17 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

 

Yeni Asya Kocaeli Fuarında

Kocaeli Yeni Asya Temsilciliği bu yıl da fuara katıldı. Fuarı değerlendiren Kocaeli Yeni Asya Büro Temsilcisi Salih Oral, sanayi şehri olması dolayısıyla gelir seviyesi yüksek olan İzmitlilerin kitaba para ayırabildiklerini bunun için İzmit’in kitap okuyucusu açısından potansiyel bir şehir olduğunu söyledi. Fuara, Yeni Asya Neşriyat’tan çıkan eski ve yeni bütün kitapların yanı sıra, büyük ve orta boy Risâle-i Nur Külliyatı, Portreler, Cami’üs Sağir hadis kitapları, küçük cep boy risâleler, Cevşen çeşitleri, namaz tesbihatı, dua kitapları ve Bizim Aile, Can Kardeş, Genç Yaklaşım ve Köprü dergileri ile katıldıklarını belirten Oral, amaçlarının fuara gelenlere Yeni Asya Neşriyat'ı tanıtmak ve her eve bir Risâlenin girmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Yeni Asya Neşriyat’ta yayınlarıyla fuarda

Kocaeli 2. Kitap Fuarı açıldı. ‘Kâğıttan Dünyaların Keşfi’ sloganıyla, Uluslararası Fuar alanında açılan fuar 23 Mayıs'a kadar açık olacak. Fuara yaklaşık 170 yayınevi katılıyor. Yeni Asya Neşriyat başta Risale-i Nur olmak üzere bütün eserleriyle fuarda.

‘Kocaeli 2. Kitap Fuarı’ açıldı

KOCAELİ 2. Kitap Fuarı, sinema sanatçıları Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit ile Topkapı Müzesi Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı ve şair-yazar Ruşen Hakkı’nın katıldığı törenle önceki gün açıldı. Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, törende yaptığı konuşmada, bir sanayi şehri olan Kocaeli’nin ülkenin refahına ve gelişimine katkıda bulunduğunu belirterek, ‘Kocaeli’yi sanayi şehri olarak tanımak bize yetmedi. Kitap fuarı, Kocaeli ve Türkiye’ye değer katacaktır. Bu Kocaeli’nin eğitim ve kültür hayatı için çok önemlidir’ dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, 2. Kitap Fuarı’nın açılışını gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, kitapların hayatı anlattığını ve çağdaş medeniyetlerin kitaplarla kurulduğunu söyledi. Karaosmanoğlu, ‘Kitap ışık demektir, kitaplar bizi hayata hazırlar. Türkiye’de kitap okuma oranı çok düşük ve memnun edici değil. Ama kitap okumanın geliştiğini görmek bizi onurlandırıyor’ dedi. AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık da konuşmasında, hayatı değerlendirmenin ilk adımının kitap okumak olduğunu belirterek, başta anne ve babalar olmak üzere bütün aileleri günde 1 saat kitap okumaya dâvet etti. Sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit ise, Kocaeli’ye her geldiğinde şehirdeki gelişmeleri fark ettiğini, bu gelişmelerle birlikte kültürel ve sanatsal faaliyetlerin arttığını bunun da mutluluk verici olduğunu ifade etti. Türkan Şoray da Kocaeli’de olmanın ve kitap fuarının açılışında bulunmanın kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Prof. Ortaylı ve yazar Hakkı da fuarın ‘onur konukları’ arasında olmanın kendilerini mutlu ettiğini, kitap fuarlarının yaygınlaşmaya başlamasının sevindirici olduğunu ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu, konuşmaların ardından Koçyiğit ve Şoray’a sinema filmlerinin fotoğraf arşivlerinin bulunduğu albüm ve çiçek hediye etti. Konuşmaların ardından Kocaeli 2. Kitap Fuarı’nın açılış gerçekleştirildi.

8 GÜN SÜRECEK

‘Kâğıttan Dünyaların Keşfi’ sloganıyla, İzmit Uluslararası Fuar alanında açılan fuar15-23 Mayıs tarihleri arasında açık olacak. Saat 10.30 - 21.00 saatleri arasında ziyarete açık olan fuara yaklaşık 170 yayınevi ve 150 yazar katılıyor.

Fuarda, panel, konferans, imza günü, şiir dinletisi faaliyetlerinin yanı sıra ebru san'atı gösterisi de yer alacak.

ÜMİT KIZILTEPE

17.05.2010


 

Genç Yaklaşım okuyucuları piknikte buluştu

NEVŞEHİR Yeni Asya Temsilciliğinin düzenlemiş olduğu piknikte Genç Yaklaşım okuyucuları Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde buluştu.

Gençler, Kızılırmak kenarında bulunan piknik alanında ‘Meşrû daire keyfe kâfidir’ kaidesince vakitlerini geçirdiler. Çeşitli sportif faaliyetlerin de sergilendiği piknikte gençlerin kaynaşmalarına vesile oldu. Pikniğe katılanlar memnuniyetlerine ifade ettiler.

17.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım