11 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Suç duyuruları devam ediyor

Hukuk Dernekleri Platformu, İsrail’in Gazze’ye insanî yardım götüren gemilere yaptığı saldırı ile ‘’insanlığa karşı suç’’ işlediği gerekçesiyle, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.


Ortak deklarasyon imzalandı

Türk-Arap İşbirliği Forumu Dışişleri Bakanları toplantısının sonunda açıklanan ortak bildiri çerçevesinde, Türkiye, Ürdün, Lübnan ve Suriye arasında s

Ambargo kalkana kadar durmak yok

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanî Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze’ye uygulanan ambargonun insanlığa karşı işlenen bir suç olduğ


  BYEGM, 90. kuruluş yıl dönümünü kutluyor

BaşbakanlIk Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün (BYEGM) 90. kuruluş yıl dönümü kutlamalarına devam ediliyor.


  Gül, Güney Kore’ye gidecek

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-bak’ın davetlisi olarak Güney Kore’ye üç günlük resmî ziyarette bulunacak.


  Abdülhamid’in torunu hastaneye kaldırıldı

Muğla’nIn Marmaris ilçesinde yaşayan Osmanlı padişahlarından Abdülhamid’in torunu Osman Nami Osmanoğlu kalp yetmezliği şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.


  İki kaza, 4 asker şehit

Mardin’in Dargeçit ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu bir asker şehit oldu, 2’si ağır, 14 asker yaralandı. Tokat’da da bir askerî helikopter düştü. Helikopterde üç personel bulunduğu ve kurtulan olmadığı belirtilirken, helikopterin düştüğü mevkiye çok sayıda ekiple birlikte askerî helikopterler de sevk edildi.


   AB süreci ekonomi açısından çok önemli

Almanya’nin Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, Türkiye’nin AB sürecinin ekonomi açısından çok önemli olduğunu belirterek, ‘’Çünkü, çoğu şirket AB üyesi ülkelere yatırım yapmak istiyor’’ dedi.


  Paşa paşa yatıyoruz

Ergenekon ana dâvâsının 151. duruşmasında tutuklu sanık Veli Küçük, kendisine destek vermek için gelen yakınlarının “Nasılsın?” şeklindeki sorularına, “Paşa paşa yatıyoruz” cevabını verdi.


  ‘’Sahte çürük raporu’’ dâvâsı 29 Eyül’de başlıyor

‘’Sahte çürük raporu’’ soruşturması kapsamında 8’i tutuklu 17 kişi hakkındaki iddianame mahkemece kabul edildi.


  Çöp konteynerinde lav silâhı bulundu

Maltepe’dekı bir çöp konteynerinde lav silahı bulundu.


  Demokrasi olmadan huzur ve refah olmaz

Eşıtlık ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkanı Ziya Halis, özgürlük olmadan demokrasi, demokrasi olmadan da huzur, barış ve refah olmayacağını söyledi Partisinin il teşkilatı binasının açılışı için Adana’ya gelen Halis, hükümetin hazırladığı Anayasa değişiklik paketinde eksiklikler bulunduğunu ifade ederek,’’Askerin dayattığı Anayasa ile yönetiliyoruz.


  Öğrenciler okulu asamayacak

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı (MEB), okula kayıtlı olduğu halde 20 günden fazla devamsızlık yapan ilköğretim öğrencilerinin okula devamlarını sağlamak amacıyla, aralarında Emniyet Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı, Ceza ve Tevkif Evleri ile Konsolosluk İşleri genel müdürlüklerinin de bulunduğu bütün ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapacak.


  Seviye Belirleme Sınavı’nda iptal yok

EĞİTİM Teknolojileri (EĞİTEK) Genel Müdürü Mahmut Tüncel, Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) yabancı dil testlerine ait cevap anahtarlarının farklı olmasının konu edilerek, sınavın iptal edilebileceği iddialarına ilişkin olarak, ‘’Sınavın kesinlikle, kısmen veya tamamen iptal edilmesi söz konusu değildir’’ dedi.


  Rotterdam İslâm Üniversitesi Avrupa’da tanınmayı kutladı

HOLLANDA YÖK’ünün (NVAO), 20 Mayıs tarihinde almış olduğu kararla Master Islamitische Geestelijke Verzroger bölümü tanınan Rotterdam İslâm Üniversitesi (IUR) Avrupa’da ilk kez tanınmasını kutladı.


  Başörtüsü mücadelesi devam ediyor

2005 yılından beri Türkiye’nin farklı şehirlerinde başörtüsü yasağına karşı haftalık basın açıklamaları ile mücadele eden “Türkiye Platformları” 8. buluşmalarını Sakarya’da gerçekleştirecek.


  Eğitim Sendikasında eğitim yardımı onaylanmadı

EĞİTİM Sen’de, ‘’çalışanlara, eğitim gören çocukları için yılda bir kere eğitim yardımı verilmesi’’ teklifi kabul edilmedi.


  Kızıltepe’de İHL’nin temeli atıldı

MARDİN’İN Kızıltepe ilçesinde yeni imam hatip lisesinin temeli törenle atıldı.


  Mağdur tüketici hakkını aldı

Tüketİcİnİn Korunması Hakkında Kanun kapsamında 81 ilde faaliyet gösteren il ve ilçe hakem heyetlerine geçen yıl 110 bin 321 tüketici şikâyeti ulaştı, her 4 şikayetten 3’ü tüketici lehine sonuçlandı.


  Devenin gen haritası tamam

Suudİ ve Çinli bilim adamları, devenin gen haritasını tamamladı.


  Süs balığı tarlası

Adana’nIn Yumurtalık ilçesinde bir çiftçi, 8 dekarlık tarlasını gölet haline getirip, deneme amacıyla ürettiği süs balıklarının 15 binini hasat etti.


  5 bin yıl önce de deri ayakkabı varmış


  iPad kullanıcılarının e-mail adresleri çalındı


  Çin malı saat, yaklaşık 4 milyon dolara satıldı


  Elektromanyetik dalgaları önleyen perde




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.