11 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İran’a yaptırım İsrail’i kesmedi

İsraİl Dışişleri Bakanlığı, BM Güvenlik Konseyi’nin İran’a yeni yaptırımlar öngören 1929 nolu kararını memnuniyetle karşıladı, ancak yine de yetersiz bulduğunu duyurdu.


“SESSİZLİĞİ KIRALIM” ÖRGÜTÜ

İsrail ordusunun Filistinli sivillere uyguladığı aşırı şiddeti duyurmak ve buna karşı kamuoyu oluşturmak için çalışan, eski İsrailli askerlerin kurduğ

Clinton: Türkiye ve Brezilya, İran’a hâlâ yardım edebilir

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türkiye ve Brezilya’nın, BM Güvenlik Konseyi’nin İran yönelik olarak kabul ettiği yeni yaptırımlar kararına rağm


  ABD’den Filistin’e yeni yardım paketi

ABD Başkanı Barack Obama, ABD’nin Filistinliler için 400 milyon dolarlık yeni yardımda bulunacağını açıkladı. Obama, Washington’ı ziyaret eden Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Beyaz Saray’da bir araya geldi.


  AB’den Gates’e cevap

AB, ABD Savunma Bakanı Robert Gates’in Avrupa’nın Türkiye ile bağları arttırmak konusundaki isteksizliğinin kısmen Türkiye-İsrail ilişkilerinin kötüye gitmesinden kaynaklandığına ilişkin sözlerini reddetti.


  NATO, Afgan ordusunu eğitecek

NATO savunma bakanları Afganistan, füze kalkanı ve NATO’nun reformu gündemiyle toplandı. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, NATO’nun sorumluluğunun bu ülke makamlarına devredilebilmesini sağlayacak Afgan güvenlik güçlerinin eğitimi çabalarının arttırılmasını istedi.


  Düğüne intihar saldırısı: 40 ölü

Afganİstan’In Kandahar şehrinde bir düğün töreninde patlama meydana geldi.


  İki Sırp, soykırım suçundan tutuklandı

Hollanda’da 2 Bosnalı Sırp, 1995 yılında BM’nin güvenli bölge ilân ettiği Srebreniça’da soykırım suçu işlemekten ömür boyu hapse mahkûm edildi.


  Hollanda’da koalisyon çıktı, Balkenende siyaseti bıraktı

Hollanda’da önceki gün yapılan erken genel seçimlerde hiçbir parti tek başına hükümeti kurabilecek çoğunluğu sağlayamadı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.