15 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

7 aylık asker şehit

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi dağlık arazi kesiminde terör örgütü PKK üyelerinin askeri birliğe düzenlediği saldırıda, bir asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Şehit olan jandarma er Mehmet Ali Birlik’in Hatay’daki acemi birliğinden sonra Hakkari’ye gittiği, 7 aylık asker olduğu bildirildi. Anne Hatice Birlik, ‘’Benim çocuğum 21 yaşında gitti. Neden böyle oluyor?’’ dedi. Bu arada, Siirt ili Baykan ilçesi Ziyaret beldesi ile Batman Kozluk ilçesi arasında askerî konvoya mayın tuzağı kuruldu ve iki kişi yaralandı..


Baykan’da mayın patladı: 2 yaralı

Sıırt’ın Baykan ilçesinde askeri malzeme taşıyan konvoyun geçişi sırasında meydana gelen mayın patlamasında 1’i asker 2 kişi hafif yaralandı.

Teröristler bir evi yağmaladı

Gümüşhane’de teröristlerin bir evi yağmaladığı bildirildi.


  ‘’Suça itilen çocuklar’ yarın komisyonda

‘’Suça itilen çocuklara’’ ilişkin yasa teklifi, yarın TBMM Adalet Komisyonunda ele alınacak. AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen’in imzasını taşıyan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmelerine, aynı gün tamamlanamaması durumunda Perşembe ve Cuma günleri de devam edilecek.


  Redd-i hâkim talebine ret

Diyarbakir 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Erzincan’daki silâhlı terör örgütü dâvâsı ile ilgili reddi hakim talebini kabul etmeyerek dosyayı Erzurum’a gönderdi.


  DSHP kapatılıyor

Demokratık Sol Halk Partisi (DSHP) Genel Başkanı Rahşan Ecevit, Kurucular Kurulu’nun partiyi kapatma kararı aldığını açıkladı.


  “Sınırsız bayramlaşma” için hazırlıklar başladı

Türk ve Suriyeli yetkililer sınır ötesi bayramlaşma hazırlıklarına başladı.


  Korsana 16 tutuklama

İzmır merkezli korsan yayın operasyonu kapsamında 14 ilde gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 52 zanlıdan 16’sı tutuklandı.


  Havalimanında yangın

İSTANBUL Atatürk Havalimanı apronunda uçaklara yolcu taşıyan Turkish Ground Service’ın (TGS) bir otobüsü, klima sistemlerinden kaynaklanan arızadan dolayı alev aldı.


  Minibüs ile TIR çarpıştı: 1 ölü 18 yaralı

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde tekstil işçilerini taşıyan servis minibüsü ile TIR’ın çarpışması sonucu bir kişi öldü, 18 kişi yaralandı.


  İsrail’e bir suç duyurusu da Adana’dan

Gazze’ye giden yardım gemisine düzenlenen baskında hayatını kaybeden tekvandocu Çetin Topçuoğlu’nun yakınları ile İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Adana Temsilcisi Ali Aygün, İsrail Cumhurbaşkanı ve Başbakanı da dahil 6 yetkili ile askerler hakkında suç duyurusunda bulundu.


  Davutoğlu: Komisyonda ısrarlıyız

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail’in saldırısını araştırmak üzere uluslararası bir komisyon kurulması konusunda ısrarlı olduklarını, İsrail’in kuracağı bir komisyona uluslararası katılımın olması bu komisyonu uluslararası nitelikte kılmayacağını kaydetti.


  AKP milletvekilleri ABD’ye gitti

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Türkiye’nin ‘’eksen kayması’’ diye bir gündeminin bulunmadığını belirterek, ABD ziyaretlerinin amacının Türk dış politikasıyla ilgili vizyonu ortaya koymak olduğunu söyledi.


  Doğal afette mevzuat eksikliği var

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, doğal afetler konusundaki mevzuatın dağınık olduğunu belirterek, ‘’Yeni bir yasal düzenleme gerekiyor’’ dedi.


  Sungur Ağabey’in sağlık durumu iyiye gidiyor

“Konuşma bozukluğu, sağ kol ve bacakta kuvvetsizlik” şikâyetiyle kaldırıldığı hastanede tedaviye alınan Bediüzzaman Said Nursî’nin talebelerinden Mustafa Sungur Ağabey’in sağlık durumunun iyiye gittiği açıklandı.


  CHP’de Tekin’in yerine Şimşek atandı

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, İstanbul İl Başkanlığı için CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Berhan Şimşek’in görevlendirilmesine karar verildiğini bildirdi.


  Cami dersleri yaygınlaşıyor

Dİyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, camilerin içini ilmi ve dinî sohbet ortamına dönüştürmek amacıyla ‘’cami dersleri’’ adı altında eğitim programı yaygınlaştıracaklarını belirterek, ‘’Sadece ezan vakti camiye gelip, namazı kılınca dağılan değil, kaynaşan, bütünleşen, namaz aralarında ilmî sohbetlerle bilgisini sürekli artıran bir cemaati arzuluyoruz’’ dedi.


  Barış için dünyayı geziyor

Türkİye’nİn dünya çapında yaptığı diplomatik barış girişimlerinden etkilenen gurbetçi Mehmet Karakoç, dünyada barışın sağlanması için şehir şehir geziyor.


  Malatya’da zorunlu eğitim 5 yaşında başlayacak

Malatya’da gelecek yıldan itibaren okul öncesi eğitimin zorunlu olacağı, bu sebeple 5 yaşına gelen çocukların okula kaydettirilmesi gerektiği bildirildi.


  Sınavda “hızlı okuyan” kazanıyor

SInavlarda başarılı olmak isteyen birçok öğrenci ‘’hızlı okuma’’ eğitimine merak sardı.


  Mazlumların avukatı Bekir Berk

Vefatının 18. yılında rahmet ve mağfiretle anıyoruz...




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.