26 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Dünyanın ünlü bisikletçileri Türkiye Turu'nda yarışacak

11-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu kapsamında Türkiye Bisiklet Federasyonu Bodrum’da basın mensuplarının katıldığı bir yarış düzenledi.

Bodrum'un Turgutreis Beldesi'nde 2 kilometrelik parkurda düzenlenen yarışa, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ile 20'ye yakın basın mensubu katıldı. Renkli görüntülere sahne olan yarış sonunda düzenlenen törende, katılan tüm basın mensuplarına birer madalya verildi. Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, yarış sonrası Türkiye Turu ile ilgili olarak Yeni Asya'nın sorularını cevaplandırdı:

Tur ile ilgili bilgi verir misiniz?

46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu organizasyonu ile ilgili hazırlıklar tamamlanmak üzere. Tur, 11 Nisan'da İstanbul'da verilecek startla başlayacak. 11 ülkeden 16 takım 128 sporcu ile mücadele edecek. 8 etaptan oluşan tur, 18 Nisan'da, Antalya'nın Alanya ilçesinde sona erecek. Organizasyonda Türkiye 8 sporcu ile mücadele edecek.

İki yıldır Cumhurbaşkanı Abdullah Gül himayelerinde yapılan tur dünyanın yakın ilgisini çekti. Bu yılki organizasyonda yenilikler var mı?

Çalışmalarımız hemen hemen tamamlandı. İnanıyorum ki bu yılki turu, geçtiğimiz yıllardan daha iyi bir şeklide organize edeceğiz. Artık belli bir noktaya ulaştık. Buradan geri düşmek istemiyoruz. Bu yarışta uygun gelen kurallar neyse hepsine uyarak, ülkemizde 2.HC (Hors Category) kategorisinde bir yarışın yapılabileceğini bütün dünyaya göstermek istiyoruz.

Turla ilgili tarih konusunda bir sıkıntı yaşadınız mı?

46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu dünyadaki önemli 17 organizasyon içinde yer alıyor. Aslında biz yarışı farklı bir tarihte yapmak istiyorduk. Ancak yeni 2.HC kategorisine geçtiğimiz için şu anki tarihe dönmek zorunda kaldık. Gelecek yıllarda Nisan'ın son haftası gibi bir hedefle yola çıkacağız. Son hafta bizim için daha uygun bir tarih. Çünkü şu anki tarihte Avrupa'da da yarışlar yapılıyor, onlarla karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Yani biz yükseldikçe rakiplerimiz çoğalıyor ve sertleşiyor. Ama biz organizasyonlarımızı iyi yaparak, eksiksiz bir şekilde diğer rakiplerimizle mücadele edecek konuma geldik. Türkiye Turu, dünyada bilinen bir tur haline geldi.

Milli Takımın başına Alman çalıştırıcı Strunk'u getirdiniz. Bu karar Türkiye'ye madalya getirecek mi?

Bisiklet Milli Takımı'nın başına Alman Horst Strunk'u getirdik. Federasyon olarak ilk defa bir yabancı antrenör ile çalışacağız. Artık hem sporcularımızın hem de hocalarımızın gelişmesi için dünyadaki önemli hocalardan birisini getirmemiz gerekiyordu. Tüm takımlarımızın koordinasyonunu Alman hocaya teslim ettik. Avrupa'dakine benzer bir sistem kurmak için bir altyapı çalışması yaptık. Alman federasyonu ile ortaklaşa çalışıyoruz. Ama bu çalışmalar birden madalya alacağız demek değildir. Seviyemiz belli, her gün üstüne koyarak, ilerliyoruz. Geldiğimizde 7 kişiden, 6 kişilik takım seçiyorduk. Bugün 40-45 kişilik grup içinden 8 kişilik bir takım seçiyoruz. İnşallah bu 300'leri bulur. Şu an en azından rakiplerle mücadele edecek bir milli takıma sahibiz.

Türkiye Turunda Türk bisikletçilerinden başarı bekliyor musunuz?

46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda dünyanın önemli bisiklet yarışmacıları pedal çevirecek. Türk bisikletçileri de her yıl biraz daha üzerine koyarak, kendilerinden beklenen başarıyı yavaş yavaş ortaya koymaktadırlar. Alman antrenörlerimizle de özlenen başarıyı yakalamak üzere olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim.

EROL DOYRAN [email protected]

26.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İstatistiklere göre BURSA şampiyon

  Dünyanın ünlü bisikletçileri Türkiye Turu'nda yarışacak

  Derbiyi kaybeden yarıştan kopar

  Naim'i tedavi olmaya Başbakan Erdoğan ikna etti

  Arif, Hasagiç ve Taner serbest

  Mehmetli Jazz, Hidayetli Raptors'a fark attı: 113-87

  Potada bayanlar kupa finali başlıyor

  Guiza boşanma davası için İspanya'da

  Derbide açık tribün 70 TL

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl