18 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

AKP’nin geliri devletten

Adalet ve Kalkınma Partisinin gelirlerinin yüzde 97’sini devletten aldığı yardımlar oluşturdu. AKP, 2010 yılında devletten 52 milyon 716 bin lira yardım aldı. Partinin mal varlıklarından 1 milyon 379 bin lira gelir elde edildi. Partiye 269 bin lira da bağış yapıldı.


İŞSİZLİK VE ALTYAPI SORUNU ÇÖZÜLDÜ

AB'nin yeni üyeleri arasında yer alan ve bazı açılardan Türkiye ile arasında benzerlikler bulunduğu söylenen Polonya'da halkın hemen her kesimi birlik

Zonguldak’ta madende patlama

Zonguldak’takİ Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında patlama meydana geldi.


  Korgeneral Olcan da tutuklandı

‘’Balyoz Planı’’ iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan 21 kişi arasında bulunan Korgeneral Yurdaer Olcan, tutuklandı.


  Karasu’da orman yangını

Sakarya’nIn Karasu ilçesinde 7 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alınan orman yangınında 6 hektar alan zarar gördü.


  Kılıçdaroğlu’na “politbüro” desteği

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekilliğinden istifa ederek, 22-23 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olağan genel kurultayda, CHP Genel Başkanlığına aday olacağını bildirdi. Genel Sekreter Önder Sav ile Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol ve Hakkı Suha Okay ve ayrıca 58 CHP'li milletvekili de Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladılar.


  Danıştay saldırısında gerçek ortaya çıksın

YARGITAY Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay saldırısıyla ilgili olarak, ‘’Elbette bunlar araştırılacak, gerçek ortaya çıkacak.


  Akşener, 12 Eylül Anayasası’na ‘hayır’ dediği için soruşturma geçirmiş

MHP Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Meral Akşener, lise öğretmenliği yaptığı dönemde 1982 Anaysası’na “hayır” oyu verdiği için soruşturma geçirdiğini söyledi.


  Hristofyas, Eroğlu’nun davetini reddetti

KIBRIS Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun evinde yemek davetini reddetti.


  Arınç: ÖSS kumar olmaktan çıkmalı

BAŞBAKAN Vekili Bülent Arınç, ‘’ÖSS bir kumar olmaktan çıkmalı. Öğrencilerimiz bu barajları kendi yetenekleriyle, başarıyla aşabilecek bir noktaya gelmeli’’ dedi.


  Babacan, IMF heyetiyle görüştü

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan, Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Rachel Van Elkan başkanlığındaki heyeti kabul etti.


  Sulh ceza mahkemeleri işyükü altında eziliyor

ANKARA adliyesinde bulunan her bir sulh ceza mahkemesinde yılbaşından bu yana açılan dâvâ sayısı bin 500’lere yaklaştı.


  TIR, otomobile çarptı: 4 ölü

ÜMRANİYE'DE TIR’ın çarptığı otomobildeki 4 kişi öldü, TIR sürücüsü ağır yaralandı.


  BYEGM’ye Çinli misafir

BAŞBAKANLIK Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün (BYEGM) misafiri olarak İstanbul ve İzmir’i ziyaret eden 7 kişilik Çinli basın heyeti Ankara’da temaslarına devam ediyor.


  Eczaneler ilâç veremedi

İlaç Takip Sistemi ‘’karekod’’ uygulamasının ilk gününün Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle herhangi bir sorun yaşanmazken, dün eczanelerde sistemin tamamen kilitlendi.


  Beykoz’da referandum yapıldı

Türkİye 12 Eylül 2010’da yapılacak Anayasa Referandumunu tartışırken Beykoz’da ilk defa şeffaf sandık kurularak bazı caddelerin yenilenmesi ve Halk Pazarları ile ilgili referandum yapıldı.


  Taptuk Emre, Nallıhan’da anıldı

Ünlü Türk mutasavvıfı ve halk şairi Yunus Emre’nin Hocası Taptuk Emre, türbesinin bulunduğu Ankara’nın Nallıhan ilçesine bağlı Emrem Sultan Köyünde düzenlenen programda anıldı. Büyük tasavvuf erlerinden Yunus Emre’nin Hocası, Hacı Bektaş’ı Veli’nin halifesi olan Taptuk Emre adına anma programı düzenlendi.


  Mezarlıklarda yaz temizliği yapılıyor

İzmİr’dekİ Müslüman ve gayrimüslim mezarlıklarında temizlik çalışmaları başlatan Büyükşehir Belediyesi, kabir ziyaretlerini daha kolay hale getirecek.


  Gönüllü doktorlar, sağlık taraması yaptı

ÇInar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Çınar-Der) okuma salonlarında eğitim gören öğrenciler sağlık taramasından geçirildi.


  Trafo mühürlendi, köy susuz kaldı

Muğla’nIn Milas ilçesine bağlı Çiftlik köyüne su sağlayan pompanın elektrik borcu ödenmeyince trafonun mühürlenmesi sonucu köylüler susuz kaldı.


  Kavşaklarda engelliye sesli ikaz

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, engellilerin bütün şehri rahatlıkla dolaşabilecekleri ve ihtiyaçlarını çözebilecekleri konuma getirmek için çalışmaların sürdüğünü söyledi.


  6 hektarlık alan kül oldu

Sakarya’nIn Karasu ilçesinde dönceki gece çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangında 6 hektarlık alan kül oldu.


  Risâle-i Nur gençliği dünyayı aydınlatıyor

Risale-i Nur Enstitüsü tarafından Ankara’da ilki düzenlenen “Risâle-i Nur Gençlik Şöleni”, ilhamını Risâle-i Nur’dan alan gençlerin dünyayı aydınlatacağının bir müjdecisi mahiyetindeydi.


  Osmanlı eserleri ilgi bekliyor

Anadolu’dan iki yüzyıl önce Türklerin idaresine geçen Mısır’da Tulunoğullarından Memlüklere, Eyyübilerden Osmanlılara yüzlerce cami, külliye, han, hamam, kervansaray, sebil ve küttab ile medrese bulunuyor.


  Gilaburu zayıflamaya yardımcı

Ercİyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Beslenme Bilimleri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurten Budak, yapılan araştırmaların gilaburu suyunun diyüretik etkileri olduğunu ortaya koyduğunu belirterek, bu kapsamda zayıflama diyetine de çok büyük destek olacağını söyledi.


  Böbrek taşına karşı bol su için

Ürolojİ Uzmanı Op. Dr. Berk Karataş, taş oluşumunu engellemek için hiçbir yiyecek ve içeceğin fazla miktarda alınmaması gerektiğini, eşit ve dengeli beslenmenin taş hastalığı tedavisinde önemli olduğunu söyledi.


  Camili havzası el değmemiş biyosfer rezervi gibi

Türkİye’nİn tek biyosfer rezerv alanı olma özelliğini taşıyan ve bozulmamış tabiî yaşlı orman ekosistemini barındıran Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Camili (Macahel) havzası, birçok özelliğiyle sadece Türkiye’nin değil, Avrupa ve dünyanın da önemli bakir alanlarından biri konumunda.


  Mıknatıs tepesinin esrarı çözüldü

Kanada’nIn New Brunswick eyaletinin Moncton kentindeki Mıknatıs Tepesi’nin (Magnetic Hill) sırrı, bir Japon matematikçisi tarafından çözüldü.


  Yemek yemeyen çocukla inatlaşmayın

ÇocuklarIn beslenme alışkınlıkları ile ilgili uzmanlar bazı tavsiyelerde bulundu. Memorial Ataşehir Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Gökçe Günbey, yemek yemeyen çocuklarla inatlaşmanın sorunu büyüteceğini belirtti.


  Mahallî tatlı yapmayı kursta öğrendiler

Kayserİ Büyükşehir Belediyesi BEF Koordinatörlüğü bünyesinde faaliyet gösteren KAYMEK kursları, yöresel tatlar konusunda önemli çalışmalar yapıyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım