03 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

TERİM'SİZ İLK MİLLİ SINAV

(A) Milli Futbol Takımı, özel maçta bugün İstanbul'da Honduras ile karşılaşacak. BJK İnönü Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak ve NTV Spor'dan canlı yayınlanacak karşılaşmayı Slovakya Futbol Federasyonu'ndan Pavel Olsiak yönetecek.

Olsiak'ın yardımcılıklarını Martin Balko ve Peter Chladek yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Hüseyin Göçek.

OĞUZ ÇETİN BU MAÇLA TARİHE GEÇECEK

Honduras ile yapılacak özel maçta ayyıldızlı ekibin başında yer alacak (A) Milli Takım Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin, Türk Milli Takımı'nın başında sahaya çıkacak 42. teknik adam olacak. Türk Milli Futbol Takımı, 87 yıllık tarihindeki 468 maçta 24'ü Türk, 17'si yabancı, toplam 41 teknik adam yönetiminde sahaya çıktı.Fatih Terim'den boşalan Türk Milli Takımı'ndaki teknik direktörlük görevine 1 Ağustos 2010 tarihinde resmen başlayacak yeni teknik direktör Guus Hiddink'in yokluğunda bu görevi yürütecek (A) Milli Takım Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin, aynı zamanda ayyıldızlı ekibin başında sahaya çıkacak 25. Türk çalıştırıcı olacak. Ayyıldızlı ekipte Türk hocaların yanı sıra 4'er İngiliz ve Macar, 3'er İtalyan ve Yugoslav, 1'er de İskoç, Rumen ve Alman teknik adam görev yaptı.

Son olarak Ermenistan'ı 2-0 yendik

TÜRK Milli Takımı, 87 yıllık tarihinde, 247'si resmi, 221'i özel olmak üzere geride kalan toplam 468 maçta, 165 galibiyet, 112 beraberlik alırken, 191 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 604 gol atarken, kalesinde ise 712 gol gördü. Türkiye, son maçını 14 Ekim 2009 tarihinde oynadı. 2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerindeki maçta milliler, Bursa'da Ermenistan'ı 2-0 yendi. Bu maç ayrıca, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in son sınavı olmuştu.

03.03.2010


 

Efes kaçıyor, F.Bahçe Ülker kovalıyor

Beko Basketbol Ligi'nde 20. hafta mücadelesi, hafta sonu yapılan maçlarla tamamlanırken, Efes Pilsen bu haftayı da lider olarak geçti.

Efes Pilsen, sahasında konuk ettiği Beşiktaş Cola Turka'yı 78-69 yenerek, puanını 38'e çıkardı ve bu haftayı da liderlik koltuğunda tamamladı. Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown arasında yapılan derbi maçta ise gülen taraf sarı-lacivertliler oldu. Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan 81-77 galip ayrılarak, galibiyet sayısını 17'ye çıkardı ve 37 puanla ikinci sırada yer aldı. Bu maçta Fenerbahçe Ülker'de Ukic ve Ömer Onan başarılı performanslarıyla galibiyetin mimarı oldular. Galatasaray Cafe Crown bu mağbuliyetle birlikte yeniden küme düşme potasına girmiş oldu. Banvit de sahasında Pınar Karşıyaka'yı 91-73'lük skorla geçmeyi başardı ve 34 puanla haftayı 3. sırada geçti. Puan cetvelinde son 3 takım olarak 14. Kepez Belediyesi'nin 25, 15. Galatasaray Cafe Crown'un 24 ve 16. Darüşşafaka Cooper Tires'in 23 puanı bulunuyor.

2 TÜRK HAKEM 2010'DA GÖREV YAPACAK

Türkiye'nin evsahipliğinde gerçekleştirilecek olan bu yılın en büyük basketbol organizasyonu; 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda görev yapacak hakemler FIBA tarafından açıklandı. FIBA, Türkiye’den iki hakeme görev verirken, A Grubu maçlarının oynanacağı Kayseri’de Murat Biricik ve B Grubu maçlarının oynanacağı İstanbul’da da Recep Ankaralı düdük çalacak. FIBA, 24 ülkenin madalya için mücadele edeceği şampiyonada toplam 30 ülkeden 40 hakeme görev verdi.

EROL DOYRAN [email protected]

03.03.2010


 

Ronaldinho yalanı

GALATASARAY Kulübü, dünkü bir gazetede ''Polat'ın Seçim Hediyesi Ronaldinho'' başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Sarıkırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, ''Söz konusu yazıda asılsız bir takım varsayımlardan yola çıkılarak, bir transfer senaryosu yazılmıştır. Haberde adı geçen futbolcuyla ilgili kulübümüzün hiçbir tasarrufu bulunmamaktadır'' denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''Futbol takımımız gerek oynadığı futbol, gerekse ligdeki konumuyla spor kamuoyunda taraflı tarafsız her kesimin övgüsünü alırken bu tip hayal ürünü senaryoların amacının ne olduğu açık ve nettir. Asılsız takas iddiaları ile Galatasaray'ın dünya futboluna mal olmuş yıldızlarını yıpratmaya ve de transfer politikamızı zedelemeye yönelik çabaların bu dönemde gündeme getirilmesi manidardır. Camiamızın birlik ve beraberliğini, Galatasaray'ın hedefe yürüyüşünü bozmaya yönelik bu tarz maksatlı haberlerle kimsenin takımımızı yolundan saptıramayacağının bilinmesini isteriz.''

03.03.2010


 

BEŞİKTAŞ'IN USTA AYAKLARI KAZANDIRIYOR

BEŞİKTAŞ, usta ayakları Tello ve Tabata ile ligde kazanmasını biliyor. Turkcell Süper Lig'de 23. haftada Kayserispor'u deplasmanda 2-1 mağlup eden siyah-beyazlı takım, özellikle Tabata ve Tello'nun skorer yönlerini gösterdiği maçlarda başarılı bir görüntü sergiliyor.

Beşiktaş, etkili oyuncuları Tello ve Tabata'nın gol attığı lig maçlarının hepsini kazandı. Şilili oyuncu Tello'nun yanı sıra Tabata da siyah-beyazlı formayla 2 gol atarken, bu oyuncular ürettikleri skorla takımlarının 12 puan almasını sağladılar. Siyah-beyazlı takıma geldiği günden beri eleştirilen Brezilyalı Rodrigo Tabata takımına lig mücadelesinde 2 gol kazandırdı. Tabata gibi oynadığı futboldan dolayı zaman zaman eleştirilen Rodrigo Tello da ligde 2 gol attı. Beşiktaş, bu iki usta ayağın iyi oynadığı, hücumda etkili olduğu maçlarda gol bulmakta ve kazanmakta zorlanmadı. Siyah-beyazlı ekip, bu iki oyuncunun skor bulduğu karşılaşmalarda 4 galibiyet alıp 12 puan toplarken, 9 gol atıp sadece 2 golü kalesinde gördü. Şilili oyuncu Tello, Antalyaspor ve zorlu Kayserispor maçında skorer kimliğini gösterirken, Tabata ise Denizlispor ve Gençlerbirliği karşılaşmalarında gollerini attı. Bu arada siyah-beyazlı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İngiltere'nin Manchester United'ı deplasmanda 1-0 yendiği maçtaki tek golü de Tello atmıştı.

03.03.2010


 

Trabzonspor Şenol Güneş döneminde kaleyi kapattı

TRABZONSPOR, teknik direktörü Şenol Güneş döneminde kalesinde rakiplerine kolay gol izni vermedi.

Bordo-mavili takım, teknik direktör Şenol Güneş'in görev yaptığı sürede, lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda toplam oynadığı 15 resmi maçta 9 gol yiyerek maç başına 0.6 gol ortalamasıyla oynadı. Karadeniz ekibi, 15 maçın 7'sinde hiç gol yemezken bir maçta kalesinde en fazla golü Galatasaray karşısındaki kupa maçında yediği 2 gol ile gördü. Bordo-mavililer, söz konusu 15 maçın sadece 2'sini kaybetti.

Trabzonspor, teknik direktör Şenol Güneş döneminde, 9 lig maçında 5 gol kalesinde gördü. Karadeniz ekibi Fenerbahçe, Sivasspor, Diyarbakırspor, Bursaspor ve Antalyaspor maçlarında 1'er gol yerken, Ankaragücü, Denizlispor, Manisaspor ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında kalesinde gol görmedi. Trabzonspor, Şenol Güneş dönemindeki lig maçlarında 0.56 gol ortalamasıyla maçlarını oynarken teknik direktör Hugo Broos'ın çalıştırıcılığında 12 maçta 19 gol ile maç başına 1.58 gol yemişti.

03.03.2010


 

TOPLU SONUÇLAR

Bornova Belediyesi-Mersin B.Bld. :............. 50-67

Kepez Belediye-Darüşşafaka Cooper Tires:.....82-63

Aliağa Petkim-Türk Telekom:.....................93-77

OYAK Renault-Antalya B. Belediyesi:............. 77-85

Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Cafe Crown:81-77

Erdemirspor-TOFAŞ:...........................................69-71

Efes Pilsen-Beşiktaş Cola Turka:.................78-69

Banvit-Pınar Karşıyaka:.......................................91-73

03.03.2010


 

21. HAFTANIN PROGRAMI

LİGİN 21. haftasında ise Pınar Karşıyaka-Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş Cola Turka-Aliağa Petkim, Türk Telekom-Bornova Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi-Kepez Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi-OYAK Renault, TOFAŞ-Banvit, Galatasaray Cafe Crown-Efes Pilsen ve Darüşşafaka Cooper Tires-Erdemirspor maçları yapılacak.

03.03.2010


 

Fenerbahçe: Lugano resmen millî takıma davet edildi

FENERBAHÇE Kulübü, Uruguaylı futbolcusu Diego Lugano'nun, ülkesinin milli takım kampına katılmasıyla ilgili bugünkü bazı gazetelerde yer alan haberler üzerine açıklama yaptı. Sarılacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Lugano'nun, milli takıma davet edilmediği halde gittiği iddiaları üzerine şu ifadelere yer verildi: ''Futbolcumuz Lugano sakatlığına rağmen resmen davet edildiği Uruguay Milli Takım kampına takım kaptanı olarak arkadaşlarına destek vermek adına katılmıştır. Futbolcumuzun davet edilmediği halde Uruguay Milli Takım kampına gittiği iddiaları son derece çirkin ve asılsızdır.''

03.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl