18 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Suçlanan 3 isim

FENERBAHÇE'NİN Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor ile 1-1 berabere kalarak yitirdiği şampiyonluğa ve maç sonunda yaşanan anons skandalına tepkiler sürüyor.

Sarı-lacivertli taraftarların sanal ortamda Fenerbahçe'yi tartıştığı buluşma noktası ''www.antu.com''da yayınlanan yazıda, yönetim kuruluna da eleştiriler getirildi. Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'nun ''suya sabuna dokunmama alışkanlığını'' terk etme zamanı geldiği vurgulanan yazıda, ''Bu kepazelik 'bir yanlışlık olmuş gereken yapılacaktır' gibi günü kurtarmaya yönelik açıklamalarla telafi edilemez. Zira bu skandal Fenerbahçe Spor Kulübü'nün tarihinde bir kara leke olarak yerini almıştır. Şapkalarını önlerine koyup çok ciddi bir değerlendirme zamanı gelmiştir. Bunca destek bunca maddi ve manevi desteğin karşılığı yok olup gitti. 3 yıl üst üste şampiyonluk sözü veren yönetimimizin, suçlu aramadan, kendileri gibi düşünmeyen herkesi düşman görmekten vazgeçerek, öz eleştirisini yapma vakti gelmiştir'' ifadelerine yer verildi.

Günü kurtarmaya yönelik göstermelik tedbirler alma zamanı olmadığı kaydedilen yazıya özetle şöyle devam edildi: ''Fenerbahçe taraftarının meydana getirmiş olduğu maddi kaynak kulübümüzün en büyük silahı ve gücüdür. Bu güç rakip kulüplerin fersah fersah üstündeyken bu maddi kaynakların geri dönüşü maalesef olmamıştır. Türk futbolunda görülmemiş boyutlara gelen transfer bütçesinin saç baş yolduran Güiza ile bugüne kadar çalıştığı hiç bir kulüpte bir tek genç futbolcu yetiştirmeyen, sadece günü kurtarmaya yönelik göz boyayıcı yöntemler kullanan Daum ile harcanması görmezden gelinemez noktaya ulaşmıştır.''

TATİL HESABI KARIŞTI

Fenerbahçe'de, kaçan şampiyonluğun ardından futbolcuların 1,5 aylık tatil planı da suya düştü. Sarı-lacivertli ekibin olası şampiyonluğunda, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım olacağı için Temmuz ayının ilk haftasına kadar planlanan tatil, düşünülenden daha erken bitecek. Turkcell Süper Lig'i 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi için 3. ön eleme turunda ilk maçını 27-28 Temmuz tarihlerinde yapacağı için, Haziran ayının son haftası öncesi toplanması bekleniyor. Sarı-lacivertliler, 3. ön eleme turunu geçtiği taktirde play off oynayarak ''Devler Ligi''ne kalmaya çalışacak.

DAUM’UN DURUMUTARTIŞILIYOR

Mücadele ettiği 3 kulvarda da bu sezon hedeflerini gerçekleştiremeyen Fenerbahçe'de, teknik direktör Christoph Daum konusunda verilecek karar merakla bekleniyor. UEFA Avrupa Ligi'nde beklenen başarıların gelmemesinin ardından, Türkiye Kupası'nda ve Turkcell Süper Lig'de çok yaklaştığı şampiyonlukları yitiren sarı-lacivertli ekipte sözleşmesi devam etmesine rağmen, Alman teknik adamın durumu kritik. Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, istifa kararı alabileceği yönünde medyada yer alan haberler ve teknik direktör Daum'un geleceği konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

ŞAMPİYON YAPAMAYAN GÖNDERİLDİ

Fenerbahçe'de, Aziz Yıldırım'ın kulüp başkanlığı döneminde görev yapan teknik adamların büyük çoğunluğu takımı şampiyon yapamadıkları sezonların ardından görevinden alındı. Sarı-lacivertli ekipte sadece Mustafa Denizli'nin yerine 2001-2002 sezonunun devre arasında göreve getirilen Werner Lorant, şampiyonluğa ulaşamadığı halde bir sonraki sezon da da devam etti. Ancak, Lorant'ın sonu, yerine geldiği Mustafa Denizli gibi oldu.

18.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Suçlanan 3 isim

  TRABZON MEDYASI

  SKANDAL ANONSÇU SERBEST

  Tam bir rezâlet

  Sanki rüyada gibiyiz

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım