24 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

İtalya'da İnter çoşkusu

İNTER'İN Madrid’deki final maçında Bayern Münih’i 2-0 yenerek Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 45 yıl aradan sonra zafere ulaşması, İtalyan gazetelerinde manşetten verildi.

İnter’in bu sezon İtalya Kupası, Serie A ve Avrupa Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam üç kupa kaldıran tek İtalyan takımı olduğunu belirten gazeteler, Teknik direktör Jose Mourinho’nun Siyah-mavili kulübe veda edeceğini açıkladığına da değindiler. İtalyan basınında İnter’den Mourinho’nun ayrılması durumunda, siyah-mavililerin teknik direktörlüğünü halen Catania’yı çalıştıran Sinias Mihajloviç’in üstlenebileceğini ileri sürerken, Corriere dello Sport gazetesi ise, ‘’İnter’in başına Guus Hiddink de geçebilir’’ iddiasında bulundu.

Halen Türkiye (A) Millî Futbol Takımıyla sözleşmesi bulunan Hiddink’in siyah-mavili kulüple anlaşmasının ihtimal dahilinde olduğundan söz eden Corriere dello Sport, konuya ilişkin haberinde, ‘’Dün Madrid’de olan Mihajloviç ‘Ben Milano’ya mı gideceğim? Umarım olur’ dedi. Ancak şimdi Hiddink ismi de ön plana çıkıyor’’ başlığını kullandı.

La Gazzetta Sportiva, siyah-mavililerin tarihi zaferini, ‘’Sadece İnter’’ manşetiyle duyurdu. Manşetin üst ve alt başlıklarında ise şu cümlelere yer verildi: ‘’Etti üç! İtalya Kupası ve lig şampiyonluğunun ardından Avrupa Şampiyonluğu: Tarihi üçleme. Milito Bayern’i darmadağın etti. Mou’dan gözyaşları ve de elveda.’’

İnter Başkanı Massimo Moratti’nin, ‘’45 yıl sonra o müthiş sevinci tekrar yaşıyorum’’ biçimindeki sözünü ilk sayfadan veren La Gazzetta Sportiva, Mourinho’nun tepkisini ise, ‘’Kalır mıyım? Bilmiyorum. Önemli teklifler aldım’’ başlığıyla özetledi.

‘’İnter bir efsane’’ başlığını kullanan Corriere dello Sport, spot cümlelerinde ise şu ifadelere yer verdi: ‘’Siyah-mavililer 45 yıl sonra tekrar şampiyon: Bayern’i 2-0 yendiler. Mourinho ağladı ve ‘Gidiyorum’ dedi. Milito’dan iki harika gol: ‘Prens’, İtalya kupasında da, lig şampiyonluğunda da, Avrupa Şampiyonluğunda da skoru belirledi.’’ Torino merkezli Tuttosport gazetesi ise, ‘’İnter kendinden geçti’’ manşetiyle çıktı. Alt başlıkta, ‘’Milito Şampiyonlar Ligi’nin kahramanı: Mourinho tarih oldu’’ cümlelerini kullanan Tuttosport, Mourinho’nun Real Madrid’in başına geçmek üzere İnter’e veda mesajı verdiğini de ilk sayfadan duyurdu.

Bayern Münihli futbolcular maçın bitmesiyle yıkıldı

Finalde İnter'e kaybederek, 2001'den sonra tekrar Şampiyonlar Ligini kazanma şansını tepen Bayern Münih'te maçtan sonra büyük üzüntü hakimdi. Teknik direktör Van Gaal, Barcelona'dan yardımcısı olan ve kupayı kaptırdığı Mourinho'yu tebrik etti.

24.05.2010


 

Franck Ribery, sözleşmesini uzattı

ALMANYA'NIN Bayern Münih kulübü, Fransız oyuncu Franck Ribery’nin sözleşmesinin 2015 yılına kadar uzatıldığını açıkladı.

Bayern Münih kulübünün internet sitesindeki haberde, Ribery’nin 2011’de sona erecek sözleşmesini 30 Haziran 2015’e kadar uzatıldığı belirtildi. Habere göre Bayern Münih Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, Ribery ile yeni bir sözleşme imzalanmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Rummenigge, ‘’Dünyanın en iyi oyuncularından biriyle anlaşmış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu, Bayern Münih’in gelecek yıllarda büyük hedefleri olduğunun göstergesi’’ dedi. Ribery de ailesiyle birlikte Münih’te kalmaktan mutlu olduğunu belirtti ve ‘’Bayern Münih benim için büyük bir aile oldu’’ dedi. Ribery’nin alacağı ücret henüz açıklanmadı. Başta Real Madrid olmak üzere Avrupa’nın önde gelen kulüplerinden bazılarının Ribery ile uzun süredir ilgilendiği biliniyordu.

24.05.2010


 

Yapacak çok şey var

A MİLLî Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, (A) Millî takımının Çek Cumhuriyeti maçında güzel oynadığını ama daha yapılacak çok şey olduğunu söyledi. Hiddink, (A) Millî Futbol takımının Çek Cumhuriyetini 2-1 yendiği maçın ardından yaptığı açıklamada, ABD’de 12 gün boyunca bulunup 3 maç yapma olanağı ve antrenman yapmalarının kendisi için iyi olduğunu, bu şekilde oyuncuları daha yakından tanıma imkanı bulacağını belirtti.

(A) Millî takımının maçta güzel oynadığını ama daha yapılacak çok şey olduğunu söyleyen Hiddink, ‘’Tabiî bu sezonun sonu onu da dikkate almak lâzım, oyuncuların antrenmanlarda ve bugünkü maçtaki durumundan mutluluk duyuyorum’’ dedi.

(A) Millî Takım Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin de maçın ardından Türk ve yabancı gazeteciler için basın toplantısı düzenledi. Oğuz Çetin maçı değerlendirmesinin sorulması üzerine, ABD kampının ne kadar yararlı olduğunu ilk günden beri gördüklerini, ABD’deki maçlarda çok sayıda Türk vatandaşının kendilerine destek verdiğini, ortamın bu açıdan son derece güzel olduğunu belirterek, herkese teşekkür etmek istediklerini belirtti. Çetin, ‘’Yine bu maça girerken bizim için çok önemli olan iki sporcumuza jübile yaptık, Okan ve Emre’ye, onlara da bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum’’ dedi. Çetin, maçın ilk yarı ve ikinci yarının büyük bir bölümünde istediklerini ortaya koyduklarını belirtti.

24.05.2010


 

A. Gücü, Lemerre ile yollarını ayırdı

ANKARAGÜCÜ geçen sezonun ikinci yarısında takımının başına getirilen Fransız teknik direktör Roger Lemerre ile yollarını ayırdı.

Basın sözcüsü Avni Kavlak, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, sezonun ikinci yarısında, ligin bitimine kadar anlaşma yapılarak göreve getirilen Roger Lemerre ile karşılıklı el sıkışılarak, vedalaşıldığını kaydetti. Lemerre, kulüp başkanı Ahmet Gökçek ve diğer yöneticilerle vedalaşırken, Ankara’da çok güzel günler geçirdiğini, taraftarlardan ve bütün Ankaragücü camiasından büyük yakınlık gördüğünü söyledi. Bu arada Kavlak, Ankaragücü’nün yeni teknik direktörünün ilerleyen günlerde yapılacak toplantıyla kamuoyuna açıklanacağını da sözlerine ekledi.

24.05.2010


 

NBA’de Boston Celtics finale doğru

AMERİKAN profesyonel basketbol ligi NBA’de, Doğu Konferansı final serisinin üçüncü maçında, Boston Celtics, evinde Orlando Magic’i 94-71 yenerek seride 3-0 öne geçti.

7 maç üzerinden oynanan seride bir galibiyet daha alması halinde NBA finaline yükselecek Celtics, bu sonuçla final için çok büyük bir avantaj sağladı. NBA’de daha önce hiçbir takım play off’larda 3-0 geriye düştüğü seriyi kazanamadı. Boston’daki TD Garden’da oynanan maçta, Celtics’den Glen Davis 17 sayıyla sahanın en skorer ismi oldu. Boston ekibinde oyun kurucu Rajon Rondo, 11 sayı, 12 asist ve 4 top çalmayla ‘’double-double’’ yaptı. Celtics’de Paul Pierce 15 sayı, 9 ribaunt, Ray Allen 14 sayı 6 ribaunt, Kevin Garnett, 10 sayı 6 ribaunt ile oynadı. Orlando Magic’de en skorer isimler 15’er sayı kaydeden Vince Carter ve Jameer Nelson oldu. Dwight Howard da 7 sayı 7 ribaunt ile sahanın etkisiz isimleri arasında yer aldı. Serinin 4. maçı pazartesiyi salıya bağlayan gece Boston’da oynanacak.

24.05.2010


 

Serkan: Bu yıl kupa, seneye şampiyonluk

TRABZONSPOR'UN orta alan oyuncusu Serkan Balcı, bu sezon iyi bir performans gösterdiğini belirterek, teknik direktör Şenol Güneş’in gelişinin bunda etkili olduğunu söyledi.

Bordo-mavili takımda 34 lig maçının 30’un da forma giyen Serkan Balcı, bu yıl iyi bir performans gösterdiğini ifade ederek, ‘’Şenol hoca geldikten sonra performansım daha da çok arttı. Bu güven meselesi. Hoca sana o güveni veriyorsa sende karşılığını verebiliyorsan tedirgin olmuyorsun, rahat davranıyorsun’’ dedi. Rahatlığın futbolda çok önemli olduğunu ifade eden Serkan Balcı, şöyle devam etti: ‘’Ben de bu rahatlığı sergilediğime inanıyorum. Hocam nerde görev verirse, hedefim sadece oynamak. İstediği kadar para versinler oynamamak ondan daha beter. Çünkü para önemli değil benim için oynamak önemli. İnşallah öbür sezon daha çok üstüne katıp Trabzonspor’un başarısı için elimden geleni yapacağım.’’ Gelecek sezon sonunda kontratının biteceğini kaydeden Balcı, Trabzonspor’da mutlu olduğunu ve iyi performansını sürdürerek takımda kalıcı olmak istediğini kaydetti. Bu sezonu Ziraat Türkiye Kupası’nı alarak kapadıklarını anımsatan Serkan Balcı, ‘’İnşallah gelecek yıl hedeflediğim lig şampiyonluğunu alırız. Tüm camianın beklentisini biliyoruz. Bunun için mücadele edeceğiz’’ diye konuştu.

24.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.