24 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

İstihdamdaki toparlanma beklenenden hızlı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, en son verilere göre, istihdamdaki toparlanmanın beklenenden hızlı gerçekleştiğini söyledi.

İşsizlik ve istihdama ilişkin soruları cevaplan Bakan Babacan, Türkiye’de genelde, Ocak ayından Şubat’a işsizlikte artış olurken, bu kez düşüş olduğunun altını çizerek, ‘’Mevsimsel etkilerden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 12,7 düzeyinde bulunuyor. İstihdamdaki toparlanma beklenenden hızlı gerçekleşiyor. Geçen yıl Şubat’tan, bu yıl Şubat’a kadar toplam 1 milyon 488 kişilik istihdam artışı oldu’’ dedi. Şubat’tan Şubat’a bakıldığında, sanayideki istihdam artışının 293 bin kişi olduğunu bildiren Babacan, şöyle devam etti: ‘’İnşaat’ta 90 bin kişi artmış. Hizmetlerde, geçen seneye göre 423 bin kişi artmış. Mevsimsel etkilerden arındırılmış işsizlik oranı geçen yıl Şubat’ta yüzde 14,3 iken bu yıl yüzde 12,7 olmuş. Genel işsizlik oranı, geçen yılın Şubat ayından bu yılın Şubat ayına kadar yüzde 1,7 oranında düşüş gösterdi. Bu pek çok kişinin beklediğinden daha hızlı bir düşüştür. İstihdamda henüz kriz öncesine geri dönmesek de yinede beklentilerin üstünde çok hızlı bir toparlanma bulunuyor. Pek çok gelişmiş ülkede, 2011 yılı sonuna kadar işsizlik oranı artmaya devam ederken, bizde ise düşüş başladı. Geçen yılın Mayıs ayından buyana, mevsimsellikten arındırılmış işsizlik rakamları bize, ay bazında, işsizlikte düzenli bir düşüş olduğunu gösteriyor.’’

Babacan, sanayileşmiş ülkelerdeki işsizlik oranı yükseliş içindeyken ve bu yükselişin 2011 yılı sonuna kadar sürmesi beklenirken, Türkiye’de işsizliğin düşüş içinde bulunduğunu vurguladı. Babacan, bundan sonra en çok destek verecekleri konuların başında istihdamın geleceğini belirterek, ‘’Ulusal İstihdam Stratejisi, işsizliği azaltıp, istihdamı artırmayı amaçlıyor. Haziran’ın ilk yarısında geniş katılımlı olarak yapacağımız EKK’da Ulusal İstihdam Stratejisini geniş katılımlı bir uzlaşmayla belirleyeceğiz’’ dedi.

24.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Yemedik, silâh aldık

  HES özelleştirme maratonu bugün tamamlanacak

  İstihdamdaki toparlanma beklenenden hızlı

  Galericiler OTOPORT’ta bir arada olacak

  THY dış hatlarda yüzde 21 büyüdü

  Ramzey motosiklet, Afrika'da iki fabrika kuracak

  Elma cipsi, artık iç piyasada

  Selva’dan 3 dakikada pişen, şipşak makarna

  ADSL abone sayısı 6,5 milyona ulaştı

  TÜRES 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.