21 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Lig bitti, şaibe gitti!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım yaptığı açıklamalarla gündemi bir anda değiştirdi. Ligin son döneminde ortaya atılan komplo teorilerine, çeşitli iddialara ve yorumlara çok sert tepki göstererek Fenerbahçe camiasındaki bozuk morallere, keyifsiz yüzlere bir nebze olsun şevk ve heyecan verdi. Şampiyonluğun kaçırılmasıyla yaşanan üzüntü kulübün malzemecisinden, en tepedeki başkanına kadar önemli bir hayat tecrübesi oldu. Bundan herkes dersler çıkarmalı, geleceğe bu hatalardan arınarak bakılmalıdır..

Son dönemde asılsız iddialarla Türkiye'yi ayağa kaldıranlar, lig bitince "şaibe iddiaları" "lig temiz değil iddiaları" sona erdi diye düşünenlere şimdi ortalıkta yok. Şampiyon olmak adına şaibe yapmakla, karşı takımların kalecilerini futbolcularını ayartmakla suçlanan ve adeta her fırsatta futbol dünyasının derin devleti yakıştırması yapılan Fenerbahçe kulubü yönetimini şaibe ile suçlayanlara sormak gerekir. Bu insanlar acaba son maçta mı futbolcuları ayartmayı, şike yapmayı unutmuşlardır. Fenerbahçe bu kez şaibe yapmayı unuttuğu için mi şampiyon olamamıştır. Bu çevreler bu sorulara da cevap vermelidir.

Aslında Fenerbahçeli futbolcular Trabzonspor karşısında son 90 dakikada sayısız atak geliştirip, gol fırsatı yakalayarak ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Direklerden dönen, çizgiden çıkarılan ya da kalecinin kurtardığı toplardan sadece birisi gol olsa idi bu gün çok farklı şeyleri konuşuyor olacaktık. Spor medyası günlerce Fenerbahçe’nin şampiyonluğunun tefrikasını yayınlayacaktı. Ama atılamayan bir gol yüzünden bunların hepsi rafa kaldırıldı.

Fenerbahçe yeni sezonda yeni hedeflere yelken açmalıdır. 300 trilyonluk dev bütçesi ile ses getirecek çok iyi ve kaliteli transferler yapabilir, moralsiz taraftarını tribünlere çekebilir. Basketbol ve voleyboda hem erkek, hem bayanlarda Avrupa'da Final-Four oynayacak güçlü ekipler kurabilir. Bunlar Fenerbahçe Kulübü için hayal olacak işler değildir. Camiada eskisi gibi birlik ve beraberlik sağlanabildiği taktirde başarılı bir dönem mutlaka gelecektir.

EROL DOYRAN [email protected]

21.05.2010


 

Alex: Bizim için çok üzücü bir son oldu

FENERBAHÇE'NİN Brezilyalı kaptanı Alex de Souza, şampiyonluğu kaybetmeleriyle ilgili olarak, ''Çok üzücü bir son oldu'' dedi.

İnternetteki resmi sitesindeki köşesinde yayımlanan yazısında Alex, ''Trabzonspor'a karşı üstün olduğumuz ve evimizde kazanıp, şampiyonluğumuzu ilan etmek için fırsatlar yakaladığımız bir maçtı ama topu kaleye göndermeyi başaramadık ve şampiyonluğu kaybettik'' ifadelerini kullandı. Ligin son maçını ve tamamını ayrı ayrı değerlendirmek gerektiğini belirten Brezilyalı futbolcu, ''Lig kuralları, düzeni olan bir mücadele ve bu yüzden Bursaspor şampiyon olmaya layıktı'' açıklamasında bulundu. Alex, Fenerbahçe'nin kasım ile şubat aylarında oynadığı maçlarda kaybettiği puanlardan dolayı lig şampiyonluğunu kazanamadığını savundu. Alex, gelecek sezon her şeyin yolunda gitmesi halinde, Aykut Kocaman'ı geçerek, Fenerbahçe'nin tarihinde en fazla gol atan ilk 10 futbolcudan biri olmak istediğini dile getirdi.

21.05.2010


 

HİDDİNK SAHAYA İNDİ

ABD'DEKİ kamp programına başlayan (A) Milli Futbol Takımı, ilk kez yeni teknik direktör Guus Hiddink yönetiminde antrenmana çıktı.

Milliler, uçaktan indikten yaklaşık beş saat sonra, akşam saatlerinde New Jersey'deki Montclair Üniversitesi sahasına giderek çalışmalara başladılar. Milli Futbol Takımı'nın, konakladıkları W Hotel'in sahasında yapılması planlan ilk antrenmanı, saha şartlarının uygun olmaması nedeniyle üniversitenin sahasına alındığı açıklandı. Daha çok Amerikan futbolu için kullanılan sahada antrenman yapan futbolculara, Guus Hiddink ve (A) Milli Futbol Takımı Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin eşlik etti.

TÜRK GURBETÇİLER YANLIZ BIRAKMADI

Takımın ilk antrenmanına toplam 32 futbolcu katılırken, Bayern Münih ile Şampiyonlar Ligi finaline çıkmaya hazırlanan Hamit Altıntop'un aday kadroya daha sonra dahil olacağı öğrenildi. ABD kampına 33 kişilik geniş bir aday kadroyla gelen (A) Milli Futbol Takımının, Montclair Üniversitesi sahasındaki çalışması yaklaşık bir saat sürdü. Çalışmalara düz koşu ile başlayan futbolcular, daha sonra kondisyon ve kültür fizik hareketleri yaptılar. Kısa bir toplu çalışmanın ardından Hiddink futbolcularla bir süre konuştu, ardından antrenman sona erdi. Futbolcular, otobüsle New Jersey eyaletinin Hoboken şehrindeki W Hotel'e geçtiler. Antrenmanı, New Jersey'de yaşayan az sayıda Türk taraftar da izledi.

ÇEK MİLLİ TAKIMI DA AYNI OTELDE

(A) Milli Futbol Takımı ile 22 Mayıs Cumartesi günü New Jersey'nin Harrison şehrindeki Red Bull Arena'da bir hazırlık karşılaşmasına çıkacak Çek Cumhuriyeti (A) Milli Futbol Takımı da milliler ile aynı otelde konaklıyor. (A) Millilerden 10 dakika önce Hoboken'daki W Hotel'e giriş yapan Çek Milli Futbol Takımı'nda, Beşiktaş'ta futbol oynayan Tomas Sivok da yer alıyor.

21.05.2010


 

F.Bahçe'yi itham etmedim

DEVLET Bakanı Faruk Çelik, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kendisine yönelik eleştiriyle ilgili, ''Sayın Aziz Yıldırım benim cümlelerimi doğru düzgün okumamış.

Ne Fenerbahçe'yi, ne Trabzonspor'u, ne lig takımlarını itham eden bir ifadem olmadı'' dedi. Çelik, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Uluslararası Kerbela Sempozyumu''nun açılış töreni sonrasında, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım'ın kendisine yönelik eleştirileri olduğunun belirtilmesi ve bunu nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Bakan Çelik, şöyle konuştu:

''Şimdi ben Bursa milletvekiliyim. Dolayısıyla Bursaspor şampiyonluğa oynarken bazı kulüp yöneticilerinin, bazı spor adamlarının medyaya yansıyan konuşmalarını dikkate alarak -bu süreç içerisinde eğer bahse konu bu şekilde olaylar varsa ki, mahkemeye intikal iki olayları var- Bursaspor'un bu haksızlığa maruz kalmamasıyla ilgili Bursalıların, öncelikle Türkiye'nin ama Bursalıların da bir temsilcisi olarak beyan ettiğim cümleler var. Ben o cümlelerin arkasındayım. Sayın Aziz Yıldırım, benim cümlelerimi doğru düzgün okumamış. Ne Fenerbahçe'yi, ne Trabzonspor'u, ne lig takımlarını itham eden bir ifadem olmadı. Ama konuşulan nedir? Son dönemde de işte kalecilerin hatalı goller yediği şeklindeki ifadeleri,benim yine medyadan, yine spor adamlarından aldığım bilgiler... Böyle yanlışlıklar olmasın. Bir haksızlığa neden olmasın. Bursaspor iyi oynuyor, güzel geçirdi ligi. Şampiyonluk da hakkı. Ama oynayan kazansın dedik biz.''

Çelik, ''Kim iyi oynarsa hak eden kazansın'' dediklerini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı: ''Hak eden Fenerbahçe ise 'Fenerbahçe kazansın' dedik. Biz bunun ötesinde bir şey söylemedik. Bursaspor'un bu konudaki muhtemel konuşulanlar çerçevesinde bir haksızlığa uğramaması konusunda Bursa milletvekili, Bursaspor'un hakkını korumakla da görevlidir. Bursalıların tercümanı olmak da görevidir. Ben onu yerine getirdim. Olayı çok farklı taraflara, söylemediklerimiz doğrultusunda, aklımızdan geçmeyenler de olsa, çekip kendilerine zemin oluşturmasınlar. Bence Bursaspor'u tebrik etsinler. Bir Anadolu takımı daha şampiyon oldu. Şampiyon sayısının da artmasında Türk futbolunda rekabet açısından fayda var.''

21.05.2010


 

G.Antep'te Bülent Uygun dönemi

GAZİANTEPSPOR ile dün 2 yıllık anlaşmaya imza atan teknik direktör Bülent Uygun, hedefi ve gelecek beklentisi olan bir takımla anlaştığını söyledi.

Çok mutlu ve gururlu olduğunu söyleyen Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, "Hedefi ve gelecekten beklentisi olan bir camiada çalışacağım. Birlikte büyük hedeflere gidebileceğimiz bir kulüple anlaştım. Nerede karşılıklı sevgi ve saygı varsa orada itimat ve başarı vardır.'' dedi.

Gaziantepspor taraftarının izlediğinde zevk alacağı bir takım oluşturmak için çalışacaklarını, bu altyapının da Gaziantepte olduğunu belirten Uygun, ''Bizler başarmak için bu onurlu görevi kabul ettik. İnanan, istekli, bireysel yeteneklerini sahaya yansıtan mücadeleci bir takım oluşturarak Gaziantep halkının gurur duyacağı bir takım olacağız. Burada en iyiyi ortaya koyup, taraftarımızın izlediği futboldan zevk almalarını ve özledikleri başarıları yaşatmak istiyorum." diye konuştu.

Uygun, öncelikli hedeflerinden bir diğerinin de Gaziantepspor alt yapısını yeniden yapılandırmak olduğunu ifade etti. Altyapı kapsamında futbol akademisini kurmayı planlayan tecrübeli teknik adam, sözlerini şöyle tamamladı; "Gaziantepspor olarak biz başarımızı devamlı ve istikrarlı hale getireceksek, daha büyük hedefler yakalayacaksak, alt yapıdan gençler yetiştirip bu takıma kazandırmalıyız. Bu altyapı Gaziantep'te var mı? diye sorarsanız buna evet var derim. Çünkü, Gaziantepspor'un Türk futboluna kazandırdığı çok önemli isimler var. Bölgenin en iyi altyapısına sahip bir kulübüz."

21.05.2010


 

F.Bahçe taraftarı Aziz Yıldırım'a güveniyor

FENERBAHÇE'DE kaçırılan şampiyonluğun ardından oluşan olumsuz havanın ardından, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın yaptığı açıklamalar, taraftarların yönetim kuruluna güvenini artırdı. Trabzonspor maçının ardından yönetim kuruluna yönelik verilen güven oyları yüzde 26'ya kadar düşerken, açıklamalar sonrası bu oran yüzde 46'ya yükseldi. Teknik direktör Christoph Daum'a duyulan güven de yüzde 10'dan 13'e yükselirken, futbol takımına duyulan güven yüzde 27'den yüzde 37'ye çıktı.

21.05.2010


 

Sumocular Kırkpınar'da şov amaçlı güreşecek

BU yıl 649.'su düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Japonya'dan gelecek Sumo Güreşçileri, Er Meydanında gösteri amaçlı güreşecek. Edirne Valisi Mustafa Büyük, yaptığı açıklamada, Kırkpınar'ın dünyaya tanıtımı amacıyla geçen yıl planlanmasına rağmen bazı aksaklıklar nedeniyle gerçekleştirilemeyen ''Sumo ve Kırkpınar'' buluşmasının bu yıl gerçekleşeceğini söyledi.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin çok eski ve köklü olmasına rağmen lokal kalarak tanıtımında eksiklikler olduğuna dikkati çeken Vali Büyük, şunları kaydetti:''Bu yıl sumo güreşçileri Edirne'ye gelerek, 649. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Er Meydanına çıkacaklar. Japonya'dan gelecek 5 güreşçi ve 5 teknik ekip için hazırlıklar tamamlandı. Biletleri alındı. Bu tarz gösteri amaçlı durumları tanıtımın amacı olarak kullanmalıyız. Kırkpınar'ı sadece Edirneli sadece Türk insanı bilmemeli. Dünya vatandaşlarının Edirne denince Selimiye Camisi akıllarına geliyorsa Kırkpınar'da gelmeli.''

21.05.2010


 

Kadir Has Stadının çimleri değişiyor

KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi, sezon boyunca zemini nedeniyle eleştirilen kadir has Stadının çimlerini değiştirme kararı aldı.

Kayserispor Onursal Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki, 19 Mayıs kutlamalarında Kayserispor'a ilişkin soruları yanıtladı. Bursaspor'un şampiyonluğunu kutlayan Başkan Özhaseki, Kayserispor taraftarlarına da sitem dolu sözler söyledi. Çimlerde ki değişiklik için bayram kutlamalarını beklediklerini belirten Başkan Özhaseki, tedbirleri erken alacaklarını söyledi. Başkan Özhaseki, sökülen çimlerin parklarda kullanacağını belirtirken, yeni ekilecek olan çimlerin çok daha kaliteli bir şekilde gelecek sezona hazır olacağını söyledi.

21.05.2010


 

Aydınspor tesislerine 3. defa hırsız girdi

BİR zamanların ''Efe''si Aydınspor'un başı bu kez de hırsızlarla dertte. Amatör Küme'ye düştükten sonra bile bir türlü sıkıntılarını çözemeyen, Aydınlıların sırtını çevirdiği Aydınspor'da her gün bir sorun yaşanıyor.

Son bir ay içerisinde 3 kez hırsızlık olayının yaşandığı Aydın Belediyesi'ne ait Hüseyin Aksu Tesisleri'nde kulübün elinde sadece camekan içinde korunan 1966 yılından bu güne çeşitli branşlarda elde edilen kupalar kaldı. Kulüp müdürü Muammer Kırmızı, hırsızların kupalara dokunmamasının manidar olduğunu, istedikleri anda tüm kupaları camı kırıp alabileceklerini söyledi.

21.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.