24 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Abbas: Toprak takası olabilir’

FİLİSTİN Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ilke olarak İsrail tarafı ile toprak takasında mutabık olduklarını, ancak ne kadar toprak takası yapılacağına ilişkin bir anlaşma olmadığını söyledi.

Ramallah’ta Filistinlilerin Yahudi yerleşimlerinde üretilen ürünlere yönelik boykot kampanyasına katılan Abbas, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Abbas, Wall Street Journal gazetesinde yayımlanan bir haberde, “Filistinlilerin İsrail’le barış görüşmelerinde daha fazla toprak tavizlerinde bulunmaya niyetli oldukları, tavizlerin Batı Şeria’nın yüzde 4’üne kadar varabileceği” iddialarına “Prensip olarak toprak takasında mutabıkız. Ama, İsraillilerle ne kadarlık bir toprak takası yapılacağı konusunda bir anlaşmaya varmadık” dedi. ABD’nin Orta Doğu temsilcisi George Mitchell aracılığıyla İsrail’le yapılan dolaylı görüşmelerin ilk iki turunda herhangi bir ilerleme kaydedilip kaydedilmediği konusunda birşey söyleyemeyeceğini belirten Abbas, “Görüşmelerde bir ilerleme var mı yok mu bunu söyleyemeyiz. Ancak, her şeyin doğru yönde gideceği, sınırlar ve güvenlik konularının böylece tamamlanacağı ümidini taşıyoruz” diye konuştu. Abbas, Mitchell ile görüşmelerin ilk turunda İsrail’le sınır ve güvenlik düzenlemelerinin ele alındığını, ikinci turunda da Mitchell’in bazı sorularla geldiğini belirterek, “Bu soruları Arap kardeşlerimizle işbirliği içinde cevaplandıracağız” dedi. Filistinlilerin Yahudi yerleşimlerinin ürünlerini boykot etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Abbas, “Bizim yaptığımız boykot İsrail’e karşı değil. Bizim İsrail’le ilişkilerimiz, onlardan yaptığımız ithalat var. Ama yerleşimlerden gelen ürünlere karşıyız. Filistin pazarına yerleşim ürünlerinin girmesini yasaklayan bir kararname çıkardık. Buna uluslar arası toplumdan da büyük destek var” diye konuştu. Abbas, İsrail-Filistin dolaylı görüşmeleriyle ilgili ilk kez açıklama yaparken, Filistinli Başmüzakereci Saib Erekat, Mitchell’in, her iki tarafın 4 ay süresince görüşmelerle ilgili basına herhangi bir açıklamada bulunmamalarını istediğini belirtmişti.

24.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İran: Yaptırım, takası bozar

  İsrail, ülke çapında tatbikat yapıyor

  Abbas: Toprak takası olabilir’

  Çin’de çifte kaza: 42 kişi öldü

  Somali’de çatışma: 20 ölü

  Pakistan’da 800 siteye daha yasak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.