20 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

 

Üstad’ın Emirdağ Yılları sergisi açılacak

BİR asra yaklaşan bereketli ve feyizli ömrü ile yaşadığı dönem olduğu kadar bugün de hayatı ve bıraktığı eserleriyle asırları ve nesilleri aydınlatmaya devam eden Bediüzzaman Said Nursî’nin hizmet hayatı dönem-dönem mercek altına alınarak sergiler halinde sunulmaktadır.

Daha önce, ilk sürgün dönemi 1927-1934, Barla Yılları Sergisi ve 1934-1944 Kastamonu Yılları Sergisi olarak yurtiçinde ve yurtdışında on binlerce kişi tarafından ziyaret edildi. 1944 yılından vefat ettiği 1960 yılına kadarki hayatı ise orijinal eserler, belgeler, dönemin gazeteleri, yakın hizmetinde bulunmuş ve hizmetin bugünlere kadar ulaşmasında halka oluşturmuş fedakâr, vefadâr talebelerinin hayat hikâyeleri Emirdağ Yılları Sergisi adı altında ziyaretçileriyle buluşacak.

Bu sergi 29 Mayıs-13 Haziran tarihlerinde her gün saat 10.00-20.00 saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Kültür Merkezinde ziyarete açık kalacak. Emirdağ Yılları Sergisi, hayatta olan talebelerinin katılımı ile 29 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’de açılışı yapılacak.

20.05.2010


 

Geleceğin sosyal bilimcileri ödüllerini aldı

TÜRKİYE’DE bir ilki gerçekleştiren 2. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı’nda genç yetenekleri ödüllendirildi.

Hazırlamış oldukları projelerle toplumsal sorunlara ışık tutan geleceğin sosyal bilimcileri, Kaya Ramada Otel’de yapılan ödül töreniyle madalyalarına kavuştu. Törende ödül alanlar sadece genç yetenekler olmadı. Mehmet Altan ve Ümit Meriç’e de sosyal bilimler alanında göstermiş oldukları emek ve katkılardan dolayı ‘Onur Ödülü’ takdim edildi.

20.05.2010


 

Engeller fırça darbeleriyle aşılıyor

BURSA Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK), sosyal sorumluluk çalışmaları çerçevesinde engelli vatandaşların da yanında olduğunu gözler önüne seriyor.

Gürsu Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen çalışma kapsamında, Gürsu Kültür Evi BUSMEK Kurs Merkezi’nde engellilere yönelik olarak resim kursu açıldı. 15 kişinin katıldığı kursta, bir yandan sosyal kimliklerini güçlendiren diğer taraftan da resim yaparak yeteneklerini ortaya çıkarma fırsatı bulan kursiyerler, uygulamadan çok memnun olduklarını söylediler. Öte yandan Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü ve eşi Dilber Özcü de ‘Engelliler Haftası’ kapsamında, BUSMEK Gürsu kurs merkezini ziyaret etti. Dersi ilgiyle izleyen Özcü, kurs öğretmeni Yasemin Süzer’den bilgi alarak, engelli kursiyerlerle sohbet edip dilek ve isteklerini öğrendi. Özcü, BUSMEK’in engelli vatandaşlara yönelik açtığı kursun, engelli vatandaşları topluma kazandırma noktasında önem taşıdığını söyledi.

20.05.2010


 

Antalya Müzesi çocuk bölümü açıldı

ANTALYA Müzesi’nde oluşturulan ‘’Çocuk Bölümü’’ törenle açıldı. Bölümde, Taş Devri’nden Cumhuriyet Dönemi şehir hayatına kadar bölgenin tarihî süreci maketlerle anlatılıyor.

Müzeler Haftası faaliyetleri kapsamında Antalya Müzesi’nde oluşturulan çocuk bölümünün açılışında konuşan Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Türk müzelerinin her geçen gün gelişerek büyüdüğünü söyledi. İnsanların, sahip oldukları değerlerin yeni yeni farkına varmaya başladığını ifade eden Uçar, Osman Hamdi Bey’in ise 100 yıl önce bunun önemini anlayarak Türk müzeciliğinin temelini attığını belirtti. Osmanlı’nın son dönemi ve Cumhuriyet dönemlerinde müzeciliğin büyük bir hızla geliştiğini kaydeden Uçar, müze bünyesinde açılan Çocuk Müzesi’nde çocuklara bölgenin tarih ve kültürünün anlaşılır bir dilde anlatılmasına vesile olacağını vurguladı. Çocuk bölümünde Karain Mağarası, kaya mezarları, höyükler, Perge ve Aspendos antik şehirleri, Yivli Minare ve Antalya şehir hayatının anlatıldığı 20’ye yakın maket yer alıyor.

20.05.2010


 

Nil’den Cebelitarık’a insan fotoğraf sergisi

SEYAHAT etmeyi, fotoğraf çekmeyi, başka kültürleri, ülkeleri tanımayı seven bu özellikleri ile çevresinde “Gezgin” olarak tanınan Metin Yüksel’in bir gazeteci ama en çok da bir insan olarak Nil’den Cebelitarık’a uzanan geniş coğrafyada objektifine yansıyan; insana ve var olana ilişkin fotoğraflarından oluşan sergisi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi fuaye alanında sanatseverler için sergileniyor.

Bugün saat 19.00’da Gazeteci Metin Yüksel’in “Nil’den Cebelitarık’a İnsan” konulu söyleşisine; Kenya’dan, Etiyopya’dan, Sudan’dan ve geniş bir coğrafyaya yayılan Afrika ülkelerinden çektiği fotoğraflarının sergisine herkes dâvetli. Sergi ise 23 Mayıs’a kadar gezilebilecek.

20.05.2010


 

Uluslararası Mistik Sanat Festivali başlıyor

FARKLILIKLARI kabullenmenin ve hoşgörünün sanatsal sunumu, “Seni çok iyi anlıyorum”un görsel şovu Uluslararası Mistik Sanat Festivali’nin II.si başlıyor.

İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı’nın desteklediği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün düzenlediği, festivali İBB Kültür A.Ş. organize ediyor. 20–25 Mayıs 2010 tarihleri arasında Aya İrini, Yerebatan Sarnıcı, Eminönü Halk Eğitim Merkezi ve Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleşecek festival kapsamında; konserler, film gösterimleri, sergiler, tiyatro temsili ve şiir dinletisi düzenlenecek. Kemanı ağlatan adam Farid Farjad’ın eşsiz performansıyla 20 Mayıs akşamı saat 20.30’da Aya İrini’de başlayacak olan festivalde; Sefarad müziğinin vazgeçilmez sesi, Endülüs divası Yasmin Levy; Budist mezhebinin merkezi olan Chionin Tapınağı’nın ritüelleri, “shomyo”su (Budist sutra okunması) ile Japonya’dan gelen Monklar (Shichiseikai); “Mağribin kızı” aşkın ve sufizmin sesi Nassima Chabane; çoksesli koro eserleriyle Lusavoriç Ermeni Korosu ve Anadolu, Trakya ve Mezopotamya halk şarkılarını orijinal dilleriyle yorumlayacak olan Kardeş Türküler sahne alacak. II. Uluslararası Mistik Sanat Festivali çerçevesinde gerçekleşen bütün faaliyetler ücretsiz.

20.05.2010


 

Sufî Rock, yeniden sahnede

SUFİ Rockçı Kağan Tayanç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kültür faaliyetleri çerçevesinde verdiği, bu yılki Yunusî Sesler konser dizisinin sonuncusunu 24 Mayıs’ta Ali Emiri Kültür Merkezi’nde, dinleyicilerin beğenisine sunacak. Rock Mevlid bestesiyle dikkatleri üzerine çeken san'atçı, Sufi Rock tanımlamasının da Türkiye’deki temsilcisi olarak görülüyor.

Bu yeni müzik tarzında, tasavvufi sözlerle rock, blues ve caz bir araya geliyor. Kağan Tayanç, performansında, manevî muhtevalı sözleri olan bazı rock klâsiklerini ve bilinen ilahileri, kendi besteleriyle yeniden ve farklı şekilde yorumluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kültür faaliyetleri içinde yer alan bu yılki son Yunusî Sesler dinletisi, Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde, 24 Mayıs 2010 Pazartesi günü, saat 20:00’de başlayacak.

20.05.2010


 

Ege Mutfağı Kırkpınar Lokantası’nda

TÜRK mutfağının günümüzdeki önemli temsilcilerinden olan ve geleneksel yemeklerimizi kendine özgü çağdaş yorumuyla harmanlayan Kırkpınar Lokantası, bir ay boyunca Ege mutfağının hafif ve lezzetli tatlarını mönüsüne dahil edecek.

Kırkpınar Lokantası, “Bölge Bölge Türkiye Mutfakları” konsepti çerçevesinde, 15 Mayıs–15 Haziran tarihleri arasında, Ege’ye özgü en seçkin tatları mönüsünde ikram edecek. Ege Bölgesi’nin özel baharatları, otları ve sebzeleriyle zenginleştirilmiş lezzetleri, Kırkpınar Lokantası’nın usta aşçılarının özel reçeteleriyle hazırlanarak sunulacak.

20.05.2010


 

Din Görevlilerine Sendika Yolunu Açan İnsan

DİYANET-SEN’İN geçtiğimiz Ocak ayında vefat eden Merhum Genel Başkanı Ahmet Yıldız hatırasına hazırladığı “Din Görevlilerine Sendika Yolunu Açan İnsan: Ahmet Yıldız” kitabı çıktı.

Sendikadan yapılan açıklama da, din görevlilerine sendika yolunu açan, gönül ve aksiyon insanı Merhum Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız 54 yıllık hayatının büyük bölümünü mücadele ile geçirdiği, özellikle din görevlilerinin örgütlenmesine ve sendika kurmasına öncülük ettiği belirtildi. Kitapta, kökü ezele, dalları ebede uzanan bir misyonu din görevlilerine miras bırakan, ‘benim misyonum hak mücadelesidir, din görevlisine hizmet, dine hizmettir” diyen Merhum Yıldız’ın sendikal mücadelesinden örnekler, sendika kurma çalışmaları ve sendikalı dönemde yapılan çalışmalardan örnekler sunuluyor.

20.05.2010


 

İ. B. B. Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunu

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Mayıs ayında Tarık Şerbetçioğlu’nun yazıp yönettiği İstanbul Hatırası adlı yeni bir müzikli oyunla izleyicilerin karşısına çıkıyor.

2010 Avrupa Kültür Başkenti çerçevesinde sahnelenecek olan İstanbul Hatırası’nın prömiyeri, yarın yapılacak. Oyun, 21-22-23-28-29-30 Mayıs 2010 tarihlerinde Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde seyircilerle buluşacak.

20.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım