17 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

İhracatçıdan Güneydoğu Asya pazarı atağı

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), 16-19 Haziran 2010 tarihlerinde Endonezya’nın başkenti Cakarta’da ‘’Türk İhraç Ürünleri Fuarı’’ düzenleyecek.

İİB Başkanı Zekeriya Mete, 250 milyon nüfusa sahip Endonezya’nın, yaşanan global krizden en az etkilenen ülkeler arasında yer aldığına işaret ederek, Türk firmalarının da yavaş yavaş bu ülkeye yatırım yapmaya başladığını belirtti. Endonezya’nın ticaretini yakın zamana kadar yakınında yer alan Malezya, Singapur gibi ülkeler üzerinden gerçekleştirdiğini, şimdi ise bunu çeşitlendirme amacıyla Türkiye ile de ticaret yapmaya sıcak baktıklarını söyleyen Mete, Endonezya’nın Güneydoğu Asya pazarına açılmanın kapısı olmanın yanı sıra kendi pazarında da Türk işadamları için büyük bir potansiyel sunduğunu kaydetti. Mete, Endonezya’da deniz ürünleri, gıda işleme, ambalaj makineleri ve aksamları, tarım aletleri, demir çelik ürünleri, işlenmiş gıda, kuru meyveler, mermer, doğal taşlar, maden ve mücevherat, petrokimya, kimyasal gübreler, otomotiv ve yan sanayi, inşaat ekipmanları, tekstil ve halı, elektrikli aletler, enerji ekipmanları, liman ve tersane ekipmanları, gemi ve yat sanayii gibi pek çok alanda önemli fırsatlar bulunduğunu vurguladı. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın başkanlığında gerçekleşecek ziyaret sırasında ilk kez gerçekleştirilecek ‘’Türk ihraç ürünleri fuarı’’nın 2 bin metrekare alana sahip olacağını ve 70-80 firmalık bir katılım sağlanacağını belirten Mete, bu fuarın Türk işadamları için önemli bir fırsat oluşturacağının altını çizdi.

17.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  Naylon faturaya ağır ceza

  Sıfır otomobildeki sıra ikinci eli de değerlendirdi

  SGK Ankara İl Müdürlüğü işverenleri dinledi

  Domatesin fiyatı tarlada 10 kuruşa düştü

  Sadece iki nükleer santral düşünüyoruz

  Kuru soğanın fiyatı düşüşe geçti

  İçim’e uluslar arası inovasyon ödülü

  İhracatçıdan Güneydoğu Asya pazarı atağı

  Kiraz üreticisinin umudu, Dünya Kupası

  Pertek’e, 10 milyon dolarlık termal tesis

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım