28 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Askeri siyasete 27 Mayıs yerleştirdi

Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali: “27 Mayıs darbesinin ürünü olan 61 Anayasası hukuk yönünden askeri siyasetin içine yerleştirdi. Millî iradeye ortaklar getirdi. Bunlardan biri Anayasa Mahkemesi, diğeri de Millî Güvenlik Kurulu. MGK askeri doğrudan siyasetin içine ve tepesine yerleştirdi.”


AYDEMİR 22 ŞUBAT 1962'DE DARBE YAPMAK İSTEMİŞTİ

Araştırmacı yazar Erol Maraşlı, darbeci subayların ifadeleriyle dönemin belgelerine dayanarak hazırladığı “Balans Ayarları” isimli kitabında, 27 Mayıs

Demokrasi şehitleri anıldı

27 MAYIS 1960 askeri müdahalesinin ardından idam edilen dönemin başbakanı Adnan Menderes ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ile Maliye Bakanı Hasan


  Kurtulmuş: TSK darbeyi kınasın

SAADET Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türk Silahlı Kuvvetlerini 27 Mayıs darbesini kınamaya davet etti.


  Malî Kural TBMM’de

MALÎ Kural Kanunu Tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu. Tasarı, mali sürdürülebilirliğin ve öngörülebilirliğin artırılmasıyla makro ekonomik istikrarın güçlendirilmesi için kamu mali yönetiminde uygulanacak mali kurallar ve bunlara ilişkin düzenlemeleri içeriyor.


  Palangalı: Demokrasi tarihinin utanç günü

DEMOKRAT Parti (DP) Kütahya İl Başkanı Atila Palangalı, demokrasiyi katleden, mazlum insanları zulmeden ve şehit eden, sorgusuz sualsiz hapishanelere tıkan, bir dönemin başlangıcı olan 27 Mayıs’ın Türk demokrasisinin bir utanç günü olarak tarihteki yerini aldığını söyledi.


  Zorbalığın ilk halkası

ÖZGÜR-DER Genel Başkanı Rıdvan Kaya, yarım asırdır süregelen kirli geleneğin başlatıcısı, zorbalık geleneğinin en ilk halkası olan 27 Mayıs darbesini lanetledi.


  27 Mayıs AB ile bütünleşme sürecine ağır darbe indirdi

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Türkiye’de demokrasinin ilk darbeyi yediği sabahın 50. yıldönümü.


  Bir şehit daha

Türkiye-Irak sınırında bulunan Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Andaç köyünün kırsal kesiminde arazi arama tarama faaliyetleri yürüten güvenlik güçleriyle bir grup terörist arasında çatışma çıktı. Çatışmada bir erin şehit olduğu, üç erin de yaralandığı bildirildi.


  Adana yine başkansız

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Çelikcan, dün itibariyle görevini bıraktı ve Belediye Meclisinin Valilik kararıyla 3 Haziran Perşembe günü seçim gündemiyle toplanacağını bildirdi.


  KKTC’de hükümet güvenoyu aldı

KKTC’de İrsen Küçük Başbakanlığında kurulan Ulusal Birlik Partisi (UBP) azınlık hükümeti, Cumhuriyet Meclisinde güvenoyu aldı.


  Tuzla tersanesinde yine ölüm

Tuzla Tersaneler Bölgesinde, Selahattin Arslan Tersanesi’nde kızak kaldırma sırasında halatın kopması sonucu bir işçi öldü, bir işçi de yaralandı.


  Barzani, Türkiye’ye gelecek

Dışİşlerİ Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani’nin önümüzdeki haftalarda Türkiye’ye geleceğini söyledi.


  Gaziantep’te trafik kazası: 4 ölü

Gazİantep’te kamyon ile otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi öldü. Edinilen bilgiye göre, Gaziantep-Kilis kara yolunun 17. kilometresinde Ömer Faruk Emmiş yönetimindeki 46 LE 021 plâkalı otomobil ile Kadir K’nın kullandığı 63 UD 837 plâkalı kamyon çarpıştı.


  Erzincan’da “Ergenekon” kazısı dün de sürdü

Erzıncan’dakı ‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında, bir et entegre tesisinde önceki gün başlatılan ve akşam saatlerinde ara verilen kazı çalışmalarına dün de devam edildi.


  Sümela’da da 1 günlük ibadet izni

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Maçka ilçesinde bulunan tarihî Sümela Manastırı’nın, 15 Ağustos’ta, bir günlüğüne ibadete açılacağını bildirdi. Vali Kızılcık, yaptığı açıklamada, Altındere Vadisi’ndeki Karadağ’ın eteklerine kurulan manastırın, Trabzon’un önemli turizm merkezlerinden olduğunu belirtti.


  Yılda 2 bin 500 hafız yetişiyor

Dİyanet İşleri Başkanlığı (DİB) adına, mukaddes belde Mekke’de uzun yıllar görev yapan Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Dr. Ekrem Keleş, bu ülkede düzenlenen Kur’ân okuma yarışmalarında eskiden Türkiye’den katılım ve başarı elde edenler olmasına rağmen son 13 yıldır kimseyi göremediğini söylüyor.


  SBS için yeni fırsat

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı (MEB), çeşitli sebeplerle Seviye Belirleme Sınavları’na (SBS) başvuramayan 583 bin öğrenci için yeniden fırsat tanıdı.


  21. yüzyılda elektriği olmayan mahalle

Kütahya’nIn Tavşanlı ilçesine bağlı bir köyün 7 haneye sahip mahallesindeki 47 kişi, elektrik olmadan hayatlarını sürdürüyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.