25 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Rachel’in ailesi İsrail’e dâvâ açtı

Bir İsrail buldozeri tarafından 2003 yılında Refah kentinde öldürülen Filistin eylemcisi Rachel Corrie’nin ailesi, İsrail’e dâvâ açtı. Rachel’in ailesinin İsrail Savunma Bakanlığına karşı açtığı sivil dâvânın ilk duruşması, Rachel’in ölüm yıldönümünden çok kısa bir süre önce 10 Mart’ta İsrail’in Hayfa kentinde görülecek. Ailenin dört şahidi var.

Rachel dâvâsı başlıyor

BİR İsrail buldozeri tarafından 2003 yılında Refah şehrinde öldürülen Filistin eylemcisi Rachel Corrie’nin ailesi, İsrail’e dâvâ açtı. Yedi yıl önce öldürülen Rachel’in ailesinin İsrail Savunma Bakanlığı’na karşı açtığı sivil dâvânın ilk duruşması, Rachel’in ölüm yıldönümünden çok kısa bir süre önce 10 Mart’ta İsrail’in Hayfa şehrinde görülecek.

Washington’a bağlı Olympia’da yaşayan Rachel’in anne ve babası Cindy ve Craig Corrie, kızlarının bir buldozer tarafından öldürüldüğüne dair 3 İngiliz ve 1 Amerikalıdan oluşan dört de şahitlerinin olduğunu belirtiyorlar. Rachel gibi Uluslararası Dayanışma Hareketi’ne mensup olan görgü şahitlerinin dördünün de İsrail’e girmesi yasak. Ancak dâvâda ifade kullanmak üzere İsrail’e girecekleri kaydedildi. Ailenin avukatlığını yapan Hüseyin Ebu Hüseyin mahkemenin, Rachel’in ölümünün bir kaza olup olmadığına karar vereceğini kaydetti. İsrail ordusu, Rachel’in ölümünün bir kaza olduğunu açıklamıştı. Aile, dâvâ lehlerine sonuçlanması halinde zarar tanzimi talep edecekler.

İsrail ordusu, Rachel’in ardından yaptığı incelemede buldozeri kullanan şoförün, makinenin çıkardığı pisliklerden dolayı Rachel’i görmediğini rapor etmişti. Raporda Uluslararası Dayanışma Hareketi de İsrail tarafından “illegal, sorumsuz ve tehlikeli” hareket etmekle suçlanmıştı. Rachel’in ailesi, 2007 yılında da Caterpillar şirketine de İsrail’e sattığı iş makinelerinin insan hakları ihlallerinde kullanıldığını bildikleri için dâvâ açmıştı.




Gündemin nabzını tutmak için

tıklayın!
www.sentezhaber.com

25.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Rachel’in ailesi İsrail’e dâvâ açtı

  Hamas liderinin oğlu İsrail hesabına çalıştı

  Livni, Dubai’deki suikastı övdü

  Hocalı şehitleri Astana’da anıldı

  Endonezya’da facia: 15 ölü

  GOLDSTONE RAPORU BM’DE

  Libya da vizeleri kaldırdı

  Hindistan ve Pakistan barış için bir araya gelecek

  Pakistan’da bir Taliban komutan daha yakalandı

  ABD’nin Tayvan’a silâh satışı Çin’i kızdırdı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl