28 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Vergi denetiminde yeni dönem

Malıye Bakanlığı, iş dünyasının denetim şikâyetine kulak verdi, vergi incelemelerine disiplin standardı geliyor.



Konut satışları yüzde 26 düştü

Türkıye’de 2010 yılının ilk çeyreğinde (Ocak-Şubat-Mart) satılan konut sayısı, bir önceki döneme göre yüzde 26,13 düşüşle 85 bin 857 olarak gerçekleşti.



Türk-İş: Çekirdek ailenin açlık sınırı 826 TL

Türk-İş, Mayıs ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırını 826,19, yoksulluk sınırını 2691,18 lira olarak hesapladı.



Makine sanayii Gaziantep’te buluşacak

Kamu alıcıları ile makine üreticileri, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün başkanlığında Gaziantep’te yapılacak toplantıda bir araya gelecek.



İngiltere, banka vergisine karşı çıkıyor

İngıltere, AB Komisyonu’nun, gelecekteki muhtemel malî krizlerde finans sisteminde sıkıntı oluşturmasını engellemek için doğrudan ulusal fonlara gidecek, bankacılık sektörüne yönelik ön vergi sistemi önerisine karşı çıkıyor.



Buğday hasadında düş kırıklığı

Türkıye’nın en erkenci buğday hasadını yapan Adana’da beklediği rekolteyi elde edemeyen üretici, fiyatların da 50 kuruş seviyesine düşmesi dolayısıyla zarar etme endişesi yaşıyor.



Et ve Balık Kurumu bayilik verecek

Et fiyatlarındaki artışı dengelemek amacıyla sığır ithalatı için ihale yapan Et ve Balık Kurumu şimdi de halka doğrudan satış zincirini genişletiyor.



Ticaret kanunu hayatî öneme sahip

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Türk Ticaret Kanunu’nun Türk iş dünyası için hayatî öneme sahip olduğunu belirterek, ‘’Gerek iktidar partisi gerekse muhalefet partilerinin yetkilileri ile yapılan görüşmeler, kanunun yasalaşması için bir takvimin belirlenmesi ve konuya makul bir sürenin tahsis edilmesi halinde tüm tarafların tasarıyı desteklediğini ortaya koydu.



Serbest Bölgeler dünyaya tanıtılacak

Serbest Bölgeler Genel Müdür Yardımcısı Necmi Uğurlu, Türkiye’deki serbest bölgelerin dünyaya tanıtımı için uluslar arası bir eylem planı hazırladıklarını ve bunu uygulamaya başladıklarını bildirdi.



IMF: Doların uzun bir geleceği var

Uluslararasi Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, doların uluslararası sistemde ana referans para birimi olarak uzun bir geleceği olduğunu söyledi.



İspanya, Türkiye’nin rüzgârına talip

İspanya Rüzgâr Enerjisi Birliği (AEE) Direktörü Alberto Cena, Türkiye’de İspanyol şirketler aracılığıyla rüzgâr çiftlikleri geliştirmek, yeni projeler üretmek istediklerini bildirdi. Bir konferansa katılmak üzere geldiği İstanbul’da soruları cevaplayan Cena, rüzgâr enerjisindeki tecrübelerini Türkiye’ye de aktarmayı amaçladıklarını bildirdi.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.