28 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Euro 2016'yı yapabilecek güçteyiz

Dünyanın en büyük üçüncü organizasyonu olan 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı Türkiye'ye getirmek için yapacağımız final sunumuna sadece saatler kaldı. Bugün İsviçre’nin Cenevre şehrinde belirlenecek evsahipliği için Fransa ve İtalya ile mücadele edeceğiz. Türkiye'nin adaylığı konusunda en büyük güvencesi olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı ve şampiyonanın Türkiye'ye alınması durumunda yapılacak olan yeni stadları finanse edecek 920 milyon Euro'luk "garanti mektubu" nu gösterebiliriz.

UEFA'ya teslim edilen Türkiye dosyasının içinde varolan statlarda yapılacak revizyondan sonraki halleri ve yeni yapılması planlanan statların projeleri yer aldı. Buna göre, Euro 2016 için İstanbul'da Olimpiyat Stadı'nın üstü ve yanları kapatılarak çevres düzenlemesiyle birlikte şampiyonaya hazır hale getirilecek. İnşaatına devam edilen Galatasaray Kulübüne ait Türk Telekom Arena da İstanbul'un bir diğer stadı olacak. Geçen sezon hizmete giren Kayseri Kadir Has Stadı'nın yanı sıra İzmir, Konya, Antalya, Bursa, Eskişehir ve Ankara'da yapılacak yeni statlar da şampiyonaya hazır hale getirilecek. Statların seyirci kapasiteleri 33 ile 55 bin arasında olacak. Tüm bu şehirlerin altyapı yatırımları 6 yıl içinde tamamlanacak. Özellikle ulaşım ve konaklama konularında 27.7 milyar Euro'luk yatırım gerçekleştirilecek.

Euro 2016 ile ilgili Avrupa'dan gelen olumlu yorumlar heyetimizi sevindirdi. Bir UEFA yetkilisinin, Türkiye’nin ilk defa bir Avrupa Şampiyonası düzenlemeye yetecek mali güce sahip olduğunun altını çizmesi, bu dev organizasyonun bize verileceği yolundaki umutlarımızı bir hayli arttırdı.

EROL DOYRAN [email protected]

28.05.2010


 

2016'da karar günü

TÜRKİYE'NİN yanı sıra İtalya ve Fransa'nın ev sahipliği yapmak üzere aday olduğu 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı (EURO 2016) düzenleyecek ülke bugün İsviçre'de yapılacak toplantıda belli olacak.

Cenevre'deki Espace Hippomene'de yapılacak toplantıda, aday ülkelerin yapacağı 30'ar dakikalık final sunumlarının ardından UEFA Yönetim Kurulu yapacağı toplantıda ev sahibi ülkeyi belirleyecek. Toplantıda ilk sunumu Türkiye yapacak. Defne Samyeli'nin yapacağı sunumda, 3. kere aday olan Türkiye'nin bu organizasyonu daha önce yapmamış olmasının, diğer adayların daha önce ev sahipliği yapmış olmasının, Türkiye'nin turizm potansiyelini son 6-7 senedir yüzde yüz arttırdığının ve ulaşım konusunda yapılan yatırımların vurgulanacağı bildirildi. Türkiye'yi İtalya ve Fransa'nın sunumları takip edecek. Sunumların ardından, saat 12.00'de UEFA Yönetim Kurulu üyeleri bir müzakere sürecine girecek ve oylama yapılacak.

PLATİNİ VE ERZİK OYLAMAYA KATILAMAYACAK

UEFA Başkanı Michel Platini (Fransa), UEFA Yönetim Kurulu Birinci Asbaşkanı Şenes Erzik (Türkiye) ve UEFA Yönetim Kurulu üyesi Giancarlo Abete (İtalya) ülkeleri aday olduğu için müzakere ve oylama aşamasına katılamayacaklar.Bu organizasyon için yapılacak sunumda, müzakerelerde ve oy verme aşamasında yer alacak 13 üye ise şunlar: Geoffrey Thompson (İngiltere)-Toplantıya başkanlık edecek Angel Maria Villar Llona (İspanya), Marios N. Lefkaritis (Kıbrıs Rum Kesimi), Dr. Joseph Mifsud (Malta), Allan Hansen (Danimarka), Frantisek Laurinec (Slovakya), Avraham Luzon (İsrail), Dr. Gilberto Madail (Portekiz), Mircea Sandu (Romanya), Grigoriy Surkis (Ukrayna), Michael van Praag (Hollanda), Liutauras Varanavicius (Litvanya), Dr. Theo Zwanziger (Almanya).

OYLAMA PROSEDÜRÜ NASIL OLACAK?

Oylama sürecinde, üç aday olduğu için, UEFA Yönetim Kurulu'nun oylamada bulunma hakkı olan üyelerinin, adayları seçime göre yükselen bir sıralamayla belirtme zorunlulukları bulunuyor. Bu bağlamda, oy hakkı olan üyeler en çok tercih ettikleri adaydan en az tercih ettikleri adaya doğru bir sıralama yapacaklar ve en az tercih edilen aday bir puan alırken, ikinci sıradaki ülke iki ve ilk sıradaki ülke, kurallara göre, toplam aday sayısı artı iki puan, yani 5 puan alarak oylamaya dahil olacak. İlk tur oylama sonucunda son sırada kalan ülke oylama dışı kalacak ve kalan iki ülke arasında bir oylama daha yapılarak EURO 2016'ya ev sahipliği yapacak ülke belirlenecek.

28.05.2010


 

Arda Liverpool'la anlaşmaya yakın

GALATASARAY'DA forma giyen Arda Turan'ın, Premier League ekiplerinden Liverpool yolunda olduğu ileri sürüldü. İngiliz basınında yer alan haberde, 23 yaşındaki oyuncunun, Arsenal ve Tottenham'dan ziyade, Liverpool ile anlaşmaya yakın olduğu iddia edildi.

Haberde, Liverpool'daki geleceği belirsiz olduğu için Arda konusunda daha önce herhangi bir yaklaşımda bulunamayan Benitez'in, son gelen bilgilere göre Arda'yı takıma katma konusundaki niyetini ifade ettiği, Tottenham ile Arsenal'in gelişmeleri yakından takip ettiği kaydedildi. Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger'in, Barcelona'ya transferi gündemde olan Cesc Fabregas'ın geleceğine odaklandığı ve Arda Turan konusuna uzak kaldığı belirtilen haberde, Benitez'in İngiliz ekibindeki durumunun halen belirsizliğini koruduğu ve bunun, Liverpool'un Arda için girişimde bulunma olasılığını etkilediği ifade edildi.

POTADA ALTYAPI SEÇMELERİ

Galatasaray basketbol takımı seçmeleri 29 Mayıs Cumartesi günü Florya Metin Oktay tesislerinde yapılacak. Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklamaya göre, Erkek ve bayan takımına oyuncu yetiştirmek için yapılacak olan seçmelere 1996 2000 yılları arasında doğan sporcular katılabilecek. Seçmelerin doğum tarihlerine göre saatleri ise şu şekilde açıklandı; 1996 Doğumlu sporcular saat 10:30, 1997 Doğumlu sporcular saat 11:30, 1998 Doğumlu sporcular saat 12:30, 19992000 Doğumlu sporcular 13:30

28.05.2010


 

Voleybolda önemli sınav

VOLEYBOLDA 2011 Erkekler Avrupa Şampiyonası 2. Raund 2. Tur maçları, bugün İtalya'nın da Gioia del Colle kentinde başlıyor.

(E) Grubu'nda yer alan Türkiye'nin, Ankara'da yapılan 1. tur maçlarının ardından elde ettiği grup liderliğini koruması gerekiyor. TVF Başkent Salonu'nda yapılan ilk tur mücadelesinde seyirci desteğini de arkasına alarak 3 maçından da set kayıpsız galip ayrılan ve final yolunda büyük avantaj elde eden (A) Milli Takım, 2. tur sonunda da grup lideri olursa finallere doğrudan katılabilecek. (A) Milliler, 2. sırayı elde ederse, finallere katılabilmek için bir tur daha oynayacak. 2. turun ardından 3. ve 4. olan takımlar ise elenecek.Bugünkü program şöyle: Türkiye-Romanya, (TSİ 21.30) Belarus-İtalya.

28.05.2010


 

Formula 1'de bin jandarma güvenliği sağlayacak

İSTANBUL Park Pisti'nde 28, 29 ve Mayıs tarihlerinde yapılacak Formula 1 Türkiye Grand Prix'si dolayısıyla yaklaşık bin jandarma görev yapacak.

İstanbul Jandarma Komutanlığından alınan bilgiye göre, jandarma, Formula 1 yarışları süresince İstanbul Park Pisti ve çevresi ile sorumluluk bölgesindeki yol güzergahlarında bugünden itibaren her türlü güvenlik tedbirini aldı. Bu çerçevede, yarışlar için İstanbul Park alanına çıkan ana ve tali yollarda, bu sabahtan itibaren eğitimli köpeklerle aramalar yapıldı. Uzaktan kumandalı bomba imha robotuyla bir tatbikat gerçekleştirildi. Temsili olarak bir valiz içerisine yerleştirilen bomba, robotla alınarak bölgeden uzaklaştırıldı. Temsili bomba, daha sonra fünye ile patlatılarak, başarılı bir şekilde etkisiz hale getirildi.

28.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.