29 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

ÜLKE DÜNYADAN KOPARILDI

Yakın tarihimizin utanç sayfası olan 27 Mayıs darbesi 50. yılında sorgulanıyor. MAZLUMDER İstanbul Şubesi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi. "Her darbe sonrası, hak ve özgürlükleri daraltan yasalar ve düzenlemeler yapıldı. Her darbe sonrası, darbe ekonomisi oluştu, darbeciler ve onların, sözde sivil uzantıları, çeşitli imtiyazlar elde ettiler. Ülke siyasî, kültürel ve ekonomik açıdan dünyadan koptu."

TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ YAPILDI

Açıklamanın devamında şöyle denildi: "Her darbe milleti kurtarma adına, millet iradesini yok eden toplum mühendislikleriyle ‘kul’ yetiştirme hedefiyle düzenlendi. Hak ve özgürlüklerin en geniş anlamıyla bütün vatandaşlara açılması, bunun siyasî, hukukî ve kültürel desteği için, öncelikle bütün kesimleriyle halkın, sivil ve resmî kurumların azami gayret içinde olmaları gerekmektedir. Darbelerden kurtulma vaktidir."

27 Mayıs’ın manşetleri sergide

MAZLUMDER İstanbul Şubesi, 27 Mayıs darbesinin 50. yıldönümü dolayısıyla “27 Mayıs 1960 Darbesinin Gazete Manşetleri Sergisi”nin açılışını yaptı. Sergi açılışında MAZLUMDER İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Av. Elif Uzunpınar bir basın açıklaması yaptı. Uzunpınar açıklamada darbe süreçlerinden bahsederek yapılan yanlışlardan ibret alma vaktinin geldiğini belirtti.

27 Mayıs faaliyetleri çerçevesinde dönemin Adalet Partisi Milletvekili ve devlet eski bakanı Hasan Aksay’ın katılacağı konferans bugün saat 13.00’te MAZLUMDER İstanbul Şubesi’nde gerçekleştirilecek. Sergi, bugün akşama kadar gezilebilecek.

DARBECİLERİN HEPSİ

DARBELERDEN NEMALANDI

Yaptığı açıklamada, “Bugün 27 Mayıs darbesinin üstünden elli yıl geçti. Ne yazık ki, bu süre içinde de biçimi, içeriği, kapsamı birbirine nazaran farklı olsa da, millî iradeyi ilga etme noktasında aynı paydada birleşen, peş peşe darbeler yaşandı” ifadelerini kullanan MAZLUMDER İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Av. Elif Uzunpınar, “Her darbe sonrası inanç ve ifade özgürlüğünün çerçevesi daraltıldı. Her darbe sonrası, hak ve özgürlükleri daraltan yasalar ve düzenlemeler yapıldı. Her darbe sonrası, darbe ekonomisi oluştu darbeciler ve onların, sözde sivil uzantıları, çeşitli imtiyazlar elde ettiler. Her darbe sonrası, ülke siyasi, kültürel ve ekonomik açıdan dünyadan koptu ve hedeflerinin gerisinde kaldı” şeklinde konuştu.

YÜZLEŞME VAKTİ

Av. Uzunpınar, “Bugün tarihle yüzleşme vaktidir. Yapılan yanlışları tesbit etme, ibret alma vaktidir. İyi darbenin olamayacağını, devletin milleti değil; milletin devleti olacağını anlama vaktidir. Gün hak ve özgürleri; etnik köken, din, mezhep ve meşrep ayırt etmeksizin en geniş haliyle bütün vatandaşlara açma zamanıdır. Bugün yapay ötekiler oluşturmaktan, yasaklardan haz almaktan kurtulma vaktidir” diye konuştu.

Bu ülkenin, üzerinde yaşayan herkese ait olduğunu belirten Av. Elif Uzunpınar “Hiç kimsenin, statüsü ne olursa olsun, payı, bir başkasından ne bir fazla, ne de azdır. Hiç kimse, ülkeyi çok sevdiği iddiasıyla, ayrıcalık elde edemez ve hiçbir vatandaşı suçlayamaz. Suç ancak, bağımsız mahkemelerin etki altında kalmadan vereceği kararlar sonucunda oluşur. Hiç kimse, kendini hukukun üstünde göremez. Hiç kimse kamu görevini, haddi aşarak kullanma hakkına sahip değildir. İlişkilerin zemini hukuktur. Hukukun ayaklar altına alındığı, yargının şaibeyle anıldığı yerde, düzenin sağlanması, barışın devamı mümkün değildir. Hak ve özgürlüklerin en geniş anlamıyla bütün vatandaşlara açılması, bunun siyasî, hukuki ve kültürel desteği için, öncelikle bütün kesimleriyle halkın, sivil ve resmî kurumların azami gayret içinde olmaları gerekmektedir. Darbelerden ve darbe anayasalarından kurtulmak vaktidir. Güce değil, özgürlüğe ve insana güvenme vaktidir. MAZLUMDER olarak, kurum ve kuruluşlarıyla herkesi, hak ve özgürlüklerin bütün vatandaşları kuşattığı, darbesiz geleceğe katkı sunmaya çağırıyoruz” şeklinde konuşmasını noktaladı.

29.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  1 kuruşluk borca şok icra

  ÜLKE DÜNYADAN KOPARILDI

  Hocalı kurbanları Iğdır’da anıldı

  Yassıada’da darbe protestosu

  Anayasa paketi 3 Haziran’da

  “Ergenekon”da hedef göstermeye 18 yıl

  Yargıtay’dan 6 yayın organına suç duyurusu

  2B arazisi sanıldığı kadar büyük değil

  “Pontus” iddiası tarihî saptırma

  BDDK’dan dolandırıcılık uyarısı

  Samimî görüş alış verişi yapıyoruz

  Daima kuvvet kanunda olmalı

  AB süreci Türkiye'nin tutkalı

  Edirne’de bir asker nöbette intihar etti

  25’inden sonra üniversite şansı

  Çapkın, merkeze atandı

  Başkan vekiline silâhlı saldırı

  Yardıma Rum engeli

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.