15 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya ile ticaret köprüsü kuruluyor

DEVLET Bakanı Zafer Çağlayan, ‘’Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü’’ kapsamında 2 bin 200 Türk ve 2 bin 300 yabancı olmak üzere 136 ülkeden toplam 4 bin 500 işadamının 100 binin üzerinde iş görüşmesi gerçekleştireceğini bildirdi.

Çağlayan, program kapsamındaki ‘’İstanbul Ticaret Bakanları Zirvesi’’ öncesinde düzenlenen basın toplantısında, programın, Dış Ticaret Müsteşarlığının koordinasyonunda, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) desteğiyle yapıldığını söyledi. Programda 23’ü bakan, 14’ü bakan yardımcısı seviyesinde olmak üzere 40 ülkenin resmi düzeyde temsil edildiğinin altını çizen Çağlayan, Dünya Ticaret Köprüsü Projesinin daha önce Avrasya, Asya-Pasifik, Afrika ve Balkanlar’a yönelik olarak düzenlenen ‘’dış ticaret köprüsü’’ programları sonrasında elde edilen başarılar sonucunda ortaya çıktığını ve günümüzde bir dünya iş zirvesi haline geldiğini vurguladı.

Etkinliğin, Türkiye’nin stratejik konumu ve doğu ile batı arasındaki köprü konumuyla tam anlamıyla örtüştüğünü ifade eden Çağlayan, dünya ekonomisinde ticaretin daraldığı kriz sonrasında küresel ekonomik ilişkilerin toparlanma sürecine girdiği ve ülkelerarası ticaretin giderek arttığı bir önemde yapılmasından dolayı da programın ayrıca önemli olduğunu belirtti. Türkiye’nin, Dünya Ticaret Köprüsü 2010 etkinliği ile önümüzdeki yıllarda ticaret hacminin artmasına katkı sağlayacağını ve ülkelerle ilişkilerini daha da geliştireceğini dile getiren Çağlayan, ‘’Organizasyon kapsamında 2 bin 200 Türk ve 2 bin 300 yabancı olmak üzere 136 ülkeden toplam 4 bin 500 işadamı 100 binin üzerinde iş görüşmesi gerçekleştirecektir’’ dedi.

Dünyada kriz sonrasında ülkelerin korumacı önlemlere başvurduklarına dikkati çeken Çağlayan, 2008’de 16 trilyon dolar olan dünya mal ticaretinin 2009’da 12,3 trilyon dolara gerilediğini, aradaki 3,7 trilyon dolarlık azalmanın son derece önemli bir rakam olduğunu, bunun Afrika kıtasının bir yıllık millî gelirinden daha fazla bir büyüklük ile ABD’nin millî gelirinin üçte biri civarındaki rakama tekabül ettiğini kaydetti.

Zafer Çağlayan, ticareti artırmanın yolunun korumacı önlemlerle olmadığının da tüm dünyaya bu etkinlikte deklare edileceğini ifade ederek, ‘’Dünya ekonomisi ve ticaretinin geliştirilmesi, ihracatının artırılması açısından bu program önemli işlev görecektir. Hedefimiz; sıfır sorun, sınırsız ticaret ile dünyanın yeni ticaret rotasını belirlemektir’’ şeklinde konuştu.

15.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Dünya ile ticaret köprüsü kuruluyor

  İnegöl mobilyası Dünya Kupası’nda

  En çok kadın, bankacılık sektöründe çalışıyor

  Türkiye Gazetesi hisseleri borsada

  Borsada yabancı payı arttı

  TAV, Medine’de ön yeterlilik aldı

  Aras Holding krize rağmen büyüdü

  Volvo’dan verimli sürüş

  Ek ödemenin maliyeti 780 milyon lira

  Avro, ihracatçıya kaybettiriyor

  İngiliz ekonomisi yavaş büyüyecek

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.