Diyarbakır’a gönderildi.

KCK’NIN ANLATILDIĞI İDDİANAME

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 28 Mayıs 2009 tarihinde hazırlanan ve KCK/TM yapılanmasının anlatıldığı iddianamede, KCK/TM mensuplarının, örgüt adına sözde yargılama faaliyetleri yaptıkları yer alıyor. Sözde mahkemede, bazı belediye başkanlarının da yaptıkları faaliyetlerden dolayı yargılandıkları ve cezalandırıldıkları anlatılıyor. Terör örgütünün sözde anayasası olan KCK sözleşmesi kapsamında KCK/TM yapısının ‘’Demokratik Cumhuriyet’’ ile alakalı planlamalar yapıp, örgütün yapısını, resmi kurumlar içinde kurmak ve faaliyetlerini düzenlemek için ‘’Özgür belediyecilik’’ adı altında bir model çalışması yaptıkları da ifade ediliyor.

25.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni parti de kurtaramadı

  KAPALI DEVRE İŞLEYEN SİSTEM ÇÖKTÜ

  33 erle ilgili soruşturma yok

  ‘PKK elebaşlarını yakaladık, ama emir gelince bıraktık’

  TSK, kendi kendini yıpratıyor

  Uzman çavuş taburcu oldu

  Polise cop ve biber gazı dersi

  Tahkikat sonucunu bekliyorum

  Rumlar, Türkiye-AB ilişkilerini bozdu

  Uygur avı durdurulsun

  İşverenden, işçinin “eylem” kararına tepki

  Akdamar Kilisesi 12 Eylül’de ibadete açılıyor

  Emekli astsubay gözaltına alındı

  Emekli aylıklarına zam için kanun teklifi

  Kurban yolsuzluğunda 20 tutuklama

  Bir gazeteciye daha saldırı

  2. el araç satış ve devri noterden

  Elektrik direği devrildi, tren seferleri aksadı

  Reçetedeki eksikliğin faturası hastaya

  SAYIN BAŞBAKANA AÇIK MEKTUP

  Rusya’da İslâm merkezi açılıyor

  Orkideler tehlikede

  Doktorlar 17 yıldır hastalığa teşhis koyamadı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl