03 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Anayasada geç kaldık

Çiçek, anayasa değişikliği ile ilgili olarak “Bu anayasa değişiklikleri için bugün değilse ne zaman? Bu değişikliği istemiyorsak vakti değil, her gün bir mazeret bulunabilir. Kişisel kanaatim, bu anayasa değişikliğinin zamanı gelmiş, çoktan geçmiştir.. Anayasayı TBMM değiştirecektir. Zamanın müsait olduğunu, hatta değiştirmek için geç kalındığını ifade etmek isterim” dedi.


TEMİZÖZ VE BERK'İN DURUMU TARTIŞILIYOR

Diyarbakır'da görev yaptığı dönemdeki faili meçhul cinayetlerle ilgili olarak tutuklu yargılanan Albay Cemal Temizöz, Kayseri İl Jandarma Alay Komutan

Seçim barajı inmezse yokuz

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim barajının kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, değişmemesi halinde anayasa değişikliğine destek vermeye


  Devlet Bakanı Arınç: Islak imza kurudu artık

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ‘’İrtica ile Mücadele Eylem Planı’’ ile ilgili, ‘’Islak imza kurudu artık’’ dedi.


  3. Ordu komutanı da iddianamede

ERZURUM Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca Erzincan’daki ‘’Ergenekon soruşturması’’ kapsamında hazırlanan iddianame, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.


  İmza gerçek, ama...

GENELKURMAY Başkanlığı, Albay Dursun Çiçek’in tutuklama talebiyle Askeri Mahkemeye sevk edildiğini, Genelkurmay Askerî Mahkemesi tarafından tutuklama talebinin reddine karar verildiğini açıklamıştı.


  Aylardır tutuklu hâlâ görevde

DİYARBAKIR'DA görülen faili meçhuller dâvâsında 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi ile tutuklu yargılanan Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz hâlâ açığa alınmadı.


  KAYA: ORTADA AKIL ALMAZ BİR DURUM VAR

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Türkiye’nin darbeci kirlilikle yüzleşme noktasında önemli gelişmelere sahne olurken, TSK’nın sürece uyum sağlamakta zorlandığını bildirdi.


  Cindoruk: Katkı vermeye hazırız

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Türkiye’nin bir anayasa çalışmasına ihtiyacı bulunduğunu, istenildiği takdirde bu çalışmaya katkı vermeye hazır olduklarını söyledi. DP Kadın Kollarının ‘’Tek Yürek Türkiye’’ toplantısı, DP Genel Merkezi Turgut Özal Kampüsü’nde yapıldı.


  TEKEL işçileri çadırları söktü

Danıştay’ın 4C’ye geçiş süresi için 30 günlük süreye yapılan itirazı kabul etmesinin ardından Tekel işçileri, Türk-İş önündeki çadırlarını söktüler. 80 gündür 4C kadrosuna geçmemek için Türk-İş önündeki çadırlarda kalan işçiler, çadırları kendileri söktü. Çadırların içindeki malzemeleri de toparlayan işçiler battaniye, yorgan, yastıkları omuzlayarak götürdü.


  Yargı vesayeti bitmeli

Stratejik Düşünce Enstitüsü tarafından düzenlenen konferansın sonuç bildirisinde, ‘’yapısal olarak demokratikleştirilmiş, her türlü siyasî-ideolojik etkiden arındırılmış, özgürlükleri genişleten ve hukukun üstünlüğüne dayalı bir yargı sistemi kuruluncaya kadar yargı reformu çabalarına destek verileceği’’ belirtildi.


  Simav’da 4.4 büyüklüğünde deprem


  Tabip üsteğmen intihar etti

GATA’da görev yapan bir kadın Tabip Üsteğmen silahla intihar etti.


  Kaçmaz’ın açtığı dâvâlara ret

Sİncan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz’ın, ‘’Kişilik haklarına zarar verdikleri’’ iddiasıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında açtığı manevi tazminat davaları reddedildi.


  Özbek: Usul açısından olaya müdahil olduk

Hakİmler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner hakkında dava açılmasıyla ilgili olarak, ‘’Kesinlikle dosyanın içeriğiyle ilgili Kurulun herhangi bir değerlendirmesi, ilintisi ve ilgisi yoktur.


  Cihaner’e 3. kez ret

Erzİncan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in avukatlarının tahliye talebi 3. kez reddedildi.


  Köşe yazarlarından tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın köşe yazarlarına yönelik sözleriyle ilgili olarak hazırlanan ortak metin imzaya açıldı.


  Teslim olan 6 PKK’lı serbest

Terör örgütü PKK’dan kaçarak Şırnak’ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan 6 terörist, etkin pişmanlık yasasından yararlanarak serbest bırakıldı.


  Ahmet Türk ifade verdi

KapatIlan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk, hakkında ‘’Terör örgütü propagandası yaptığı’’ gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında ifade verdi.


  Okullara enerji yöneticisi geliyor

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), enerjinin etkin kullanılmasını sağlamak ve enerji israfını önlemek amacıyla okullarda ‘’Enerji Yöneticisi’’ görevlendirecek.


  Amasya’da, ırmağa düşen otomobilde 5 kişi öldü

AMASYA'NIN Taşova ilçesindeki trafik kazasında 5 kişi öldü.


  Şimdi fidan dikme zamanı

YILIN bu döneminin, fidanın toprakla buluşturulması açısından doğru bir tercih olduğu bildirildi.


  Sevki zorlaştıran genelgeye durdurma

DANIŞTAY 10. Dairesi, genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin, serbest diş hekimliklerine veya kurumla sözleşmesi olmayan sağlık kuruluşlarına sevk edilebilmeleri için, önceki düzenlemelerde öngörülen 30, 45 ve 90 gün olan tedavi bekleme sürelerini iki katına çıkaran ve sevk için sağlık kurulu raporu şartı getiren genelgenin yürütmesini durdurdu.


  263 madenci dualarla anılacak

TÜRKİYE Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi’ne ait ocakta 3 Mart 1992 tarihinde meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 263 madenci törenle anılacak.


  Taşkınlardan sonra hastalık tehlikesi var

TRAKYA Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Galip Ekuklu, ‘’Taşkından arta kalan su birikintilerinde önlem alınmadığı takdirde sivrisineklerin üremesi sağlık sorunlarını beraberinde getirir’’ dedi.


  Çocukların isteği projeye dönüştü

VAN'DA, sınıf öğretmeni Seval Taşdelen, çocuklarının kendisiyle kitap okuma isteğini, görev yaptığı Van İstasyon İlköğretim Okulunda ‘’Anne Birlikte Okuyalım’’ projesiyle hayata geçirdi.


  Avrupa’daki minareler fotoğrafta yarışacak

Strasbourg merkezli Çok Kültürlü Gençlik Konseyi (COJEP) International, Avrupa’nın Sosyal Bütünlüğü için Müslümanlar İnisiyatifi (IMCOSE) ve British Council, Avrupa’nın en güzel minaresi fotoğraf yarışmasını başlatıyor.


  Milas halısının kalitesi artacak

Muğla’nIn Milas ilçesinde Milas Halısı’nın kalitesinin arttırılması ve sahtelerine karşı korunması amacıyla ilk adım atıldı.


  Anadolu, canlı türlerinin de beşiği

DünyanIn önde gelen medeniyetlerine ev sahipliği yapmış Anadolu toprakları, aynı zamanda birçok bitki ve hayvan türünün de ana vatanı kabul ediliyor.


  İnternet kafelere rağbet azalıyor

İnternet kafelerin son yıllarda cazibesini kaybetmeye başladığı, Türkiye genelinde iki yıl öncesine kadar 18 bin olan işletme sayısının 16 bine düştüğü bildirildi.


  Tabiata dayalı yöresel takvim

Anadolu insanı, teknolojik gelişmelere rağmen tabiat olaylarından kazandığı tecrübeyle belirlediği yöresel takvimi günlük hayatta kullanmayı sürdürüyor.


  Google Chrome 4.1 Beta yayımlandı

Google, Chrome adlı tarayıcısının yeni beta sürümünü tanıttı. Yeni sürüm, bir takım ek gizlilik ayarlarının yanı sıra, dil çeviri fonksiyonuyla entegrasyon gibi inovasyonları içeriyor.


  28 ŞUBAT’TA SİNCAN’DAN DEMOKRASİ MESAJLARI

13 yıl önce sokaklarında tankların yürüdüğü Sincan'da Yeni Asya Temsilciliği tarafından tertiplenen konferansta, Bediüzzaman’ın görüşleri ışığında demokratik açılım konusu değerlendirildi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl