18 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Sanki rüyada gibiyiz

TÜRKCELL Süper Lig'de Beşiktaş'ı 2-1 yenerek şampiyon olan Bursaspor'da yönetim, teknik heyet, futbolcular şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşıyor.

Bursaspor'un ikinci kaptanı Ali Tandoğan, yeşil-beyazlıların Mudanya Yolu'ndaki bir eğlence merkezinde düzenlenen kutlama programında gazetecilere yaptığı açıklamada, hala şampiyon olduklarına inanamadıklarını söyledi. Maçtan sonra takım arkadaşlarına ''Biz gerçekten şampiyon olduk mu?'' diye sorduğunu belirten Ali Tandoğan, şampiyonluğun çok güzel bir duygu olduğunu kaydetti. Tecrübeli futbolcu, Bursaspor olarak çok önemli bir iş başardıklarını dile getirerek, ''Çok mutluyuz. Trabzonsporlu futbolcu arkadaşlara teşekkür ediyorum. Doğru olanı yaptılar. Yüreklerini ortaya koyarak oynadılar. Fenerbahçe şampiyonluğu kaybetti. Onlar hep şampiyon oluyor. Bu kez bu mutluluğu biz yaşadık'' dedi.

EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALDIK

Bursaspor'un Trabzonspor'dan transfer ettiği Hüseyin Çimşir de büyük bir mutluluk yaşadığını belirtti. Sezon başından beri verdikleri emeklerin karşılığını şampiyon olarak aldıklarını dile getiren Hüseyin Çimşir, ''Hala ne olduğunu anlayamadık. Belki yarın kalktığımızda şampiyonluk mutluluğunu daha doyasıya yaşayacağız'' diye konuştu. Hüseyin Çimşir, ''Trabzonspor'un Fenerbahçe'den puan almasını bekliyor muydun?'' sorusuna, ''Ben Trabzonspor'dan galibiyet bekliyordum, ama maç berabere sonuçlandı'' cevabını verdi. Defans oyuncusu İbrahim Öztürk de hala hayal aleminde yaşadıklarını söyledi. Sezon başından beri sergiledikleri futbolla şampiyonluğu hak ettiklerini vurgulayan İbrahim Öztürk, ''Maç sonrası soyunma odasında önce ne olduğunu anlamadık. Kendimize gelince şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşadık. Aslında bu son maça kalmamalıydı ama bu şekilde daha keyifli ve değerli oldu'' dedi.

SOYUNMA ODASI BELGESEL OLACAK

Bursaspor'un yıldız futbolcusu Sercan Yıldırım da Galatasaray maçında bıraktıkları liderliği son hafta Beşiktaş'ı yenerek Fenerbahçe'den şampiyon olarak geri aldıklarını kaydetti. ''Anlatılamayacak derecede mutlu olduğunu'' bildiren Sercan, ''Şu anda duygularımı anlatmam imkansız. Bu anlatılmaz yaşanır. Hayallerimiz gerçek oldu. Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkı elde ettik. Belki de Real Madrid ile aynı grupta yer alacağız ve bu dünya devini Bursa'ya getireceğiz'' diye konuştu. Sercan, ''Maç sonrası soyunma odasında neler yaşandı?'' sorusuna, ''Dediğim gibi bunu anlatmak mümkün değil. Cep telefonlarımızla bu görüntüleri çektik. Belki de bu görüntülerden bir belgesel yapılacak'' cevabını verdi. Yıldız futbolcu bir gazetecinin, ''Sence Sercan Yıldırım'ın Bursaspor'daki misyonu bitti mi? Bursaspor'da kalacak mısın?'' sorusuna ise şu cevabı verdi: ''Hayır kesinlikle gitmek gibi bir düşüncem yok. Bursaspor'dan ayrılmak gibi bir düşüncem yok. Gidersem Avrupa'da hedefi olan bir takıma giderim. Türkiye'de başka bir takıma gitmek gibi bir düşüncem yok.''

Sağlam damga

Bursaspor'a tarihinde ilk şampiyonluğunu yaşatan teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Türk futbolunun 52 sezonluk tarihinde Anadolu takımıyla şampiyonluk yaşayan üçüncü teknik adam oldu. Ertuğrul Sağlam, Trabzonspor'da 4 şampiyonluk yaşayan teknik direktör Ahmet Suat Özyazıcı ve 2 şampiyonluk yaşayan Özkan Sümer'den sonra Türk futbol tarihine geçen çalıştırıcı oldu. Ahmet Suat Özyazıcı, 1975-76, 1976-77, 1979-80, 1983-84 sezonlarında, Özkan Sümer ise 1978-79 ve 1980-81 sezonlarında bordo-mavili takıma şampiyonluklar kazandırmıştı. İstanbul takımları önünde 7 kez şampiyonluk yaşayan Anadolu takımları, bu başarılarını yerli teknik adamlarla elde ettiler.

Avrupa’da en fakir şampiyon Bursa

Turkcell Süper Lig'de bu sezon şampiyon olan Bursaspor, Avrupa'nın önde gelen 8 liginde şampiyon olan takımların ''en fakiri'' olarak dikkati çekiyor. Avrupa'nın önde gelen liglerinden İngiltere Premier Lig, Fransa Ligue 1, İtalya Serie A, İspanya La Liga, Almanya Bundesliga, Rusya Premier Ligi, Portekiz Liga Bwin ve Hollanda Eredivisie Ligi'nde şampiyon olan takım kadrolarının maddi değeriyle Bursaspor'un maddi değerinin arasında adeta uçurum bulunuyor.

İSPANYA LA LİGA

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) şampiyonu Barcelona, değerlendirmeye alınan liglerde şampiyon olan takımlar arasında Bursaspor ile maddi farkın en fazla olduğu kulüp olma özelliğini taşıyor.34 milyon 800 bin avro kadro değeri olan Turkcell Süper Lig lideri Bursaspor ile Barcelona arasında tam 472 milyon 700 bin avro fark bulunuyor.

İNGİLTERE PREMIER LİG

İngiltere Premier Lig şampiyonu Chelsea, Bursaspor ile arasında maddi farkın en çok olduğu ikinci takım. Kadrosunda yer alan futbolcuların toplam maliyeti 436 milyon 450 bin avro olan Chelsea ile Bursaspor arasında tam 401 milyon 650 bin avro fark bulunuyor. Chelsea aynı zamanda İngiltere Premier Lig'in en pahalı ekibi olma özelliğine sahip.

İTALYA SERİE A

İtalya Serie A şampiyonu İnter, bu sezon şampiyon olan ve Bursaspor ile arasındaki maddi ''uçurumun'' en fazla olduğu takımlar arasında üçüncü sırada yer alıyor. Kadro maliyeti toplam 361 milyon 750 bin avro olan mavi-siyahlı ekibin kadro maliyetinin Turkcell Süper Lig lideri Bursaspor'un kadro maliyetinin 10 katı olması dikkat çekiyor.

TARAFTARLAR SABAHA KADAR EĞLENDİ

Bursaspor'un şampiyonluğunu resmen ilan etmesinden sonra sokaklara dökülen binlerce yeşil-beyazlı taraftar araçlarıyla uzun konvoylar meydana getirerek şehirde tur attılar. Herhangi bir olay ve yaralanmanın yaşanmadığı gösterilerde taraftarlar timsah yürüyüşü yaparak şampiyonluğu doyasıya kutladı.

18.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Suçlanan 3 isim

  TRABZON MEDYASI

  SKANDAL ANONSÇU SERBEST

  Tam bir rezâlet

  Sanki rüyada gibiyiz

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım